Skocz do zawartości

Bolenie 2021

Guzu

Rekomendowane odpowiedzi

Zapraszam na brakujące, w pierwszym filmie, klatki. Niestety mój operator kamery, nie mieszka w Polsce. Przyjechał z wizytą i miał dzisiaj chwilę czasu dla mnie, fart chciał, że jacyś aktorzy, dali się skusić na chałturę.

BOMBA!! ????????????

• Like 1

Boleni już nie łowię ale raz do roku trzeba sobie przypomnieć.

Tak kwadrarowych boleni nigdy nie trafiłem. Chyba żerują na jaziach ???? jesień idzie Panowie.

post-53938-0-56948800-1631973136_thumb.jpg

post-53938-0-31821700-1631973154_thumb.jpg

Zażarły cykadę od A.Lipińskiego.

Edytowane przez AdamCh
  • Like 27

Pytanie było jednak bardziej ogólne. :) O jeziora na południu. Nie miałem okazji łowić w tych tatrzańskich i nawet nie bardzo bym chciał. Chociaż w paru "zakazanych" miejscach owszem (a łów sobie, no to łowiłem). A w sumie jaka Tomku różnica pomiędzy zaporówką stworzoną przez człowieka, a jeziorem powstałym np. z powodu zatamowania rzeki skalnym osuwiskiem? Bo i takie znamy. Istnieje tu jakieś rozróżnienie? Kiedyś podział był prosty. Stawem z definicji był zbiornik, w którym w każdym miejscu do dna dochodzi światło słoneczne, a cała reszta to jeziora.

Tak oglądam te Michała bolenie i muszę powiedzieć, że większość z nich wygląda jakoś tak nieziemsko. Te kolory i drapieżny wygląd. Gabarytowo wiele z prezentowanych nie odbiega, ale jednak nie tak wyglądają.

Osiemdziesiątak z plusem złowiony trzy godziny temu w Noteci. To był jeden z pierwszych rzutów, pojawiła się fala, potem końskie szarpnięcie i gejzer...ohmy.png

Przynętą był 6cm sterowiec własnego wykonania.

DSCN0570.jpg

jest filmik z pomiaru.

Edytowane przez muddler
  • Like 44

Osiemdziesiątak z plusem złowiony trzy godziny temu w Noteci. To był jeden z pierwszych rzutów, pojawiła się fala, potem końskie szarpnięcie i gejzer...ohmy.png

Przynętą był 6cm sterowiec własnego wykonania.

Ale kaban.....aż głupio wstawiać swojego stykacza, ale potraktuję to jak reklamę nowej cykady od @Wildriver'a. Skuteczna w Wiślanym debiucie.

post-53156-0-73637900-1632218290_thumb.jpg

Pozdrawiam,

malcz

• Like 14

Branie że środka klatki, jest tam mała rafa i już sporo boleni tam złowiłem.Szedł za wobkiem aż na stojącą wodę i zgarnął widowiskowo.Wszystkie dzisiejsze brania były bardzo agresywne, a przynety mocno zassane.Dwa największe mocno się stawiały, choć holuje je siłowo.

Edytowane przez bartsiedlce
  • Like 5