Gość keri Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 Ja ostatnio wyslalem w tubie ktora wlozylem w karton,i zaplacilem cos kolo 20zl,w tubie samej jest drożej bo to paczka "nieregularna" jakos tak nic z tych rzeczy, czy to owal czy trójkąt czy też ośmiokąt nie robi różnicy pod warunkiem że wysyłasz jako najprostszą paczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 13 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2019 (…) pod warunkiem że wysyłasz jako najprostszą paczkę. Co masz na myśli pisząc "najprostsza paczka"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 Taka sytuacja . Firma kurierska DPD . Jednoskład 20lb + , tuba cała nieuszkodzona . Kolega , który kupił otwiera a tu zonk . Czy miał ktoś z was kiedykolwiek tego typu problem ? Zaznaczam tuba cała . Musiało być celowo otworzone w trakcie transportu , wyjęte i złamane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 Bez jaj! W DPD pracują psychopaci? A co ze śladami otwarcia tuby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 Bez jaj! W DPD pracują psychopaci? A co ze śladami otwarcia tuby?Dochodzenie trwa Dwa krążki kartonowe były , jeden luźny drugi na stałe . Na fotce jest jeden przyklejony . Szukamy drugiego .... reklamacja będzie w każdym razie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 Tak jak pisze Robert trzeba było tubę obejrzeć przed odbiorem i to dość wnikliwie. Teraz to po temacie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psil Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 Moja firma ma podpisaną umowę z dpd. Wysyłamy kilkanascie/kilkadziesiąt paczek dziennie.Z mojego doświadczenia to dpd bym nie wysłał niczego co jest delikatniejsze od cegły. Zamówiłem kiedyś na necie gwint precyzyjny, 60 cm długości. Przyjechało dpd. Zapakowane w tube, oklejone "ostrożnie" itd z każdej możliwej strony. Gwint fi 20,wiec nie taki delikatny. Udało się oczywiście wykrzywic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 Tak jak pisze Robert trzeba było tubę obejrzeć przed odbiorem i to dość wnikliwie. Teraz to po temacie ...Nie jest po temacie . W ciągu 7 dni musi być sporządzony protokół szkody . Po prostu kolega który kupił ponownie musi umówić się z kurierem , spisać to na papierze i dalej ja się tym zajmę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 (edytowane) A to ciekawe co piszesz i na pewno kurier podpisze się pod tym, że paczka była otwierana czy też uszkodzona ... ???? Zwłaszcza po fakcie odebrania ... Edytowane 5 Września 2019 przez Sławek Nikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 A to ciekawe co piszesz i na pewno kurier podpisze się pod tym, że paczka była otwierana czy też uszkodzona ... Dzwoniłem do DPD Polska do działu obsługi klienta i tak mnie poinformowali . Sam tego nie wymyśliłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 Jak jest opisane, że tuba była nieuszkodzona to możecie spodziewać się tylko jednej odpowiedzi... na pewno was nie ucieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 Dlatego pytam czy ktoś miał taki przypadek .Proste to nie jest , ale tak myślę , że jeżeli na sortowni jakiś pajac to zrobił , bo przecież nie musiał być od razu kurier , to tam są kamery etc... Jeżeli kurier połamał to pewnie będzie tak jak sugerujecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 (edytowane) Miałem w przesyłce kilka multików (Odbiór z serwisu) W jednym był zgięty knob. Pudło kartonowe było zapewne zgniecione ale przy odbiorze nie było takiego śladu...reklamacja nieuznana!Oczywiście można się procesować...do usranej śmierci Edytowane 5 Września 2019 przez BOB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 Sprawdź dobrze tube Plastik ma to do siebie też się odkrztalci Miałem taki przypadek ale złamanie było na wys nalepki I nie było to widoczne na pierwszy rzut oka Ale na całe szczęście reklamacje uwzględnili I dostalem zwrot Fakt że to trwało ale się udalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 W tym przypadku kijek musiał być wyjęty. Inaczej z tuby miazga by została. Dolnik w tym modelu zapracował tylko raz pod szczupłym 16kg w doskonałej kondycji . Także złamać to trzeba było chcieć, no i ktoś chciał niestety. Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 Nie twierdzę, że tak nie było. A jeśli tak to już jest patologia ... ciężko sobie wyobrazić poziom prostactwa i głupoty. Tylko czy uda się coś udowodnić i wygrać?szczerze życzę powodzenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 Dlatego pytam czy ktoś miał taki przypadek .Proste to nie jest , ale tak myślę , że jeżeli na sortowni jakiś pajac to zrobił , bo przecież nie musiał być od razu kurier , to tam są kamery etc... Jeżeli kurier połamał to pewnie będzie tak jak sugerujecie Wysyłka wędki w tubie pcv jest niestety bardzo ryzykowne. Najprawdopodobniej tuba została przygnieciona ciężkimi paczkami i się odkształciła, a potem bardzo ładnie wróciła do poprzedniego kształtu. Jeśli firma kurierska przyjmuje paczkę w kształcie tuby, to pewnym zabezpieczeniem może być drewniana listwa przymocowana gęsto taśmą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 Taka sytuacja . Firma kurierska DPD . Jednoskład 20lb + , tuba cała nieuszkodzona . Kolega , który kupił otwiera a tu zonk . Czy miał ktoś z was kiedykolwiek tego typu problem ? Zaznaczam tuba cała . Musiało być celowo otworzone w trakcie transportu , wyjęte i złamane W związku z tym, że moja żona nie pracuje w DPD jedyne co mi przychodzi do głowy to psychopatyczny ekoidiota spod znaku grinpis pracujący w tej firmie, który w imię ideałów w które wierzy z powodu chronicznego zastoju neuronów w rejonach mózgu odpowiedzialnych za samodzielne myślenie, dokonał takiego aktu sabotażu by chronić ryby a dopiec ich oprawcom ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŻoliborzFishingTeam Opublikowano 19 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 Witam Gdzie teraz najlepiej wyslac tube 2,15? Wszedzie sie odbijam od drzwi bo nie mam podpisanej umowy z firmami przewozowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 19 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 Zarejestruj na sendit albo furgonetka lub kurjerzy i do dzieła ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 25 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2019 Tak jak pisze Robert trzeba było tubę obejrzeć przed odbiorem i to dość wnikliwie. Teraz to po temacie ...W zasadzie po temacie Reklamację złożę , ale z ujowym protokołem szkody etc... Tuba była owinięta czarną folią i kolega , który kupił kijaszka nie sprawdził wnikliwie niestety . Dla przypomnienia firma DPD . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 1 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 Dlatego nie warto owijac tub folią, taśmą bo nie widać uszkodzeń.Ja z DPD po kilku miesiącach wygrałem batalię i ubezpieczyciel zwrócił mi pieniądze. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemofight Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 Witam Gdzie teraz najlepiej wyslac tube 2,15? Wszedzie sie odbijam od drzwi bo nie mam podpisanej umowy z firmami przewozowymiWitam, chciałem ponowić pytanie, gdzie najlepiej i najtaniej wysłać tubę powyżej 2 m ?. Troszkę się pozmieniało i furgonetka oraz Sendit odrzucają taki gabaryt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 Nic nie odrzuca na furgonetce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 Ja wysyłałem poprzez sendit około 2 tygodnie temu i za deklarowaną długość 230 cm. zapłaciłem niecałe 33 złote. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi