Skocz do zawartości

Jakim kurierem wysłać wędkę?

tomi101

Rekomendowane odpowiedzi

DPD też nie polecam.

Od roku-dwóch, każda paczka, wysyłam za granicę duże i ciężkie paczki, jest uszkodzona. W jednym przypadku reklamowałem i uzyskałem, w miare bezproblemowo zwrot pieniędzy. W pozostałych mi sie nie chciało bo straty były symboliczne ale paczki przychodzą w bardzo złym stanie mimo, że opakowania są prawie pancerne.

Edyt: nie wiem jak z wędziskami, nie mam żadnego doświadczenia z nikim poza PP i tu bez problemu za ok. 18 zyla, sporo wysyłałem, ale to dwu składy do 150cm tuba.

Przez PP można wysłać również tubę ok. 2m. Cena 34zeta. Ponad gabaryt. Również z PP nie miałem problemów

Edytowane przez Patryk1125

• 2 tygodnie później...

Tak jak wcześniej pisałem,, wysyłam paczki przez kuriernet.pl . Będąc zarejestrowany dostałem dziś maila o nowych (niższych cenach) DPD. To ciekawe, bo około 2 tygodnie temu właśnie u nich nastąpiła 10% podwyżka. 

Wchodzę na stronę i wyceniam przesyłkę. Z Polski do Polski, 220/10/10 cm i 2kg. Cena? 22zł brutto... 

Dobra cena  :) 

Śmiesznie wygląda obok KEX - 90zł :) 

• 5 miesięcy temu...

Czy ktoś mi może podpowiedzieć/pomóc jak wysłać wędkę 2.13m w jednoskładzie.

Kolega z forum chce kupić ode mnie wędkę 2.13m jednoskład, ale nikt nie chce jej dostarczyć. Jestem osoba fizyczną, nie mam podpisanej umowy z pocztą, ani żadnym kurierem. Całkowita długość paczki to 2.20m (tuba). Jak sobie z tym radzicie?

Podam tylko jako ciekawostkę kalkulacji ceny u jednego z kurierów - 537zł. Taniej samemu ją zawieźć.

Kolego zarejestruj się na Furgonetka.pl, wpisz parametry paczki, opłać, wydrukuj kwity wysyłkowe -dostaniesz informacje kiedy mniej-więcej kurier przyjedzie i odbierze paczkę. Ja wczoraj wysłałem taki gabaryt, najtaniej wyszedł kurier DPD - cena 27 zł. Pozdrawiam.

Kurcze ja z kurjerzy.pl płacę 41

Kolego zarejestruj się na Furgonetka.pl, wpisz parametry paczki, opłać, wydrukuj kwity wysyłkowe -dostaniesz informacje kiedy mniej-więcej kurier przyjedzie i odbierze paczkę. Ja wczoraj wysłałem taki gabaryt, najtaniej wyszedł kurier DPD - cena 27 zł. Pozdrawiam.

Oj nie - nigdy więcej furgonetki.pl - naliczyli mi dwa razy opłatę za kuriera który się nie pojawił. Reklamowałem, uwzględnili, później się z tego wycofali i sprzedali rzekomy dług ściągaczom długów z jakiejś kancelarii. Zaparłem się i nie zapłaciłem. Mieli wrzucić to do sądu, póki co nic nie przyszło... NIGDY WIĘCEJ FURGONETKA.PL

Wcześniej kilka paczek poszło i było ok. Ten jeden raz wystarczył...

• Like 1

Dziwne rzeczy się dzieją. Wysyłałem DPD i się dowiedziałem że tuba to niestandardowe opakowanie. Dodatkowa opłata. Na sortowni maszyna ma problem z czytaniem kodu z okrągłej tuby i trzeba rėcznie a to kosztuje extra. W punkcie współ. z Dpd doradzono mi by owinąć tekturą w prostopadłościan i cena była standardowa. Paranoja

Na razie złożyłem zlecenie przez furgonetkę, zawiozłem tubę do DPD, podpiąłem wszystkie papiery, przyjęto paczkę bez dodatkowych opłat i czekam co się stanie ;-))

wycena 30.70 z pobraniem na konto.

Teraz nie będę już za nic dopłacał. Widzieli co przyjmują. Indywidualnie DPD naliczyło opłatę 537 ;-))

Edytowane przez mercoss

Dziwne rzeczy się dzieją. Wysyłałem DPD i się dowiedziałem że tuba to niestandardowe opakowanie. Dodatkowa opłata. Na sortowni maszyna ma problem z czytaniem kodu z okrągłej tuby i trzeba rėcznie a to kosztuje extra. W punkcie współ. z Dpd doradzono mi by owinąć tekturą w prostopadłościan i cena była standardowa. Paranoja

Trzeba naklejkę nakleić tak , że kod był wzdłuż a nie poprzek paczki. Tak mi kurier zwrócił uwagę, który odbiera paczki. I wysyłam tuby okrągłe w cenie 22zł. Do tego pilnuję, że bok 220cm wpisać w wysokość a nie długość :P

• Like 1

Trzeba naklejkę nakleić tak , że kod był wzdłuż a nie poprzek paczki. Tak mi kurier zwrócił uwagę, który odbiera paczki. I wysyłam tuby okrągłe w cenie 22zł. Do tego pilnuję, że bok 220cm wpisać w wysokość a nie długość :P

Aż niewiarygodne :-)

Sprawdzę łobuzów następnym razem :-)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez Dano-G