samwieszkto Opublikowano 24 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 A jeżeli chodzi o lżejsze wędki ? Chciałbym mieć taką Black Mambę , BMS 66mhf2. FAST 5-7LB 9LB 8-18LB 15-50G.ale uzbrojoną pod casta. Czy można kupić ten model z pazurkiem , albo goły blank ? I ile to kosztuje ?Myślę że nadałby się do wszystkiego co się łowi z łódki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 24 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 niestety na dzien dzisiejszy nie.Blank o takich parametrach tak, ale jednoczęściowy.Taka-G 66 4 KG 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 24 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 A jaka jest jego cena i dostępność ?A może można go kupić już uzbrojony pod casting ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 24 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 cena 430 zł z wysyłką.Jest kilka sztuk na magazynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesty Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 (edytowane) Witam ma ktoś casta zrobionego na blanku G66- 4 kg do 60 gram . Prosiłbym o fotki. Jestem ciekawy czy przy klasycznym zbrojeniu plecionka będzie dotykać blank przy pełnym ugięciu. Pytanko jeszcze bo jedna sprawa nie daje mi spać ;].Załóżmy mam kijek na blanku G66 4kg 20 gam główka + guma czyli jakieś 35 gram . Zapinam Sandacza/szczupaka ;] 10 kg (założenie) to czy odcinać linkę bo wędka się złamie/ nie wytrzyma czy ciągnąć ile sił ?????????????????. Z opisu wynika że najlepiej 1-2 kg hamulec trzymać to mi wygląda na wędkę pod klenia /jazia do 10 - 15 gram wyrzutu a tu 60 gram . Jak to się przedstawia w praktyce;]. PS : Tylko nie piszcie że są to inne blanki niż wszystkie bo to wiem . Własnie ten model ktoś polecił mi na uniwersał z łódki na szczupaka ; sandacza; bolka. Edytowane 10 Stycznia 2013 przez jamesty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OlekD Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Przyłączę się do rozmowy. Pisaliście wcześniej, że Taka-G 66 7 kg do 120 g nada się do jerków. Ja chciałbym używać kija na tym blanku do łowienia sumów z brzegu na Warcie. Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Jeżeli ci krótki kij odpowiada to jak najbardziej.Aczkolwiek bardziej bym celował w wersje 15kg.7kg może z brzegu okazać sie zbyt słaba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OlekD Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Dzięki za odpowiedź, na pewno przemyślę to co napisałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe_79 Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Za oknem zimno, brzydko, więc co tu robić żeby nie zwariować czekając na wiosnę? A na poprawę humoru powyginałem trochę Taka-Pi 7523 i od razu się lepiej na duszy robi Tak wygląda ugięcie pod dość ostrym kątem (obciążenie 4kg). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Dobre zdjęcia. Podloga sie odkształciła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Najnowszy produkt firmy XZOGA.Blanki Taka-U*F oraz blanki Taka-U*S, Unikalne konstrukcje, niesamowicie mocne i lekkie. Dodatkowo w świetnych kolorkach. Idealne na jerkówki, z akcją bardziej szczytową, lub na mocne kije spinningowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Parametry, typowo do Xzogi, imponujące Blank o 2 kg mocniejszy od mojego Taka-G 66, a o 1 gram lżejszy (od porównywalnego modelu). Robi wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Bo akurat te nie są czystym grafitem. maja 20 procent E-glassu i 80 procent micrografitu. Stąd też troszke inna praca przy ugięciu no i moc to ma masakryczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Miałem na myśli model Taka U*S 100-60 (tak na oko najbliżej jej do tej, którą Pan dla mnie ostatnimi czasy zbroił - Taka-G 66 do 7 kg) i wg tabeli skład jest zbliżony do Taka-G 66 (98% grafitu). Owszem, mój ma 6'6" a ten jest 6', co nie zmienia faktu, że przy tej mocy to waga super lekka. Faktycznie, im mocniejsze modele, tym mniej w nich grafitu, ale moc 23 kg to nie na moje zastosowania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Najnowszy produkt firmy XZOGA. Blanki Taka-U*F oraz blanki Taka-U*S, Unikalne konstrukcje, niesamowicie mocne i lekkie. Dodatkowo w świetnych kolorkach. Idealne na jerkówki, z akcją bardziej szczytową, lub na mocne kije spinningowe.176909_485384521493199_1022653140_o.jpg617248_481795018518816_1337936702_o.jpg Z jakiej to stronki, bo na ich oficjalnej nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Z jakiej to stronki, bo na ich oficjalnej nie znalazłem. No na oficjalnej stronce nie ma jeszcze połowy nowych produktów. Na ten przykład tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 O! Widzę Robercie obiecane dwuskłady .Jaka będzie cena tych wędek ? ( w przybliżeniu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Obiecane dwuskłady będą. Produkcja w toku. Wędki to ceny rózne od 600 do 1400 zaleznie od modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Najnowszy produkt firmy XZOGA. Blanki Taka-U*F oraz blanki Taka-U*S, Unikalne konstrukcje, niesamowicie mocne i lekkie. Dodatkowo w świetnych kolorkach. Idealne na jerkówki, z akcją bardziej szczytową, lub na mocne kije spinningowe.176909_485384521493199_1022653140_o.jpg617248_481795018518816_1337936702_o.jpgCzy mógłbyś napisać coś więcej o tych nowych blankach?Jakie wrażenia w porównaniu z Taka G?Masz może cennik tych blanków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Te drugie blanki Seria U i F sa inne, mają szczyt który jest szybszy, ale i delikatniejszy. Bardziej szczytowa akcja na początku, bardziej uległa szczytówka. A potem taki power ze wydziera z butów. No i zajefajne kolory. Piękny błyszczący fluo zielony, Matowy niebieski, i połprzeźroczysty czarny jak by dodano barwnik czarny do lakieru półmatowego. Nadają sie wg mnie najsłabsze modele na sandaczowe łowy. Cięzkimi gumami i kogutami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibbi Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 LFC70MHF2 to na pierwszy rzut oka badyl jakiego szukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 LFC70MHF2 to na pierwszy rzut oka badyl jakiego szukam LFC to casting LFS spinning ale to chyba jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Jakie jeszcze nowości z blanków xzoga? Jakieś dwuskłady do ciężkiej morskiej orki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Jakie jeszcze nowości z blanków xzoga? Jakieś dwuskłady do ciężkiej morskiej orki?Oj nie, z dwuskładów na ten moment jeszcze nic nowego, jak zdąże to w tym roku będa blanki do wszystkich modeli jakie robi xzoga fabrycznie. Dwuskłady na spigocie od 6 stóp do 12 stóp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe_79 Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 W poszukiwaniu uniwersalnego castingu pod szczupaka otrzymałem do oględzin dwa blanki (dzięki Robert !!!):Taka-G 66 5kg mocy, wyrzut do 80grTaka-G 66 7kg mocy, wyrzut do 120gr No i jak to w moim przypadku trzeba było pouginać trochę Wstawiam więc fotki - może się komuś przydadzą... Mając myśli ukierunkowane na szczupaka to:Taka-G 66 5kg - w castingu szacuję, że powinien rzucać komfortowo w zakresie gdzieś od ok. 10-15gr do ok. 50gr., więcej pewnie też da radę, ale po suchym macaniu trudno powiedzieć czy będzie komfort... Blank jest cienki jak ołówek, nigdy bym nie przypuszczał, że tkwi w nim taka moc. Jest szybki, bardzo sprężysty, a podczas holu amortyzacji nie powinno mu zabraknąć. Jednym słowem bardzo dobry materiał na - jak bym to nazwał - dość finezyjny kijek szczupakowy, zważywszy, że szczupak lubi dużą przynętę. Taka-G 66 7kg - w castingu szacuję, że powinien rzucać komfortowo od ok. 15-20gr do 80gr na luzie. W porównaniu z powyższym czuć, że jest mocniejszy, trochę cięższy, ale również cienki jak ołówek. Podobnie szybki, bardzo sprężysty, a pod obciążeniem pracujący dość głęboko z dobrą amortyzacją. Ten model może według mnie być świetnym uniwersalnym kijem szczupakowym do większości przynęt. Pociągnie blachę, woblera, szarpnie jerkiem, a i gumę podbije. Myślę, że nawet mniejszych nie będzie gubił, a nawet okazowe szczupaki nie powinny stanowić dla niego problemu. Na razie, z racji tego, że nie planuję w najbliższym czasie jakichś poważnych polowań, a na boich bajorkach szczupak 60-70cm to już okaz, więc będę składał kijek na modelu 5kg. W maju okaże się czy nadal będzie banan na gębie Do poważnego szczupakowania natomiast zdecydowanie celowałbym w model 7kg. To co szczególnie zwróciło moją uwagę w tych blankach to to, że pomimo dużej sprężystości i szybkości, zdają się mieć niekończące wręcz możliwości amortyzacji pod obciążeniem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi