Skocz do zawartości

Jakim kurierem wysłać wędkę?

tomi101

Rekomendowane odpowiedzi

Najlepiej furgonetka.pl lub innym pośrednikiem. Jeżeli nie masz umowy to na indywidualne zlecenie będzie bardzo drogo. Mnie firma kurierska wyliczyła 500zł za kija 2,13m, a ten sam kurier za pośrednictwem furgonetka.pl wziął 30zł :-)

Wysłane z mojego HUAWEI P7-L10 przy użyciu Tapatalka

Jak masz jakąś miła panią na poczcie to tez da rade

Ja osobiście wysyłałem 3 jednosklady

3x pocztą

Koszt ok4 dych za wysyłkę

Wiem że nie chcą zabierać paczek powyżej 150 cm ale ....i tu zadziałał mój urok osobisty :D :D :D

A tak poważnie dużo zależy od pani na poczcie .Jak chce to weźmie paczkę

Pozdrawim

Ja tam zawsze gnam w mojej miescinie do pakersi.pl .Miła pani zawsze znajdzie gdzie taniej,ometkuje a ja w między czasie podjem trochę darmowych cukierkow :P i tym sposobem ostatnio za tube 215cm zapłaciłem 31zl za DHL. A PP wysyła max 150cm z tego co się dowiedziałem.

Edytowane przez adriano

• 1 miesiąc temu...

Wysyłałem dwukrotnie kije 198cm poprzez DHL na umowę dzięki życzliwości właściciela pewnej firmy. Tuba na styk miała 200cm i omijała dopłatę gabarytową ale cenowo chyba najdroższa to jest firma. Z umową płaciłem jakieś 26pln, a z ulicy cena wynosiła przejdzione 80pln. Nie  wspomnę, że za wysyłkę w sobotę do godziny 12 jest opłata 150%, więc grzecznie tuba poczekała do poniedziałku rana :) 

Wczoraj za pośrednictwem poczty polskiej wysłałem paczkę (wędkę) o długości 150cm i ku mojemu zdziwieniu zapłaciłem tylko 25 zł. Chciałem sprawdzić Panią w okienku i w żartach powiedziałem , że paka ma 150cm i 1 milimetr, to powiedziała ,ze drogo będzie mnie ten milimetr kosztował, więc wróciłem  do 150 cm.. :)  pierwszy raz zapłaciłem tak mało za taką wysyłkę. 

i jeszcze jedno...  zaznaczyłem paczka 24 i ostrożnie - dopłata za to jest

Edytowane przez tibhar

a ja mam umowe z pocztą i właśnie dzisiaj przyszło pisemko o 25% podwyżce od 1 lutego , a do czerwca w całej polsce ma zniknąć wymiar powyżej 150 cm w obsłudze poczty, dużo klamotów do aut wysyłamy i chyba powoli trzeba szukać innej firmy jak poczta wyjdzie całkiem z nadgabarytów (na dzień dzisiejszy tuba taka 2,2 m kosztuje mnie z umową na firme 14 zł)

Edytowane przez inter

Wczoraj za pośrednictwem poczty polskiej wysłałem paczkę (wędkę) o długości 150cm i ku mojemu zdziwieniu zapłaciłem tylko 25 zł. Chciałem sprawdzić Panią w okienku i w żartach powiedziałem , że paka ma 150cm i 1 milimetr, to powiedziała ,ze drogo będzie mnie ten milimetr kosztował, więc wróciłem  do 150 cm.. :)  pierwszy raz zapłaciłem tak mało za taką wysyłkę. 

i jeszcze jedno...  zaznaczyłem paczka 24 i ostrożnie - dopłata za to jest

Za paczkę 48 płacę zawsze 15 zł

• 7 miesięcy temu...
  • 11 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Witam,

Mam pytanie do kolegów doświadczonych w zakresie przesyłania wędzisk. Jest sobie ogłoszenie sprzedaży z Legend Elite, niestety sprzedający nie ma szczególnie długiego stażu na jerkbait.pl. Jestem poważnie zainteresowany zakupem wędki, ale nie chciałbym otrzymać w tubie czegoś zupełnie innego niż to, za co zapłacę. Wędka jest dwuskładem i ma długość 290cm. Czy istnieje jakaś forma przesyłki kurierskiej, która przed zapłatą za pobraniem pozwoli sprawdzić czy to co się otrzymało jest tym samym co się zamówiło, ale z parominutowym czasem na oględziny? Kurier Pocztexu ma chyba taką opcję w usłudze, ale cena przesyłki jest lekko nieakceptowalna - z pobraniem za wędkę 1250 zł cena za przesyłkę to ponad 80 zł. Nie wiem też czy jeśli wędka będzie w innym stanie niż deklarowana mogę w takim przypadku odmówić przyjęcia i zapłaty za przesyłkę, czy tylko gałąź zamiast wędki jest podstawą do odmowy przyjęcia przesyłki. Sprzedający znajduje się ponad 300 km ode mnie i odbiór osobisty nie wchodzi w grę. Z góry dziękuję za rozsądne sugestie.

Edytowane przez radeqs

DPD...

Na stronie DPD nie udało mi się znaleźć rozwiązania mojego zasadniczego problemu: p.t. dokładne sprawdzenie przesyłki przed uiszczeniem zapłaty. Np. tu ani słowa o możliwości sprawdzenia przesyłki przed zapłatą:

https://www.dpd.com.pl/klienci-biznesowi/Produkty-i-uslugi/Uslugi-krajowe/Standardowe-uslugi-krajowe

Idzie  (a właściwie nadeszło) nowe !

Poczta Polska przygotowała niespodziankę dla wysyłających wędki w tubach.

Nawet przesyłka poniżej 150cm jest traktowana jako "niestandardowa"  (ze względu na kształt opakowania) i jest doliczana opłata 21zł :o

Chciałem wysłać kij w tubie 120cm ~ 1.2kg i wyliczyli mi przy okienku bodajże 41zł :wacko:

Musiałem tubę spakować w karton (o kształcie prostopadłościana) i paczka poszła za 16,50zł.

• Like 2