Skocz do zawartości

Jakim kurierem wysłać wędkę?

tomi101

Rekomendowane odpowiedzi

Ja ostatnio wyslalem w tubie ktora wlozylem w karton,i zaplacilem cos kolo 20zl,w tubie samej jest drożej bo to paczka "nieregularna" jakos tak :)

nic z tych rzeczy, czy to owal czy trójkąt czy też ośmiokąt nie robi różnicy pod warunkiem że wysyłasz jako najprostszą paczkę. 

• 2 miesiące temu...

Taka sytuacja . Firma kurierska DPD . Jednoskład 20lb + , tuba cała  nieuszkodzona . Kolega , który kupił otwiera a tu zonk . Czy miał ktoś z was kiedykolwiek tego typu problem ? Zaznaczam tuba cała  . Musiało być celowo otworzone w trakcie transportu , wyjęte i złamane  :huh:

post-50013-0-94123300-1567695891_thumb.jpgpost-50013-0-49127100-1567695900_thumb.jpg

Moja firma ma podpisaną umowę z dpd. Wysyłamy kilkanascie/kilkadziesiąt paczek dziennie.

Z mojego doświadczenia to dpd bym nie wysłał niczego co jest delikatniejsze od cegły.

Zamówiłem kiedyś na necie gwint precyzyjny, 60 cm długości. Przyjechało dpd.

Zapakowane w tube, oklejone "ostrożnie" itd z każdej możliwej strony.

Gwint fi 20,wiec nie taki delikatny.

Udało się oczywiście wykrzywic.

Tak jak pisze Robert trzeba było tubę obejrzeć przed odbiorem i to dość wnikliwie. Teraz to po temacie ...

Nie jest po temacie . W ciągu 7 dni musi być sporządzony protokół szkody . Po prostu kolega który kupił ponownie musi umówić się z kurierem , spisać to na papierze i dalej ja się tym zajmę  :)

Dlatego pytam czy ktoś miał taki przypadek .

Proste to nie jest , ale tak myślę , że jeżeli na sortowni jakiś pajac to zrobił , bo przecież nie musiał być od razu kurier , to tam są kamery etc... Jeżeli kurier połamał to pewnie będzie tak jak sugerujecie  :rolleyes:  

Miałem w przesyłce kilka multików (Odbiór z serwisu) W jednym był zgięty knob. Pudło kartonowe było zapewne zgniecione ale przy odbiorze nie było takiego śladu...reklamacja nieuznana!

Oczywiście można się procesować...do usranej śmierci :(

Edytowane przez BOB

Sprawdź dobrze tube

Plastik ma to do siebie też się odkrztalci

Miałem taki przypadek ale złamanie było na wys nalepki I nie było to widoczne na pierwszy rzut oka

Ale na całe szczęście reklamacje uwzględnili I dostalem zwrot

Fakt że to trwało ale się udalo

W tym przypadku kijek musiał być wyjęty. Inaczej z tuby miazga by została. Dolnik w tym modelu zapracował tylko raz pod szczupłym 16kg w doskonałej kondycji . Także złamać to trzeba było chcieć, no i ktoś chciał niestety.

Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka

Dlatego pytam czy ktoś miał taki przypadek .

Proste to nie jest , ale tak myślę , że jeżeli na sortowni jakiś pajac to zrobił , bo przecież nie musiał być od razu kurier , to tam są kamery etc... Jeżeli kurier połamał to pewnie będzie tak jak sugerujecie  :rolleyes:  

Wysyłka wędki w tubie pcv jest niestety bardzo ryzykowne. Najprawdopodobniej tuba została przygnieciona ciężkimi paczkami i się odkształciła, a potem bardzo ładnie wróciła do poprzedniego kształtu. Jeśli firma kurierska przyjmuje paczkę w kształcie tuby, to pewnym zabezpieczeniem może być drewniana listwa przymocowana gęsto taśmą. 

Taka sytuacja . Firma kurierska DPD . Jednoskład 20lb + , tuba cała nieuszkodzona . Kolega , który kupił otwiera a tu zonk . Czy miał ktoś z was kiedykolwiek tego typu problem ? Zaznaczam tuba cała . Musiało być celowo otworzone w trakcie transportu , wyjęte i złamane :huh:

W związku z tym, że moja żona nie pracuje w DPD jedyne co mi przychodzi do głowy to psychopatyczny ekoidiota spod znaku grinpis pracujący w tej firmie, który w imię ideałów w które wierzy z powodu chronicznego zastoju neuronów w rejonach mózgu odpowiedzialnych za samodzielne myślenie, dokonał takiego aktu sabotażu by chronić ryby a dopiec ich oprawcom ...

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Tak jak pisze Robert trzeba było tubę obejrzeć przed odbiorem i to dość wnikliwie. Teraz to po temacie ...

W zasadzie po temacie  :(   Reklamację złożę , ale z ujowym protokołem szkody etc...  Tuba była owinięta czarną folią i kolega , który kupił kijaszka nie sprawdził wnikliwie niestety . Dla przypomnienia firma DPD .

post-50013-0-80926300-1569438082_thumb.jpgpost-50013-0-63458100-1569438102_thumb.jpgpost-50013-0-19879800-1569438114_thumb.jpgpost-50013-0-31756000-1569438130_thumb.jpgpost-50013-0-91253200-1569438141_thumb.jpgpost-50013-0-44008700-1569438153_thumb.jpgpost-50013-0-75749100-1569438171_thumb.jpgpost-50013-0-82162700-1569438184_thumb.jpgpost-50013-0-57901300-1569438193_thumb.jpg

• 1 miesiąc temu...

Witam

Gdzie teraz najlepiej wyslac tube 2,15?

Wszedzie sie odbijam od drzwi bo nie mam podpisanej umowy z firmami przewozowymi

Witam, chciałem ponowić pytanie, gdzie najlepiej i najtaniej wysłać tubę powyżej 2 m ?. Troszkę się pozmieniało i furgonetka oraz Sendit odrzucają taki gabaryt.