Patryk1125 Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 (edytowane) DPD też nie polecam.Od roku-dwóch, każda paczka, wysyłam za granicę duże i ciężkie paczki, jest uszkodzona. W jednym przypadku reklamowałem i uzyskałem, w miare bezproblemowo zwrot pieniędzy. W pozostałych mi sie nie chciało bo straty były symboliczne ale paczki przychodzą w bardzo złym stanie mimo, że opakowania są prawie pancerne. Edyt: nie wiem jak z wędziskami, nie mam żadnego doświadczenia z nikim poza PP i tu bez problemu za ok. 18 zyla, sporo wysyłałem, ale to dwu składy do 150cm tuba.Przez PP można wysłać również tubę ok. 2m. Cena 34zeta. Ponad gabaryt. Również z PP nie miałem problemów Edytowane 18 Marca 2016 przez Patryk1125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Tak jak wcześniej pisałem,, wysyłam paczki przez kuriernet.pl . Będąc zarejestrowany dostałem dziś maila o nowych (niższych cenach) DPD. To ciekawe, bo około 2 tygodnie temu właśnie u nich nastąpiła 10% podwyżka. Wchodzę na stronę i wyceniam przesyłkę. Z Polski do Polski, 220/10/10 cm i 2kg. Cena? 22zł brutto... Dobra cena Śmiesznie wygląda obok KEX - 90zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercoss Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Czy ktoś mi może podpowiedzieć/pomóc jak wysłać wędkę 2.13m w jednoskładzie.Kolega z forum chce kupić ode mnie wędkę 2.13m jednoskład, ale nikt nie chce jej dostarczyć. Jestem osoba fizyczną, nie mam podpisanej umowy z pocztą, ani żadnym kurierem. Całkowita długość paczki to 2.20m (tuba). Jak sobie z tym radzicie?Podam tylko jako ciekawostkę kalkulacji ceny u jednego z kurierów - 537zł. Taniej samemu ją zawieźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemofight Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Kolego zarejestruj się na Furgonetka.pl, wpisz parametry paczki, opłać, wydrukuj kwity wysyłkowe -dostaniesz informacje kiedy mniej-więcej kurier przyjedzie i odbierze paczkę. Ja wczoraj wysłałem taki gabaryt, najtaniej wyszedł kurier DPD - cena 27 zł. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 A ja na kuriernet.pl za jednoskłady płacę 22zł u DPD. Tylko idzie to z konta firmowego, jednak umowy podpisanej nie mamy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Sendit.pl wędki 160cm za 16 zł przez DPD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercoss Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Dziękuję za pomoc. Działam. Wędka dojedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Kolego zarejestruj się na Furgonetka.pl, wpisz parametry paczki, opłać, wydrukuj kwity wysyłkowe -dostaniesz informacje kiedy mniej-więcej kurier przyjedzie i odbierze paczkę. Ja wczoraj wysłałem taki gabaryt, najtaniej wyszedł kurier DPD - cena 27 zł. Pozdrawiam.Kurcze ja z kurjerzy.pl płacę 41 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Kolego zarejestruj się na Furgonetka.pl, wpisz parametry paczki, opłać, wydrukuj kwity wysyłkowe -dostaniesz informacje kiedy mniej-więcej kurier przyjedzie i odbierze paczkę. Ja wczoraj wysłałem taki gabaryt, najtaniej wyszedł kurier DPD - cena 27 zł. Pozdrawiam. Oj nie - nigdy więcej furgonetki.pl - naliczyli mi dwa razy opłatę za kuriera który się nie pojawił. Reklamowałem, uwzględnili, później się z tego wycofali i sprzedali rzekomy dług ściągaczom długów z jakiejś kancelarii. Zaparłem się i nie zapłaciłem. Mieli wrzucić to do sądu, póki co nic nie przyszło... NIGDY WIĘCEJ FURGONETKA.PLWcześniej kilka paczek poszło i było ok. Ten jeden raz wystarczył... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 No to ciekawa sytuacja, mozna sie niezle wkopac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Sendit- jako element niestandardowy - może być i 220 cm. Koszt około 26 zl Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 www.tani-kurier.pl Przesyłka w zależności od kodu pocztowego od 26-41zl za taka tubę 215cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bryzers Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Dziwne rzeczy się dzieją. Wysyłałem DPD i się dowiedziałem że tuba to niestandardowe opakowanie. Dodatkowa opłata. Na sortowni maszyna ma problem z czytaniem kodu z okrągłej tuby i trzeba rėcznie a to kosztuje extra. W punkcie współ. z Dpd doradzono mi by owinąć tekturą w prostopadłościan i cena była standardowa. Paranoja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Element standardowy to paczka o kształcie prostopadłościanu. Za niestandardowy jest znacznie drożej. Chyba u każdego kuriera tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Element standardowy to paczka o kształcie prostopadłościanu. Za niestandardowy jest znacznie drożej. Chyba u każdego kuriera tak jest Dokładnie tak - lepiej tubę opakować w tekturę tak, aby był prostopadłościan i mamy ludzką cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercoss Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 (edytowane) Na razie złożyłem zlecenie przez furgonetkę, zawiozłem tubę do DPD, podpiąłem wszystkie papiery, przyjęto paczkę bez dodatkowych opłat i czekam co się stanie ;-))wycena 30.70 z pobraniem na konto.Teraz nie będę już za nic dopłacał. Widzieli co przyjmują. Indywidualnie DPD naliczyło opłatę 537 ;-)) Edytowane 15 Września 2016 przez mercoss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Dziwne rzeczy się dzieją. Wysyłałem DPD i się dowiedziałem że tuba to niestandardowe opakowanie. Dodatkowa opłata. Na sortowni maszyna ma problem z czytaniem kodu z okrągłej tuby i trzeba rėcznie a to kosztuje extra. W punkcie współ. z Dpd doradzono mi by owinąć tekturą w prostopadłościan i cena była standardowa. ParanojaTrzeba naklejkę nakleić tak , że kod był wzdłuż a nie poprzek paczki. Tak mi kurier zwrócił uwagę, który odbiera paczki. I wysyłam tuby okrągłe w cenie 22zł. Do tego pilnuję, że bok 220cm wpisać w wysokość a nie długość 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Przedwczoraj wysyłałem pp w tubie za 25 zł paczką24. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 (edytowane) Trzeba naklejkę nakleić tak , że kod był wzdłuż a nie poprzek paczki. Tak mi kurier zwrócił uwagę, który odbiera paczki. I wysyłam tuby okrągłe w cenie 22zł. Do tego pilnuję, że bok 220cm wpisać w wysokość a nie długość Aż niewiarygodne :-)Sprawdzę łobuzów następnym razem :-) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 15 Września 2016 przez Dano-G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Aż niewiarygodne :-)Sprawdzę łobuzów następnym razem :-) Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkU mnie tak działa ale pewnie zależy dużo od kuriera 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Dzięki za podpowiedź - nie omieszkam sprawdzić :-) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit1982 Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 ja zawsze wysylam poczta i ceny nie sa tragiczne co prawda jest troche drozej jak taczka przekroczy 150cm ale i tak jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 ja zawsze wysylam poczta i ceny nie sa tragiczne co prawda jest troche drozej jak taczka przekroczy 150cm ale i tak jest okSpróbuj jak przekroczy 2m Ile wtedy wyjdzie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek222 Opublikowano 18 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 Poczta za tubę 220 z Kielc do Łodzi chciała 780zł jakaś paranoja Dpd poszło za 26zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elton Opublikowano 18 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 To okazja, za tubę do 200cm w DHL na umowę, płaciłem ok. 26pln (normalnie z ulicy bodajże 86). Za wyjście w sobotę do godz. 12-stawka razy dwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi