Skocz do zawartości

Jakim kurierem wysłać wędkę?

tomi101

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś może podpowiedzieć jak najlepiej i najtaniej wysyłać kije z usa do pl?

Próbowałeś wysyłać Polamerem ? Problem jest tylko z długimi przesyłkami lotniczymi, bo im się nie mieszczą w transportowe kontenery lotnicze. Wystarczy pod tym linkiem zrobić sobie wycenę paczki http://www.polameronline.com/albo do nich zadzwonić po 16.00 naszego czasu.

• 4 tygodnie później...

Wędkę można wysłać za 15zł pocztą polską jako PACZKA48 czyli wędka(w tubie o średnicy 10cm) długość do 150cm + wysokość 10cm+ szerokość 10cm = 170cm 

Wymiary:

• Minimalne: 10 cm x 16 cm (strona adresowa)
  • Maksymalne: (długość + szerokość + wysokość) =< 250 cm przy czym maksymalna długość* = 150 cm
  • Maksymalne (przesyłka z usługą dodatkową „Przesyłka niestandardowa”): 250 cm < (długość + szerokość + wysokość) =< 300 cm przy czym maksymalna długość* = 150 cm

*tolerancja 5% dla największego wymiaru (długość) Maksymalna masa:

• 30 kg

• 2 miesiące temu...

Odgrzeję kotlecika...jak to jest z tymi jednoskladami  ? Patrze na ofertę firm kurierskich i nic nie ma o  tym,że można wysylac tuby powyżej 2 metrów :( Doradzcie koledzy jak wysłać tanio tubę 215cm :(

Szukam szukam w necie i nic konkretnego nie mogę znaleść :(

Ja jestem bardzo zadowolony z usług DPD, co prawda ostatnio korzystałem dobre kilka miesięcy temu ale za pobraniową wysyłkę wędki 220cm dopłacałem za ,,nadgabaryt" coś koło 5zł i zamknąłem się w 25 zł, nigdy nie miałem też zastrzeżeń w kwestii obnoszenia się z paczką.
https://www.strefapaczki.pl/wycen-paczke

Edytowane przez Panek

Przez allekurier

Kurier UPS

Wymiary 220/10/10 6kg

Ubezpieczenie 500

Cena 31,91.

Dpd nie polecam. W ciągu ostatnich 1.5roku uszkodzili 4 moje przesyłki. Dwie z nich adresowane były do mnie, dwie wysyłałem ja. W jednym przypadku wędką została połamana, 3 pozostałe miały wyraźnie uszkodzone opakowania.

Kolejny przypadek: Przesyłka z blankiem leżała w sortowni STW przez 4dni i nikt nie był w stanie mi odpowiedzieć co się z nią dzieje. Ani w sortowni, ani konsultanci na infolinii.

Kolejny przypadek:

Nadałem wędkę o wymiarach 130/8/8 i wadze 5kg, przesyłka niestandardowa. Wyliczyło ok. 18zł. Po 3 tyg. dostałem dopłatę ok. 13zł. Przy nadaniu mogłem wybrać UPS za ok. 23zł.

Nie wiem czy jakiś problem jest z oddziałem DPD Stalowa Wola czy ogólnie z firmą.

Sami kurierzy bardzo OK. Przy pobraniówkach sami upominają się żeby otwierać paczki.

DPD też nie polecam.

Od roku-dwóch, każda paczka, wysyłam za granicę duże i ciężkie paczki, jest uszkodzona. W jednym przypadku reklamowałem i uzyskałem, w miare bezproblemowo zwrot pieniędzy. W pozostałych mi sie nie chciało bo straty były symboliczne ale paczki przychodzą w bardzo złym stanie mimo, że opakowania są prawie pancerne.

Edyt: nie wiem jak z wędziskami, nie mam żadnego doświadczenia z nikim poza PP i tu bez problemu za ok. 18 zyla, sporo wysyłałem, ale to dwu składy do 150cm tuba.

Edytowane przez FidoAngel