Skocz do zawartości

dmuchanki - wydzelone z sumy 2012

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Maek jedna rada B) jest do niej optyka na podczerwień,dwójnóg i wiele innych gadżetów.

Piękny. Jednak strzelanie z przeziernika na duże odległości to wyzwanie. Na dystans proponuję optykę, z bliska - broń krótką centralnego zapłonu. Może być nawet kompaktowa dziewiątka. Chyba że ktoś lubi dobry wpierd, wtedy .357 MAG lub .44 MAG. :mellow:

Można też iść do mięsnego, kupić kurzęcie wątróbki, założyć biały fartuch, najlepiej taki jak lekarze noszą i wysmarować się tą krwista wątróbką, wetrzeć w twarz i fartuch. W rękę wziąć maczetę i wbiec pomiędzy takich co biwakują i porąbać ten las wędek. Zanim dojdą do siebie to ich zapytać czy nie wiedzą czyj to sprzęt, bo właśnie z takim jednym skończyłeś i szukasz następnych. Zanim pozbierają szczęki z ziemi z wojowniczym okrzykiem śmierć kłusolom!!! pognać w trzciny i z ukrycia patrzeć jak wrzucają cały dobytek do aut i spieprzając rozbijają miski olejowe na wybojach.

pzdr :D i sorry za OT

ps.

Jak woda skuta lodem to wtedy po lesie z tym biegam :D

http://www.czub.cz/en/catalog/81-centerfire-rifles-cz/KM/CZ_ 550_LUX.aspx

.308W lub jak kto woli 7,62x51Nato :D. Na tym Buschnel Elite 4200 2,5-10x50. Chorowałem na Zeiss'a, ale Phenixy i Shimano zwyciężyły :D.. no i statystyka, częściej bywam nad wodą niż w lesie.

Na dobrą dmuchawkę to ja choruję od jakiegoś czasu, ale zawsze są inne priorytety finansowe, a to byłby kaprys zabawka.

Elitka zacne szkło, na narzekaj. Taki 4200 tylko stałoogniskowy z obiektywem 40 to klasyka do strzelania Field Target Hunting (ma mały błąd paralaksy przy sporej głębi ostrości). Ja mam Bushnella Trophy i dwa stałoogniskowe Weavery. Też kiedyś kusiły mnie ekstrawagancje typu IOR Valdada, ale zdrowy rozsądek (o dziwo - znowu!) zwyciężył.

Krzyśku, Elitka nie jest zła :D ale zawsze może być lepiej. IOR też mnie interesował. Chciałem z obiektywem x56, ale z rozmowy z innymi myśliwymi jednak postawiłem na Zeiss'a. Problem polega na tym, że poluje się przede wszystkim w nocy więc musi być duże światło.

O ile mnie pamięć nie myli (a pomału wypadam z obiegu) to stałe powiększenia zawsze miały więcej światła. To zmienne powiększenie faktycznie się przydaje w łowiectwie? Nie lepiej mieć stalkę? W zasadzie nawet PA nie jest potrzebne, bo dla dużych odległości przy małych powiększeniach jest głębia ostrości na pełnym dystansie…

Przepraszam szanowne grono moderatorskie za przyczynienie się do tego offtopa kłusowniczo-myśliwskiego, ale ja za Kolegów nie odpowiadam ;)

Takie kwiatki można mnożyć, jak np. pytanie buraka co miał trzy wędki na sztorc, jak tam biorą?... :unsure: no jakbym miał trzy spiningi, to może coś bym połowił i wielkie zmieszanie i a dajże pan spokój... Tylko co, ja dzwonię, on wędkę wyjmuje trzecią wędkę i największa akcja antykłusownicza w tym sezonie w ZO Poznań w d#pę. A walczyć samodzielnie z takimi dziadami, wbrew prawu, a w imię własnego spojrzenia na hobby? No to nie jest to, czego szukam nad wodą... :unsure:

Myślę, że trzeba skupić się na tym co robimy (niektórzy z nas) i czy to nad wodą, czy w internecie, pokazywać że można inaczej, lepiej.

A w tym wątku skupić się na wąsaczach.

Pozdrawiam

Grzesiek