tomi101 Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 Witam,mam pytanie jak w temacie jak najtaniej{i bezpiecznie}wysłać wędkę paczką.nie chodzi mi o sposób zapakowania tylko o rodzaj transportu:Poczta Polska,jakaś firma kurierska,czy jeszcze coś innego?paczka ma długość trochę ponad 150 cm.a słyszałem że poczta ostro ostatnio żdziera za tego typu paczki ,a kurierzy nie mają swoich przedstawicielstw w mojej osadzie :lol:pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 Witam,przerabialem ten teat ostatnio poczta polska wysylka +/-50zł kurier podobnie.Możesz spróbowac jeszcze pociagiem ale nie wiem ile to kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 Wysyłałem jakiś czas temu Pocztą tubę ok 160cm bez żadnych problemów wysyłka kosztowała ok 20zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 wysłałem już poczta kilka castów w jednym kawałku o długości przekraczającej 210cm i ceny były dobre moim zdaniem, bo z ubezpieczeniem jak pamiętam ok 30-35zł.oczywiście dobre zabezpieczenie przesyłki to podstawa. ze swojej strony dodam że miałem przypadek że wysyłając 2 wędki jednego dnia ale każda innym transportem(jedna pocztą, druga UPS-em) ta pierwsza doszła na drugi dzień ,a ta druga o 2 dni później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 Od około 2 miesięcy zmieniły się ceny wysylania tub +150cm pocztą polska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 Można sobie łatwo obliczyć CENNIK POCZTY POLSKIEJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 Kwestia magicznych 2,00 m. Nawet firmy kurierskie nie bardzo kwapią się do przyjmowania dłuższych. A jeśli już tooooo Poczta Polska- przesłyłka paczka priorytetowa, z określeniem wartości. Nie jest tak źle z cenami ale UWAGA: dużo zależy od wagi Upsss, chyba jestem nie na czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtasz Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 Witam. A ja bardzo polecam PKS-a np ewentualnie jakiegos busa. Np. wysyłam coś z Łodzi do Rzeszowa. Umawiam się z odbiorą ,że wtedy i wtedy bedzie autobus i odbiorca paczki ,czeka zazwyczaj nie dłużej jak 30 min i odbiera paczuszkę. Kierowcy biorą zwykle około 10 zł. Transport mega szybki tzn czas przejazdu autobusu z jednego miejsca do drugiego. Kilku moich znajomych również też tak robi. Bardzo polecam Pozdrawiam Wojtasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 19 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 dzięki za podpowiedzi ,chyba coś wykombinuję.sprawdzałem właśnie IN POST ale też lipa cyt...najdłuższy wymiar 1400mm. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 6 stycznia za wysyłkę 150 cm tuby PCV w której była wędka (masa 1,95 kg) zapłaciłem 14,50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Trzeba bardzo szanować placówki PP, na których nie przestrzegają tych 1,5m maksymalnej długości przesyłki. U mnie w okolicy nie ma takich, a Pocztex krzyczy od 60zł. Siódemka bodaj 55. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Welski Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 W DHL-u, dzwonilem ,przyjechal kurier cuś 17 pln i .po ptokach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Kwestia magicznych 2,00 m. Nawet firmy kurierskie nie bardzo kwapią się do przyjmowania dłuższych. A jeśli już tooooo Poczta Polska- przesłyłka paczka priorytetowa, z określeniem wartości. Nie jest tak źle z cenami ale UWAGA: dużo zależy od wagi Upsss, chyba jestem nie na czasie Dobrze prawisz Popper.Przesyłka wędki w 1składzie pow.2metrów w DHL śpiewają 270zł dwieście siedemdziesiąt złotych!!!Im się na łeb chyba sufit zwalił.Poczta,pocztex nie przyjmą takiej przesyłki.GLS też pamiętam miała baba problem życia.Wysłałem UPS bez problemów za ok.45zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Najlepiej poprzez firme kurierska. Ja kilka dni poprzez poczte polska wysylalem wedke 300 cm, czyli przekroczylem magoczne 150 cm o doslownei kilka centow i za te moje nonszalancje zaplacilem <uwaga> 84 zlote.. Nawet probowalem sie klucic w kasie ) to mi mila pani odpowiedziala, ze nie musze wogole wysylac.. Wedzisko bylo zabezpieczne w tubie o niewielkiej srednicy i lacznie waga wynosila okolo 350 gram.To moj pierwszy i ostanti raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 4 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 Podziękowania wszystkim za porady .IN POST-FOREVER!!!!Wymiary paczki:długość-154cm,waga-około0,8kg ,czas dostarczenia na odcinku BIELSK PODLASKI-GŁOGÓW/22GODZ. a teraz najlepsze ,koszt całej usługi ...8złotych polskich a jednak można..SZACUN IN POST/IN POST-FOREVER .POZDRAWIAM! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jersey Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 czy wysyłał ktoś z was ostatnio jednoczęściowy kijek 2m? miesiąc temu w ups taka usługa kosztowała z ubezpieczeniem jakieś 45pln. dzwoniłem do nich wczoraj i miła pani powiedziała mi, że nie wysyłają już pakunków dłuższych niż 140cm nie wiem czy to kobicie się pomerdało czy faktycznie zmienili regulamin.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 Mnie też ostatnio w UPS odesłali z kwitkiem.Zadzwoniłem więc do TNT i dlaczego nie fersztejen, my wszystko fersztejen; Pan usiądzie, Pan poczeka, się załatwi. Aczkolwiek jest to raczej informacja z cyklu jak w ogóle wysłać wędkę, niekoniecznie tanio, bo wysłanie tuby ok. 180 cm kosztowało w TNT sześćdziesiąt parę złotych; ale innej opcji - nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 9 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 czy wysyłał ktoś z was ostatnio jednoczęściowy kijek 2m? miesiąc temu w ups taka usługa kosztowała z ubezpieczeniem jakieś 45pln. dzwoniłem do nich wczoraj i miła pani powiedziała mi, że nie wysyłają już pakunków dłuższych niż 140cm nie wiem czy to kobicie się pomerdało czy faktycznie zmienili regulamin.. @jersey,jeżeli w twojej miejscowości lub gdzieś w pobliżu jest oddział IN POST to radziłbym się pofatygować osobiście(najlepiej z paczką)aby pani(pan)w okienku wizualnie oceniła rozmiar przesyłki,bo na sucho rozmiar 2metry może niektórym wydawać się naprawdę ogromny.W moim przypadku pani poinformowała mnie że przyjmie przesyłkę mimo nadwymiaru i jeżeli nie zostanie odrzucona na sortowni w Piotrkowie Tryb. to będzie ok.I było ok. .Wiele zależy też od humoru pani w okienku i zachowaniu samego zainteresowanego i jeszcze b.ważna sprawa,mimo że czasy się zmieniły to tak jak dawniej mała czarnaza kilka złotych może zdziałać cuda .Próbuj!!! Pozdrawiam Tomi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 Ostatnio bylem na etapie wysylania kilku rzeczy.Generalnie poczta do 150 cm nie robi zadnych problemow. A jak jest laskawa Pani to i 2-4 centymetry ponad wymiar przyjmie. Oplaty zalezne od widzimisie i fanaberi wysylajacego (waga, priorytet, opcja ostroznie, ubezpieczenie, polecony etc). Generalnie od 10-35 zl. Kurier to do wymiaru najdluzszego boku 200 cm i jeszcze licza laczna sume wszystkich wymiarow, ktora nie moze przekroczyc o ile pamietam 300cm. Sa kurierzy, ktorzy przymykaja oczy na 2-3 cm wiecej ale malo takich.I doo tego wymiaru naliczana jest oplata standardowa zalezna od wagi itd. Przedzial to 35-80 zl (zalezna tez od firmy) jednak gdy przekroczy paczka 200cm to placisz jak za prezydenta np. ja mialem patyka wyslac w jedym kawalku to szacowali mi paczke, ktora miala dlugosc o ile pamietam 215 cm od 180-370 zl (rozne firmy kurierskie badalem). Ale ja znalazlem rozwiazanie, jesli macie znajomych co maja firme i podpisana umowe z jakims kurierem (firmy maja przewaznie ryczalty i umowy inaczej konstruowane) to jestescie w domu. Ja znalzlem kolege, ktory mial z Kolporterem podpisana i wyszlo mnie i tu UWAGA! 28 zl za ta paczke. Wysylalem tez przez kolege patyk okolo 198cm i zaplacilem 22 zl.Mam nadzieje ze pomoglem choc troche, bo ostatnio sam mialem wiele nerwow z wysylkami. Fajna opcja jest tez Parcel Shop (punkt gdzie przyjmuja paczki, od razu ocenia gabaryty i co wazne maja dobre ceny) trza poszukac na stronach firm kurierskich. Ja w mojej pipidowie znalazlem takowy (GLS mial) i ostatnio koszt wysylki taka wlasnie droga wedeczki (coprawda 150 cm) wyniosl mnie 35 zl. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaccoo1 Opublikowano 30 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Witam,czy ktoś wysyłał ostatnio wędkę w jednejczęśći powyżej 2m?Potrzebuję wysłać paczkę - wędkę o długości 2,30 cm. PozdrawiamJacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 30 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 UPS? 2.10 wysylalem i nic nie narzekali.Taniej tez bylo niz Poczta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 30 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 jakoś chyba w marcu, 2,40 tubacoś niecałe 50pln, czy jakoś takkuriernet.pl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 30 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 jakoś chyba w marcu, 2,40 tubacoś niecałe 50pln, czy jakoś takkuriernet.pl tak jak kuba pisze - korzystalem z ich uslug kilka razy i zawsze bylo super... st croix Big Jig na terenie kraju szedl za ok 50 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jureki Opublikowano 30 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Podobne masz tutaj https://www.kurjerzy.pl/Loomis się sprzedał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 30 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 36,90 PLN brutto do 270cm - przez kurierzy.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi