Slavecky Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 Ostatnimi laty częściej łowię w internecie niż w realu ciężko wyciągac ze mnie średnię...Nie mniej w jednak robiąc własną statystykę moge podać, że w ciągu roku łowię ok.:do 10 szczupaków - zabieram 1-2szt ok.65-75cmdo 20 jazi - nie zabieramdo 20 średnich okoni - zabieram 2-3 większe sztukido 50 wymiarowych okoni - nie zabieramdo 5 kleni - nie zabieramdo 4 sandaczy - zabieram 1-2szt.do 5 pstrągów - zabieram 1 szt. Gdybym łowił przyzwoite sumy, trocie, łososie zabierałbym do 1 sztuki rocznie.(oczywiście bez brania okazów bo... bo mi szkoda I nie mam z tego powodu traumy, nie unikam wzroku inny wędkarzy, nie czuję się miesiarzem, nie jestem no kilowcem - jestem normalny(m) wędkarzem. W wy?Ile bierzecie?S, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Thymallus Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 [quote title= Np. ze mna nie chodzisz i nie pójdziesz (dlaczego - to inna sprawa) - ale spotkac i obfotografowac mozesz, masz taka szanse. Kuba @ Pojęcie szansy jest dość dokładnie opisane w w rachunku prawdopodobieństwa. Tutaj na forum w miarą aktywnych jest około 80 osób. W Polsce wędkuje 1600000 osób. Dzieląc 80/1600000 wychodzi około jeden forumowicz aktywny na 20000 innych wędkujących. Zanim ja trafię nad brzegiem jeziora lub rzeki na statystycznego forumowicza to muszą ominąc 20 000 wędkujących plus kłusole, pijacy i inni. Szanse może są, ale naprawde znikome. jednak dalej wierzę.... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cezorator Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 @ ThymallusA skąd Ty wziąłeś w Polsce 1 600 000 (słownie:jeden milionsześćsettysięcy) wędkarzy ??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Jak czytam, że facet bierze tyle na ile pozwala regułami a za chwilę pisze, że bierze mniej niż regulamin pozwala, to kłania się stara prawda, że ludzie w sieci (i nie tylko), najczęściej pokazują nie jacy są, ale jakimi być by chcieli Zastanawiam sie też ile z deklarcji to miła wersja dla prasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Thymallus Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 cezorator@ Wxczytałem kiedyś w takiej gazecie Wiadomo.ci Wędkarskie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cezorator Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Wydaje mi się, że to chyba jakaś kaczka dziennikarska lub błąd drukarski.Aż tyle osób ma kartę wędkarską czy na prawdę wędkuje ??? Byłem przeświadczony, że ta ilość jest o połowę mniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Oficjalna wersja PZW z epoki propagandy sukcesu jest taka, że rekord to było 1 000 070 członków. Ale to bujda bo ktoś kiedyś zaczął drążyć temat i PZW szybko wycofało się ze swojego ulubionego sformułowania, „ milionowa organizacja” o zastąpiło je „prawie milionowa...” Aktualnie jest nieco ponad 500 000 (na nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Thymallus Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 cezorator@Uwzględając Twoje dane i Robarta możemy ten rachunek zmodyfikować. Tych z kartą tylko 500000, tych bez powiedzmy również 500000 co daje 1000000. A na forum nie 80 tylko 50 aktywnych w temacie złap i do wody. Czyli mamy 50/1000000. Wynik również 20 000. Zauważ, że w moich wypowiedziach użyłem słowa wędkujący, a nie wędkarz. Może jest to drobna różnica w pisowni, ale obejmuje właśnie tą drugą połowę miliona. Około. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cezorator Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 @ThymallusAle myślę, że szanse są większe. Ludzi, którzy wypuszczają miarowe ryby jest wiecej niż na tym forum. Wielu takich widziałem i znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Thymallus Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 cezorator@ Podoba mi się Twój optymizm. Na początku wątku pisałe., że nie chodzi mi o ludzi z którymi łowię lub ogólniej, których znam. Chodzi mi o spotkanych nieznajomch nad wodą!. Czy ty się zastabowiłeś Czerku ile potrzeba czasu, lat, żeby ominąć nad brzegiem 20000 wędkujących normalnie i inaczej. Dla mielu nawet życia nie starczy.Proponuję zamknąć ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 To ze ludzie biora ryby, to aksjomat, bo inaczej mielibysmy to eldorado, niezaleznie od niegospodarki rybackiej. Mnie udalo sie jednego przekonac, zeby nie bral...i nie bierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Kuba na ministra zdrowia !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 http://www.youtube.com/watch?v=NliF3aZ_pQw Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Standera Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Kuba na ministra zdrowia !!! Psychicznego?? (zdrowia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysztof Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 czepiasz si? slów .Ty za to jestes taki dobry i tak kochasz rybki ze je kaleczysz ,A na imi? mam Krzysztof bo faceta to sobie szukaj w rodzinie niekolego.Tym razem nie pozdrawiam bo juz mnie troch? denerwujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Minister zdrowia na Kubę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radeqs Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 czepiasz si? slów .Ty za to jestes taki dobry i tak kochasz rybki ze je kaleczysz ,A na imi? mam Krzysztof bo faceta to sobie szukaj w rodzinie niekolego.Tym razem nie pozdrawiam bo juz mnie troch? denerwujesz Osobiście wolałbym być sklaleczony niż zabity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cezorator Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Osobiście wolałbym być sklaleczony niż zabity Niektóre rany są tak hańbiące, że prawdziwy samuraj popełniłby sepuku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 LASSOjbait Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Zabralem z lowiska 1 szczupa 70cm, bo akurat byl u mnie tesc. Mialem wybor - albo zgine ja albo szczupak...Na potworna ilosc okoni (nie wiem czy nie wiecej niz tysiac) zabralem 20 szt 23-27cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Slavecky
Ostatnimi laty częściej łowię w internecie niż w realu ciężko wyciągac ze mnie średnię...
Nie mniej w jednak robiąc własną statystykę moge podać, że w ciągu roku łowię ok.:
do 10 szczupaków - zabieram 1-2szt ok.65-75cm
do 20 jazi - nie zabieram
do 20 średnich okoni - zabieram 2-3 większe sztuki
do 50 wymiarowych okoni - nie zabieram
do 5 kleni - nie zabieram
do 4 sandaczy - zabieram 1-2szt.
do 5 pstrągów - zabieram 1 szt.
Gdybym łowił przyzwoite sumy, trocie, łososie zabierałbym do 1 sztuki rocznie.(oczywiście bez brania okazów bo... bo mi szkoda
I nie mam z tego powodu traumy, nie unikam wzroku inny wędkarzy, nie czuję się miesiarzem, nie jestem no kilowcem - jestem normalny(m) wędkarzem.
W wy?
Ile bierzecie?
S,
Top użytkownicy dla tego pytania
10
8
6
6
Popularne dni
4 Mar
25
28 Lut