jaccoo1 Opublikowano 30 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Witam,dzięki za pomoc,ciekawe bo przed chwilą był u mnie w pracy kurier UPS i pytałem się ile kosztuje wysyłka rury o długości 2,40 cm. Zadzwonił do centrali i powiedzieli że max. to 200 cm! Na stronie kurjerzy jest faktycznie info. 36,90 brutto poprzez UPS. Także o co tu chodzi, nie wiem. Jest to trochę dziwne, ale ważne że można PozdrawiamJacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 30 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 z ups tak jest. klient z ulicy lub niezwiazany z nimi umowa to koszta kosmiczne... ale jak juz sie ma porządna umowe to ceny sa bardzo akceptowalne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 30 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Fakt. Ja z racji prowadzenia firmy wysyłam kila paczek dziennie UPS-em i płacę za paczkę do 30 kg około 20,00 zł z Vat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Odkopię starocia Panowie zaistniała potrzeba wysłania kija w jednym kawałku o długości 1,98 m.Możecie polecić jakąś firmę kurierską, która się tego podejmie w miarę przyzwoitych pieniądzach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirko filipovic Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Wysylalem ostatnio DPD jeden kawalek 210cm koszt 32zl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PETEREK Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 jak do tek pory zawsze wysyłam kije poprzez Pocztę P nawet te w jednym kawałku (i dochodzą też w jednym kawałku ) - opłata zbliżona bo około 30-40 zł za gabaryt "B" czyli jeden wymiar większy niż 130 cm - z tym że opłata mi rośnie za wagę bo tuby mam grube, tekturowe, po wykładzinach dywanowych a to waży..... przesyłka polecony - priorytet bo z kolei POCZTEX idzie dwa razy dłużej a droższy jest też dwa razy !!! od priorytetu !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 A czy, aby w przypadku poczty maksymalny wymiar to nie 150 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ottsego Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 A czy, aby w przypadku poczty maksymalny wymiar to nie 150 cm?Zgadza się, ja wysyłałem niedawno wędkę w rurze pcv, 7,5x130 cm i zapłaciłem 19 zł, jak za paczkę pocztową priorytetową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Odkopię starocia Panowie zaistniała potrzeba wysłania kija w jednym kawałku o długości 1,98 m.Możecie polecić jakąś firmę kurierską, która się tego podejmie w miarę przyzwoitych pieniądzach? www.tani-kurier.pl Zapłacisz pewnie ok 30zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepccio Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Na stronie furgonetka.pl wyszło mi za "kształt niestandardowy" 26,31zł za kuriera DPD, reszta sporo drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Dziękuję Panowie Powinno wystarczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Arspin Opublikowano 19 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 Wysyłałem jakiś czas temu 4 kije w jednej tubie 160cm i zapłaciłem nie całe 20zł przez Paczki 4You.Nie są długo na rynku ale za to solidni i nie drodzy. Dla przykładu paczka nadana do godz. 17ej jest na drugi dzień u odbiorcy. Na poczcie trzeba nadać do 13ej priorytetem,żeby było na drugi dzień. tutaj link do nich http://www.paczki4you.pl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 19 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 tylko do 200cm, więc kije 6'6" już praktycznie odpadają, potem nie-standard i 90zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 19 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 aha trzeba pamiętać, że wszystkie wyceny na tych stronach pośredników są liczone na podstawie "ciężaru objętościowego" (czy jakoś tak) i dotyczą opakowania standard, a standard, to karton o wymiarach regularnychw przypadku tuby, jak się zorientują na sortowni, to może czekać nas niespodzianka w postaci dodatkowej faktury 100-200% wartości 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aigle Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 (edytowane) To powinno dać rozwiązanie dla tematu ... 2,5 m wędka wychodzi... 23,5 zł nettohttps://www.kurier-broker.eu/pozdrawiam Edytowane 22 Września 2015 przez aigle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERTO70 Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Polecam furgonetka.pl wysyłałem kilka wędek 215cm koszt ok 28 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 no ciekawe, zaznaczam element niestandardowy i nadal 26zł, spoko, ale jednak polecam przeczytać Regulamin i wymiarowanie, nadal możemy mieć niespodziankę po wysyłce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal.Bednarkiewicz Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Wszystko zależy od umowy jaką ma się z firmą kurierską. My jesteśmy podpięci wraz z kilkoma firmami pod jednego klienta DPD i paczka do 30kg wychodzi za 13zł niestety główny płatnik negocjujący umowę nie brał pod uwagę monoblanków i powyżej 2m cena wzrasta czterokrotnie... Liczy się całkowity wymiar więc wąskie i wysokie pudełko lub tuba jeszcze się łapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 całkowity wymiar przy tubie 220, to zazwyczaj 220+220+10+10, więc nie jest to takie kolorowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 aha trzeba pamiętać, że wszystkie wyceny na tych stronach pośredników są liczone na podstawie "ciężaru objętościowego" (czy jakoś tak) i dotyczą opakowania standard, a standard, to karton o wymiarach regularnychw przypadku tuby, jak się zorientują na sortowni, to może czekać nas niespodzianka w postaci dodatkowej faktury 100-200% wartości No to jest chore. Sprzedałem ostatnio 4 kije na forum. Policzyłem za przesyłkę po 15taku a tu po 1,5miesiąca jeb 4x17zł (czy jakoś tak) dopłaty za element niestandardowy.... To jest chore bo jakby przy tej samej długości kwadratowy karton wysłać to wszystko by było ok. Szkoda gadać... chwilę później wysłałem też inna firmą za 20 zeta i niedawno mi przyszło 22zl dopłaty.... Nic innego jak zdzierstwo.... Jakbyśmy poszli do siedziby kuriera i nadali paczkę to by się nikt nie czepił i by ją dostarczyli bez sapania. PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 (edytowane) a myślałem już, że na oszołoma wychodzę numer z kartonem (tuba w kartonie) przejdzie tylko w UPS, ale ostatnio się dowiedziałem, że karton owinięty folią może być już niestandardem bezpośrednio w siedzibie od razu Ci naliczą dopłatę, ostatnio tak się odwróciłem na pięcie w DHL Edytowane 23 Września 2015 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lester Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Panowie, jaką firmę kurierską polecacie aby przesłać wędkę?Może sa lepsze i gorsze.Jaką opcję przesyłki.Proszę o wszelkie przydatne rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Czy na pewno tu w RB to pytanie? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lester Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Jeżeli ktoś wykonuje wędki to pewnie je wysyła.Jak ja robię woblery to również korzystam z firm kurierskich. Tylko asortyment inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Przeniose temat do cafe, zebysmy nie gadali o firmach kurierskich zamiast o budowaniu wedek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi