Tomek TJ Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Zwykla paczka ta z żółto niebieska naklejka tuba nie musi byc w kartonie lecz do dl 150cm a paczka plus moze byc 157,5cm ale w kartonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Jesteś w błędzie, tuba została zakwalifikowana do wymiarów niestandardowych, "bo się turla w transporcie" (cytat z wyjaśnienia pracownika Poczty Polskiej) i zapłacisz jak za przesyłkę wartościową sztabki złota, a o przesyłce ponad 150cm w ogóle zapomnij. PP to państwo w państwie i nic nie wywalczysz w konfrontacji z tępogłowymi. Pozostają tylko firmy kurierskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 nic nie wywalczysz w konfrontacji z tępogłowymi. Nie rozumiem kto tu jest tępogłowy? Taki mają regulamin. Nie trzeba z ich usług korzystać. Nota bene... kurierzy też mają w regulaminie, że tuba to element niestandardowy. Tylko że u nich często przejdzie.Oprócz turlania się w transporcie jest problem na taśmach w magazynie. Po prostu zamiast się trzymać taśm spadają z nich.Jednak najłatwiej kogoś wyzwać gdy coś jest nie po naszej myśli (a najczęściej kieszeni). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko333 Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Przesyłka ogarnięta w punkcie paczkowym za 25 zł w okrągłej tubie. Dla uściślenia, przesyłka (wędka) wy PP musi być zapakowana w prostopadłościan o bokach nie mniejszych od druku nadania tak aby się on po naklejeniu nie zaginął, tzn. nie zachodził na następną ściankę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Co do PP to ja po prostu nie rozumiem dlaczego tak jest. Zamiast dostosować się do praw rynku i konkurencji po części także to ktoś wprowadza idiotyczne zapisy albo dziwne ceny na niektóre usługi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Pisząc "tępogłowi" miałem na myśli nie szarych wykonawców zarządzeń i regulaminów, a twórców tychże. Pracownik nic nie ma do powiedzenia i musi się trzymać tego co wymyśliła "wierchuszka"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Może wolą się skupić na listach.... GLS na przykład ma świetne ceny przesyłek zagranicznych. Za to wysłanie u nich wędki praktycznie jakiejkolwiek to wysoki koszt (bo paczka powyżej boku 80cm to juź XL).Przez brokera internetowego ta sama paczka w DPD to 35zł (jednoskład 213cm) a w Fedex 135zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wabik Opublikowano 12 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 Czy ktoś orientuje się jaką firmę można wysłać wędkę w okrągłej tubie za normalne pieniądze czyli ok. 20 zł.? Nasz narodowy przewoźnik liczy sonie teraz każdą tubę jako ponad gabaryt i chce prawie 60 zł. Właśnie wróciłem z poczty nadałem blanki w okrągłej tubie. Za 17pln. Pani nie robiła żadnych problemów. Ale nie powiem są placówki na mojej wsi gdzie o byle co są problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko333 Opublikowano 12 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 Ja mam alergię na naszego narodowego operatora. Jak słyszę słowo narodowy to dostaję gęsiej skórki. Jakiś czas temu wysłałem paczkę. W domu zwazylem bo chciałem wiedziec ile będzie kosztowała przesyłka. Ku mojemu zdziwieniu z niecałego 0,5 kg w domu na poczcie zrobiło się prawie 0,9 kg no i oczywiście inny przedział cenowy. Pani, z wielką łaską, po wiązance jacy to my klienci jesteśmy upierdliwi i nasze domowe wagi możemy sobie wsadzić, poszła zwazyla na innej. I zdziwienie, moja domowa dobra a na poczcie zawyzala wagę. Oczywiście oszukanym klientom nikt kasy nie zwrócił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PLnK Opublikowano 17 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 Poczta oszalała, ostatnio wysyłałem plecionkę listem poleconym to babka kopertę włożyła w jakiś szablon i uwaga! koperta na wysokość (2cm) nie załapała się na list za 7zł i musiałem wypełnić druk na paczkę krajową za 12,50. Czy to tylko u mnie takie dziwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 17 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 Ja mam alergię na naszego narodowego operatora. Jak słyszę słowo narodowy to dostaję gęsiej skórki. Jakiś czas temu wysłałem paczkę. W domu zwazylem bo chciałem wiedziec ile będzie kosztowała przesyłka. Ku mojemu zdziwieniu z niecałego 0,5 kg w domu na poczcie zrobiło się prawie 0,9 kg no i oczywiście inny przedział cenowy. Pani, z wielką łaską, po wiązance jacy to my klienci jesteśmy upierdliwi i nasze domowe wagi możemy sobie wsadzić, poszła zwazyla na innej. I zdziwienie, moja domowa dobra a na poczcie zawyzala wagę. Oczywiście oszukanym klientom nikt kasy nie zwrócił. Nie wiem jakim cudem paczka zwiększyła wagę, ale jeśli nawet namokła podczas deszczu to do 1 kilograma jest ta sama cena także ściemniasz kolego na maxa jak mówią małolaty ... Dopłaca się co prawda za gabaryt, ale z tego co piszesz to problem był z wagą ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 17 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 (edytowane) Poczta oszalała, ostatnio wysyłałem plecionkę listem poleconym to babka kopertę włożyła w jakiś szablon i uwaga! koperta na wysokość (2cm) nie załapała się na list za 7zł i musiałem wypełnić druk na paczkę krajową za 12,50. Czy to tylko u mnie takie dziwy? Tak sprawdzają prawie wszędzie, a listy nadawałem chyba w każdym większym mieście w Polsce. Nie musiałeś natomiast wysyłać od razu listu jako paczki. Mogłeś wysłać jako mini paczka za 9,50 albo jako polecony gabaryt B za 11 zł. czyli priorytet i ten jest moim faworytem jeśli chodzi o usługi PP. Dość często zdarzało się, że był już u adresata na drugi dzień po południu jak wysłałem rano. Edytowane 17 Marca 2019 przez Sławek Nikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko333 Opublikowano 17 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 Nie wiem jakim cudem paczka zwiększyła wagę, ale jeśli nawet namokła podczas deszczu to do 1 kilograma jest ta sama cena także ściemniasz kolego na maxa jak mówią małolaty ... Dopłaca się co prawda za gabaryt, ale z tego co piszesz to problem był z wagą ... Ciszę się Kolego, że czujne oko "dedektywa" czuwa, ale u Rutkowskiego to Ty chyba kariery nie zrobisz. Jeśli zarzucasz komuś ściemnianie tudzież kłamstwo lub też oszustwo, to może warto lepiej prześledzić a co więcej, zapoznać się z cennikiem poczty polskiej....Jest jeszcze paczka+. A "cudów" doszukuj się na poczcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 17 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 Ciszę się Kolego, że czujne oko "dedektywa" czuwa, ale u Rutkowskiego to Ty chyba kariery nie zrobisz. Jeśli zarzucasz komuś ściemnianie tudzież kłamstwo lub też oszustwo, to może warto lepiej prześledzić a co więcej, zapoznać się z cennikiem poczty polskiej....Jest jeszcze paczka+. A "cudów" doszukuj się na poczcie. Nie robię za żadnego Rutkowskiego. Obiektywnie stwierdzam fakty, a cennik poczty jest ogólnie dostępny pod poniższym linkiem i każdy może sprawdzić kto pisze prawdę: cennik.poczta-polska.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko333 Opublikowano 17 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 Nie robię za żadnego Rutkowskiego. Obiektywnie stwierdzam fakty, a cennik poczty jest ogólnie dostępny pod poniższym linkiem i każdy może sprawdzić kto pisze prawdę: cennik.poczta-polska.plTo rozumiem, że zapoznałeś się cennikiem paczki+ i jej przedziałami wagowymi zanim zarzuciłeś mi "ściemnianie"? i o jakich obiektywnych faktach piszesz?, bo nie nadążam za Twoim tokiem rozumowania, a chciałbym się do tego odnieść jeśli już zostałem mimowolnie wywołany do tablicy i wg mnie bezpodstawnie posądzany...a tutaj masz link bezpośrednio do paczki+ gdybyś dalej zarzucał mi oszustwo http://cennik.poczta-polska.pl/usluga,krajowy_paczkaplus.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość keri Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 Może ktoś z was ma wiedzę jaki będzie koszt wysyłki PP tuby z wędką?Wysokość tuby 140cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 16zl zwykla paczka z żølta naklejka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość keri Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 16zl zwykla paczka z żølta naklejkaByłem, wysłałem. 15zł ekonomiczna16zł priorytet. Ceny na wiele usług podnieśli ale tu nie było przerażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 Byłem, wysłałem. 15zł ekonomiczna16zł priorytet. Ceny na wiele usług podnieśli ale tu nie było przerażenia. Ja jutro wiozę koledze osobiście, mam wyjazd delegacyjny i podrzucę po drodze.Moja tuba powyżej 150 cm, to by pewnie nie przyjęli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 10 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 Byłem, wysłałem. 15zł ekonomiczna16zł priorytet. Ceny na wiele usług podnieśli ale tu nie było przerażenia. Irek,przyjęli paczkę w formie cylindra{tuba},czy musiałeś zapakować dodatkowo w karton {sześcian}?Niedawno była jakaś jazda ,że poczta nie będzie przyjmować przesyłek w formie walca.Chyba mają nawet taki zapis w regulaminie. Pozdrawiam Tomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordG Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 Jeśli masz blisko siebie punkt dpd pickup to na tą chwilę jest to najlepsza oferta. Koszt wysyłki paczki do chyba 170cm to koszt 13,57zł. Trzeba tylko tubę zapakować w karton na kształt prostopadłościanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 Irek,przyjęli paczkę w formie cylindra{tuba},czy musiałeś zapakować dodatkowo w karton {sześcian}?Niedawno była jakaś jazda ,że poczta nie będzie przyjmować przesyłek w formie walca.Chyba mają nawet taki zapis w regulaminie. Pozdrawiam Tomi Tomi jak wyślesz paczką plus to musisz dopłacic za tube ale jak zwykłą paczką to nie trzeba kartonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 10 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 Tomi jak wyślesz paczką plus to musisz dopłacic za tube ale jak zwykłą paczką to nie trzeba kartonu.Tomek,nie planuję żadnej wysyłki {choć mam jedną wędkę na sprzedaż}.Zapytałem tak tylko z ciekawości ,bo wiem że były jakieś zmiany w regulaminie odnośnie kształtów paczek. Pozdrawiam Tomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 Ja ostatnio wyslalem w tubie ktora wlozylem w karton,i zaplacilem cos kolo 20zl,w tubie samej jest drożej bo to paczka "nieregularna" jakos tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość keri Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 (edytowane) Irek,przyjęli paczkę w formie cylindra{tuba},czy musiałeś zapakować dodatkowo w karton {sześcian}?Niedawno była jakaś jazda ,że poczta nie będzie przyjmować przesyłek w formie walca.Chyba mają nawet taki zapis w regulaminie. Pozdrawiam Tomi Bez zająknięcia tuba przeszła, ważny parametr to 149,9 długość paczki. Z tym że w tej cenie to zwykła przesyłka z "żółtą kartką". Jak chcesz inną to ceny zaczynają się od 30zł Edytowane 11 Czerwca 2019 przez keri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi