Skocz do zawartości

Bolenie 2021

Guzu

Rekomendowane odpowiedzi

W sumie docelowo miały być jazie, ale nie będę zgłaszał reklamacji :) Dobry początek sezonu. Jedyna ryba, jakiej aktywność wogóle namierzyłem na ponad kilometrowym odcinku rzeki (2 dyskretne ataki). W akcji jak zwykle mój zestaw do poskramiania okazów: wklejka okoniowa, Spro Pasion 2000 i żyłka 0,12, a na końcu 4-centymetrowy woblerek pstrągowy Bonito (największy jaki znalazłem w pudełku - wybrałem się przecież na jazie) :) :) :) Ryba w doskonałej kondycji. Trochę mnie przegonił. Zdjęcie kiepskie, ale nie chciałem więcej męczyć. Po wszystkim chciałem go chwilę delikatnie przytrzymać, żeby doszedł do formy, ale dał zaraz dyla.

post-52159-0-65536900-1620584670_thumb.jpeg

• Like 23

Dzisiaj złowiłem rybę, którą już miałem jesienią; świadczy o tym uszkodzona płetwa ogonowa, ciemna plamka na policzku i ciemne plamy na garbie u nasady głowy.

DSCN0466.jpg

Fotka z jesieni - post-59838-0-53530200-1620641100_thumb.jpg

To kolejny dowód na to, że nic im nie jest nawet po sesji zdjęciowej. :rolleyes:

• Like 48

Nie potwór. Ale złowiony na muchę z premedytacją sprawił sporo radochy.

Wczoraj namierzyłem stadko zbierające sobie muszki z powierzchni. Ignorowały wszelkie chruściki i większe jętki, żerowały na malutkich, lipieniowych jęteczkach mieszczących się na paznokciu małego palca.

Wczoraj jeden spadł, dzisiaj taki wyjechał na żyłce 0,15 ???? szkoda że nie było więcej czasu.

post-56256-0-41083800-1620851074_thumb.jpg

Edytowane przez Michał P.
  • Like 37

Maj nigdy nie był jakiś nadzwyczajny, tegoroczny tym bardziej... ale udało się pobić nowe wiślane PB w postaci 77cm szczęścia, wypatrzony z powierzchni na 7cm Szpiegusa.

Ryba jak każda złowiona wróciła w świetnej kondycji do swojego domu... tam gdzie jej miejsce... tam czuje się zdecydowanie najlepiej. Warto o tym zawsze pamiętać !

5a69d1b55bc0a3abgen.jpg

c073e0a99678e51dgen.jpg

4067d723555359f5gen.jpg

Edytowane przez maniak
  • Like 43