Salmo_Salar Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2005 Wszystko sprzysięgło się przeciwko mnie. Ale od początku.Byłem dzisiaj w sklepie poszukać jakiejś fajnej wędki pod C3. Patrzę rozglądam się i widzę nagle fajny kijek Tica .Pełna nazwa to Tica Graphite Moderate. I tu zaczynaja się schody. Z odczytaniem długości wędki nie miałem problemu bo obok oprócz dł. w stopach podali przelicznik w metrach (2,44 m) ale problem był z c.w. Nie wiem czy dobrze przepisałem bo ciężko było się rozczytać ale albo tam pisało1/11/4 oz albo11/4 oz. Jeszcze oprócz tego pisało 8-15 Lb ale to chyba chodzi o ciężar ktory może być zawieszony na wędce. I jeszcze na dodatek nie mogę znaleźć strony Tici i na samym necie infa o wędce. Pomóżcie rozszyfrować ciężar wyrzutu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2005 te takie ulamki z oznaczeniem ozna koncu to czesci uncji (ma ona w zaokragleniu 28 gram). jesli chodzi o lb to jest to zalecana wytrzymalosc linek do tej wedki. i lb to 0,454 kg. jesli bylo 1 1/4 to znaczy ze masa przynet max 1,25 * 1 oz = 1,25 * 28g = jakies 35 gram. linki: minimalna linka zalecana przez producenta to 8 lb (czyli w mocny zaokragleniu - zakladajac ze lb to 0,5 kg) mamy jakie 4 kilo. max linka 7,5 kilo. Po oznaczeniu widac ze jest to taki szczupakowy kijek. cos jeszcze...??? mam nadzieje ze troche jaksniej sie zrobilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2005 Podany masz c.w. w uncjach (oz). 1oz = 28g pomijajac ulamki. Wiec 1 1/4 oz = 35g. A te 8-15LB to moc wedki, wbrew pozorom wazny lecz olewany, parametr.Teoretycznie linka powyzej 15LB powinna wygrac w probie sil z blankiem...Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 22 Października 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2005 O wiele jaśniej Aż mi się żaróweczka zaświeciła obok nicka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2005 To bardzo dobrze Mifku, że masz takie dobre serduszko i wytłumaczyłeś koledze co i jak. Jako ciekawostkę mogę Ci napisać, że w/w kolega 3 tygodnie temu umieścił adres stronki z tabelą automatycznie przeliczającą jednostki z jednych na drugie dla takich mniej kumatych jak n.p. my.Problem polega na tym, że autor sam nie pamięta co pisze i co zamieszcza. A to może być n.p. objaw sklerozy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2005 hehehe a na to nawet nie zwrocilem uwagi... @salmosalar czyzby za duzo mięska / za mało lecytynki.. amoże to tylko objaw lenistwa <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 22 Października 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2005 @mifku sam se zarzyj lecytynki. @Thymallus jednym z problemów było to że jakoś przeliczyć nie mogłem bo źle przepisałem parametry z wędy. Pisałem 11 a tam mi wyskakiwały astronomiczne cyfry. I dlatego napisałem ten post z zapytaniem jak mogło być napisane na wędce. Przynajmniej spójrz jak napisałem c.w. rozczytać ale albo tam pisało1/11/4 oz albo11/4 oz. Dlatego nie chciało mi się wierzyć i spytałem Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 22 Października 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2005 Wam by się przydało coś na wzrok <_< Polecam taki wynalazek jak okulary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2005 Odpowiadając lekko merytorycznie na Twoje pytanie podaję link do strony TIC'a: http://www.ticaglobal.com/ PozdrawiamRemek P.S.Pytanie tylko, czy wędka, którą oglądałeś to Tic'a - prawdziwa TIC'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 24 Października 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2005 No, ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2005 @Salar, wędkę, o której piszesz ma nasz kolega Janek. Identyczną.Z tego co pamiętam jest to spinning.Czy to co widziałeś jest na pewno wędka castingową, pod multiplikator? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 25 Października 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2005 Dwustopkowe przelotki to od razu się skojarzyło z multiplikatorem. Za bardzo się nie znam . Ale do C3 już wybrałem - Profix Jerk . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2005 @Salar, no i dobrze. Uważam, że na początek wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2005 ja tam ciągle uważam,że to bardzo dobry kijek. Sam posiadam taki - jeszcze - i nie jednej rybie dał juz radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2005 Mifek, poproszę o recenzję na stronę. Taką jak jest o rozemeijerze. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2005 Remek Poprosze odpowiedz na priva ws spraw na priva Dziekuje Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2005 remek normalnie mowisz i masz... moze nie dzis i nie jutro ale recenzja jest w trakcie re-genezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi