Wiesiek2602 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 ... tylko , że powyżej 1,5m opłaty niestety znacznie rosną Znacznie? Tzn ile????? 170x20x20cm i 4kg wagi...???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Wysyłając parę dni temu jednosklad 213cm i ubezpieczenie 1500zl sendit skasował mnie niecałe 36zl brutto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Ja wysyłałem w rurze kanalizacyjnej fi 75 typowo pod kijki pasuję, żeby kurier to zniszczył naprawdę musi niewiadomo co się stać Oj bys sie zdziwił jakie lekceważące podejsciw maja niektorzy pracownicy magazynów.... A zdazyc sie moze wiele.. Mozna najechać widlakiem, mozna przycisnac paleta, w transporcie kierowca moze nagle zachamowac i caly towar wali w tube, mnie wystarczy to jak kuriery odbieraja u mnie w firmie przesyłki i jak sie z nimi obchodzą.. I nic mnie juz nie zdziwi.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Polecam tuby po wykładzinach Ścianki nierzadko są grube nawet na kilka centymetrów. Prawda z drugiej strony jest smutna. Jak ma się pecha i trafi na Ciebie, to chociażbyś w tytan zapakował, to i tak przypadkowo po wędce przejedzie Rudy 102 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 (edytowane) Wysyłając parę dni temu jednosklad 213cm i ubezpieczenie 1500zl sendit skasował mnie niecałe 36zl brutto.... Edytowane 23 Kwietnia 2020 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Znacznie? Tzn ile? 170x20x20cm i 4kg wagi... _20200422_213522.JPG _20200422_213502.JPGNastępnym razem gdy będę wysyłał komuś długa wędkę ogarniesz mi temat za 19 zyla i oczywiście weźmiesz pełna odpowiedzialność za nia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 (edytowane) Ta tuba zwijana nie nadaje się do wysyłki wędki. Dość że jest cienka to właśnie poprzez ten sposób zawijania, jest bardzo podatna na uszkodzenia. Edytowane 23 Kwietnia 2020 przez fish28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek2602 Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 (edytowane) Następnym razem gdy będę wysyłał komuś długa wędkę ogarniesz mi temat za 19 zyla i oczywiście weźmiesz pełna odpowiedzialność za nia ... Padłem????????????Ok, wejde do tej tuby i owine się wojół kija???? Odpowiedzialność za nią????? To bierze na siebie przewoźnik- chyba za to płacisz te 19zł...A że tanio? A co mnie obchodzi, albo Ciebie że jest taka cena a nie inna za tą usługe?Płacisz i wymagasz????Bez jaj- najpierw Ci źle, że drogo za taki gabaryt. Jak masz podaną na tacy alternatywe to też źle bo może się uszkodzić????Zapłać te krocie 50-100ł za wysyłke i żyj w przekonaniu, że Twoja wysyłka w drodze do adresata jest ułożona sama na atłasie, w lektyce zdobionej masą perłową i rubinami.A całość jedzie w opancerzonym aucie prezydenta USA i w konwoju liczącym 30 pojazdów. Edytowane 23 Kwietnia 2020 przez Wiesiek2602 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Nie chcę się przekomarzać czy to drogo, czy tanio -tylko wysyłam czasami takie rzeczy i nigdy i nigdzie nie zaproponowano Mi tak niskiej ceny. Niestety życie nauczyło Mnie by uważać na takie usługi , by później nie płakać i pluć sobie w brodę, że szkoda było parę groszy dołożyć i spać spokojnie. Poza tym pewnie patrzysz na To z innego punktu niż Ja,bo jako odbiorca faktycznie miałbym w.........e na stan przesyłki i niech się martwi ten co wysyła, ale z perspektym osoby wysylajwcej To wygląd juz całkiem inacze. ... nie stać mnie na ponowna budowę i pokrywanie kosztów za złamany kij, który czasami jest budowany na blanku już nie do zdobycia.Pozdrowienia Mariusz i BZ urazy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordG Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Dpd pickup od dłuższego czasu ma cenę 17zl za wysyłkę paczki do 170cmm. Z tym że 170cm to jednoskład nie wejdzie.Co do kartonowych tub to są one według mnie najlepsze do pakowania wędek, tylko nie te cienkie, które służą do przechowywania rysunków technicznych tylko solidne i ciężkie. Ja mam tuby w długości około 150cm i wadze około 2kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Chciałbym poznać firmę którą zagwarantuje że kij dojedzie w stanie nie naruszonym. A jeśli taka jest to chętnie poznam cennik. Nie interesuje mnie opcja ze firma połamie kij "bo wypadki się zdarzają" i zwróci pieniądze, a tym bardziej po jakichś syzyfowych walkach i może jeszcze w kwocie którą sama ustali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Ja Ci to zagwarantuję osobiście, ale z ceny usługi to zadowolony raczej nie będziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Ja Ci to zagwarantuję osobiście, ale z ceny usługi to zadowolony raczej nie będziesz ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Czegoś tu nie rozumie... Wszyscy mam wrażenie jakby akceptowali to że uszkodzenia się zdążają, że źle pakowane są wędki, bo tuba nie taka, kartonu nie było odpowiedniego itp.,itd.A czy zdążyło wam się aby listonosz dostarczył wam do ręki list zamokniety tak że nie możecie nic odczytać?Bo mnie nie.Wiec dlaczego płacąc o niebo większe kwoty za wysyłkę wędki zapakowanej szczelnie w twarda tube, dopłacając do ubezpieczenia, mamy takie problemy z odebraniem należności za złe wykonana usługę dostarczenia przesyłki, i nie chodzi tu o przeciągający się termin dostawy a uszkodzenie lub zniszczenie naszego mienia...Odpowiedź jest prosta. Zaczęliśmy to akceptować.Firmy kurierskie idą na ilość, liczy się kasa, w dupie mają jakiś odsetek pączek które uszkodzą. Do tego próbują się wykręcac że źle zapakowane, zabezpieczone itd.Dlaczego taka firma kurierska robi sobie z nas jaja?!Kolejna odpowiedź jest prosta. Znają nasze prawo tak dobrze ze wiedzą że nadawca szybciej odpuści...Mamy tak cudowne przepisy prawa że Hej! Co z tego że one są, jak ich wykonalnosc jest na dnie.. Sorki za wywody i żale... Ale po ostatniej sytuacji krew mnie zalewa. PS. Kilka dni temu kurier przywiózł mi paletę z zamówionym towarem pod dom, zaje...ał mi kostkę olejem silnikowym lub skrzyniowym bo z jakiejś innej palety się wylewał. Mnie nie było, kobieta odebrała za mnie, kazała mu postawić w danym miejscu ta paletę, a sama nie zauważyła bo w między czasie dzieckiem była zajetaWróciłem do domu pytam co tu się stało, a ona ze nie wie i mówi, chyba jak kurier był to co mu się rozlało. Dzwonię do chu.. A on do mnie początkowo udaje głupka, po czym przyznaje ze pakę mu zalało bo ktoś źle coś tam zapakował i się wylało... Kurwa myślałem że padnę.. Znowu ktoś coś a nie oni.. Przecież nam nie zależy aby towar w całości dotarł do klienta.. Dobra kończę bo mnie poniosło. [emoji51] Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
migdau Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Ja widzę że dostarczanie przesyłek weszło na kolejny poziom:Sytuacja z wczoraj:Dzwonek do drzwi i pukanie. Podchodzę do drzwi i patrzę przez wizjer. Nikogo nie ma. Pomyślałem że ktoś sobie jaja robi bo słyszałem jak zbiega po schodach.Jak się potem okazało to był kurier, który zostawił paczki na wycieraczce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Ja widzę że dostarczanie przesyłek weszło na kolejny poziom:Sytuacja z wczoraj:Dzwonek do drzwi i pukanie. Podchodzę do drzwi i patrzę przez wizjer. Nikogo nie ma. Pomyślałem że ktoś sobie jaja robi bo słyszałem jak zbiega po schodach.Jak się potem okazało to był kurier, który zostawił paczki na wycieraczce.U mnie to norma. Słyszę rzut paczki pod drzwi i dzwonek, podchodzę i otwieram drzwi, a kurier już dawno poza budynkiem. W tych warunkach ewentualne obejrzenie opakowania przy kurierze nabiera nowego znaczenia ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
migdau Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 U mnie to norma. Słyszę rzut paczki pod drzwi i dzwonek, podchodzę i otwieram drzwi, a kurier już dawno poza budynkiem. W tych warunkach ewentualne obejrzenie opakowania przy kurierze nabiera nowego znaczenia ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 ... u mnie ostatnio kopertę ze ściągaczem di łożyskami z Ali via Kolega listonosz zawiesił na klamce drzwi do domu na ,,recepturce". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sonix1980 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 U mnie to norma. Słyszę rzut paczki pod drzwi i dzwonek, podchodzę i otwieram drzwi, a kurier już dawno poza budynkiem. W tych warunkach ewentualne obejrzenie opakowania przy kurierze nabiera nowego znaczenia [emoji6]Zgłosić zaginięcie paczki i tyle. Jak zapłacą karę kilka razy to naucza się. W mojej okolicy też był taki miły kurier. Teraz grzecznie dzwoni czy ktoś jest w domu czy ewentualnie może zostawić paczkę u sąsiadów czy w ogrodzie w danym miejscu. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Ja widzę że dostarczanie przesyłek weszło na kolejny poziom:Sytuacja z wczoraj:Dzwonek do drzwi i pukanie. Podchodzę do drzwi i patrzę przez wizjer. Nikogo nie ma. Pomyślałem że ktoś sobie jaja robi bo słyszałem jak zbiega po schodach.Jak się potem okazało to był kurier, który zostawił paczki na wycieraczce.U mnie identycznie. Tuba z wędką od Skalka, wartość 2000zł. Byłem w pracy, córka w domu. Córka mówi, że dzwonił kurier przez domofon i ma paczkę, otwiera mu główne drzwi, kurier zostawia tubę przy drzwiach domowych i znika. Córka otwiera drzwi i stoi tuba, więc ja zabiera do domu. Informowałem ją, że będzie dostawa, bo wcześniej dzwonił do mnie kurier, że jedzie. Miałem więc jego nr. telefonu. Wracam z pracy, tuba cała, kijek okej. I teraz zabawa. Dzwonię do kuriera, gdzie moja przesyłka, bo niby pan był pod drzwiami, ale paczki brak. Mówi, że zostawił, ja mówię, że nie ma, a wartość to 2000zł. Gościu posrany, zaczął się jąkać przez telefon. I zadaje mu jedno zasadnicze pytanie, czy ktoś z domowników potwierdził odebranie paczki podpisem, on mówi, że nie. No to jak pan dostarczył przesyłkę bez odbioru, się pytam? Odpowiada, że podpis bierze na siebie. Ja dalej, że paczki nie było pod drzwiami. Całkiem wymiękł, zrobiło mi się go trochę żal. W końcu mówię mu, że mam dobry dzień i paczka jest. Tak mi dziękował, że gdyby nie telefon, to by mnie po rękach całował.Co w sytuacji, gdybym miał zły dzień? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 U mnie identycznie. Tuba z wędką od Skalka, wartość 2000zł. Byłem w pracy, córka w domu. Córka mówi, że dzwonił kurier przez domofon i ma paczkę, otwiera mu główne drzwi, kurier zostawia tubę przy drzwiach domowych i znika. Córka otwiera drzwi i stoi tuba, więc ja zabiera do domu. Informowałem ją, że będzie dostawa, bo wcześniej dzwonił do mnie kurier, że jedzie. Miałem więc jego nr. telefonu. Wracam z pracy, tuba cała, kijek okej. I teraz zabawa. Dzwonię do kuriera, gdzie moja przesyłka, bo niby pan był pod drzwiami, ale paczki brak. Mówi, że zostawił, ja mówię, że nie ma, a wartość to 2000zł. Gościu posrany, zaczął się jąkać przez telefon. I zadaje mu jedno zasadnicze pytanie, czy ktoś z domowników potwierdził odebranie paczki podpisem, on mówi, że nie. No to jak pan dostarczył przesyłkę bez odbioru, się pytam? Odpowiada, że podpis bierze na siebie. Ja dalej, że paczki nie było pod drzwiami. Całkiem wymiękł, zrobiło mi się go trochę żal. W końcu mówię mu, że mam dobry dzień i paczka jest. Tak mi dziękował, że gdyby nie telefon, to by mnie po rękach całował.Co w sytuacji, gdybym miał zły dzień? Wyjątkowo wredna z Ciebie osoba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Wyjątkowo wredna z Ciebie osoba Przy najbliższej okazji i ja wypróbuję ten sposób 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 (edytowane) Takie info dostałem z epaka w ramach reklamacji.. Faktura na 1200 wystawiona, a oni chcą zwrócić 770zl.Macie jakiś pomysł co zrobić aby odzyskać całość kwoty? Realne? Ku.. to za co płaci się to ubezpieczenie przesyłki? Kwota przyznanego odszkodowania wynosi 80% wartości towaru netto, według załączonego przez Państwa do reklamacji dokumentu sprzedaży. Zgodnie z Regulaminem, pkt 5.5 Zleceniobiorca nie ponosi odpowiedzialności za utracone korzyści. Za utracone korzyści rozumie się nie powiększenie się stanu majątkowego poszkodowanego, które nastąpiłoby, gdyby szkoda nie zaistniała. W chwili przedstawienia dokumentu stwierdzającego wartość wytworzenia, zakupu towaru lub świadczącego, iż wartość zakupu jest w tym przypadku równa wartości sprzedaży zostanie dokonana dopłata do wysokości należnego odszkodowania. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane 27 Kwietnia 2020 przez MarcinZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Mi ostatnio kurier zostawił pod drzwiami presylkę pobraniową, zastanawiam się czy nie poskladać kolejnych zamówień. Innym razem wychodząc z psem spotykam listonosza z paczką do sąsiadów. dzień dobry. dzień dobry. sąsiedzi są może w domku. pewnie że są odpowiadam, w końcu na kwarantannie nie wolno wychodzić.. Mina listonosza bezcenna, do dziś po wyjaśnieniu żartu jak się spotykamy to się robi jakiś taki bardziej pobudzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek Opublikowano 20 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2020 (edytowane) Jaki kurier prześle wędkę w tubie o długości 150cm.Niektóre firmy kurierskie nie przyjmują długości powyżej 120cm.Automatyczne sortownie nie obsługują nietypowych przesyłek.Często za nietypowy gabaryt każą sobie płacić sporo. Jakie firmy kurierski polecacie ?Tuba 150cm z ubezpieczeniem 1000zł. Edytowane 20 Lipca 2020 przez zenek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi