patu Opublikowano 27 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2021 Waga ciężka ???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo__20 Opublikowano 27 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2021 (edytowane) Tak z ciekawości ile taki boleń może ważyć?.Bo mierzy pewnie sporo ponad 80cm, a i bliżej mu 90. Edytowane 27 Września 2021 przez pablo__20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORKA Opublikowano 27 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2021 Odra. 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 28 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2021 Tak z ciekawości ile taki boleń może ważyć?.Bo mierzy pewnie sporo ponad 80cm, a i bliżej mu 90.Na "mojej" wodzie ryba w okolicy 85cm w okresie letnim wazy 5kg-+Tak zwana "poranna piątka" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianNaklo Opublikowano 28 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2021 Tak z ciekawości ile taki boleń może ważyć?.Bo mierzy pewnie sporo ponad 80cm, a i bliżej mu 90.Z zalewu Koronowskiego około 7-8kg, z Noteci koło 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 28 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2021 Po tygodniu przerwy pognałem nad wodę sprawdzić czy coś mi się nie przyśniło albo czy nie był to fart jednego weekendu . Okazało się ,że nie na szczęście . . Brań zdecydowanie mniej ,ciężko było się wstrzelić poza widoczne momenty żerowania ale dałem radę Wiem ,że to nie takie sztuki jak starych wyjadaczy z postów powyżej ale dla mnie boleniowego debiutanta radocha była przednia Gratuluję panom powyżej pięknych rybek .Moje dwie najładniejsze wyglądały tak: ps . Mam pytanie do łowców okazów : Jak złowić osobnika 80+ ? Co o tym decyduje ? wielkość przynęty czy to kwestia ilości rzutów ? A może coś innego ? 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 28 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2021 (edytowane) Stykacz na gościnnych występach Edytowane 28 Września 2021 przez Artech 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osin Opublikowano 28 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2021 70+ "po drodze" na szczupaki, branie w drugim rzucie Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 28 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2021 "Zdzisiejsze",frontowe. Bezsterowiec od @wildriver znów w akcji ???? 43 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 1 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2021 Dwa razy 70+... Do linki "przyspawany" wobler @wildriver'a 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 2 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2021 (edytowane) Sierpniowy Edytowane 2 Października 2021 przez MichałAspiusFishing 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 2 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2021 Dzisiaj wpadło 8szt.Wszystkie powyżej 70cm. i na sterydach. Gryzły w woblery powierzchniowe Tapsa i Wildriver. 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. chojny83 Opublikowano 3 Października 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2021 Nawet nie wiem co napisać ????Dzisiaj zabrałem swojego syna na rybki. Wielu wędkarzy marzy o takiej rybie. Samodzielnie złowione 82cm. ???? 58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanu Opublikowano 3 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2021 Odrzańskie 70 z hakiem. Złowinony na wobler jaxon karaś 6cm prowadzony w poprzek nurtu. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORKA Opublikowano 5 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2021 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. SAWIOLA666 Opublikowano 5 Października 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2021 (edytowane) Październikowa 80-tka z Mazowsza ????,warto żyć dla takich chwil ????. [/url Edytowane 5 Października 2021 przez Sawiola 54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 6 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2021 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 6 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2021 (edytowane) Jesienna Wisła, a właściwie bolenie łowione o tej porze z premedytacją w tak dużej rzece od kilku dobrych sezonów są dla mnie czymś szczególnym. Dysponując zazwyczaj niewystarczającą ilością czasu na tzw. rozpoznanie, wyprawy te niejednokrotnie kończą się bez kontaktu z rapą. Dlatego w tym czasie niemal każdy złowiony boleń cieszy podwójnie, walczy też dużo dzielniej, odpasiony na jesiennych uklejach.Dzisiaj "wyrwałem" kilka godzin dla siebie, pomimo wietrznej pogody coś wygnało mnie nad rzekę. Nie pojechałem w ciemno, dwa tygodnie temu wraz z kumplem byliśmy w tym miejscu na tzw."wieczorniaka" szukając sandaczy. Wtedy to już po ciemku spadł mi fajny boleń, drugi nie trafił w wobler robiąc potężny wir pod szczytówką. Po dość długim spacerze po starej opasce w końcu docieram na miejsce. Niespiesznie montuje zestaw, wypatrując przy okazji aktywności drobnicy. Drobne bolenie co jakiś czas faktycznie płoszą uklejową sieczkę na granicy nurtu i piaszczystego wymiału. Te jednak zostawiam w spokoju, posyłając ciężki wobler-cykadę daleko w nurt, z nadzieją na konkretny strzał. Powtarzam tę czynność bez efektu przez kolejną godzinę. W końcu na granicy nurtu, jeszcze w szybkiej rynnie mocny kopniak. Hamulec zagrał i na tym się kończy. Dwadzieścia minut później w tym samym miejscu kopia poprzedniego brania ale tym razem ryba odjeżdża w nurt a kij pracuje jak trzeba. Boleń nie daje od razu odciągnąć się z rynny, po kilku "pompkach" zmienia zdanie i grzecznie pozwala złapać się za kark. Satysfakcja wielka, bo choć żaden z niego okaz to okoliczności i waleczność ryby to wynagradzają. Zaliczam kolejny pusty strzał, dłuższą przerwę bez kontaktu by w końcu doczekać się brania - petardy z głównego nurtu. Boleń wyczyniał cuda, udając dwukrotnie większego niż jest w rzeczywistości. Jednak te jesienne mają moc i hol takiej ryby w silnym nurcie to kapitalna rzecz. Ryba ląduje na brzegu i po kilku zdjęciach żwawo wyrywa się z dłoni.Kończę, niby tylko kilka godzin a jestem wyłowiony jak po solidnej, wędkarskiej dniówce. Jeśli czas i woda pozwolą, pewnie niebawem tu wrócę NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 7 Października 2021 przez bartsiedlce 47 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 9 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2021 Boleniowy brzask na @wildrivera.. 46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 10 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2021 Późnowieczorny,odpaliły się zaraz po zachodzie. zassał bezstera @wildrivera na rafie. Reszta zestawu bez zmian, suza 2.44 20 LB, STL4000'18,linka PP 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 11 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2021 Z pełnej lampy ☀️????????...rh10 i bezster @wildrivera 43 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 12 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2021 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 12 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2021 W sobote ciężko było o jakąś fajną rybę. Mimo wszystko udało się wydłubać grubą siedemdziesiątkę. Chciała zjeść cykadę od A.Lipińskiego. 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 13 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2021 Frontowa, gruba mamuśka 80+ z potężnym ogonem. Strzeliła w "grubego krąpika od @wildriver'a 36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiemnastak Opublikowano 14 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2021 (edytowane) Dziś ryby były aktywne ,choć pogoda nie rozpieszczała.Bolki odpasione i bardzo silne do 80,5cm .Najprzystojniejsze na foto ,że ta Odra tak daleko. Edytowane 14 Października 2021 przez osiemnastak 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi