guciolucky Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 A jak ta mrówka pracuje w wodzie? bo wizualnie bardzo mnie się podoba a kształ predysponuje ją do dalekiego latania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 4 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Tomi i jego mrówki to fajni goście. Ja swoje żuki robie od czasu do czasu, dzisiaj łowię na żuki niewiele. Łowić na żuki zaczynaliśmy w tym samym okresie z tym że tomi do dziś rozwija tą metodę i ją po prostu lubi. Co do pracy żuków to są dla mnie trzy żelazne zasady, ma pływać, nie nurkować pracując i ma ożywać przy niewielkim naporze wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Tomi i jego mrówki to fajni goście. Ja swoje żuki robie od czasu do czasu, dzisiaj łowię na żuki niewiele. Łowić na żuki zaczynaliśmy w tym samym okresie z tym że tomi do dziś rozwija tą metodę i ją po prostu lubi. Co do pracy żuków to są dla mnie trzy żelazne zasady, ma pływać, nie nurkować pracując i ma ożywać przy niewielkim naporze wody. Paweł i jego prażuki też niczego sobie .Te trzy zasady odnośnie pracy to sama kwintesencja ogólnie pojętych,dobrych owadopodobnych woblerów,pomijając żuki do zadań specjalnych.Natomiast odnośnie łowności to..... <_< tych nazw nie wymawia się głośno <_<. A po prawdzie to najwięcej zależy od wędkarza,zasobności łowiska i sposobu prezentacji przynęty.Kto żyw niech struga,rynek strasznie nienasycony . Pozdrawiam Tomi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 6 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Duża rozbieżność w charakterze łowisk do których trzeba się ciągle dopasowywać wraz ze zmianami w porach roku i rotacją gatunków na które wypada się nastawiać zaczyna mnie męczyć, najczęściej pod koniec sezonu letniego. Dlatego też lekkie łowienie zamieniam na słuszne już 20lb minimum, poza jaziami które po prostu lubię łowić. To co w najbliższym czasie chcę pokazać to Rapusy w dwóch nowych wariantach, Pestki 2.8cm w tym również tonące, oraz sumowe brylle również w wersji slim 11 i 13cm z przeznaczeniem m.in. do trolla rzecznego. Resztki materiału na korpusy wykorzystuję do wobków o kształcie jaki narzucają mi te resztki. No i malowanie w stylu ciekawe jak wyjdzie. Dużo brokatu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 17 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 Rapus pro 14g 8cm. Można wolniej poprowadzić, no i w opadzie. Te z jęzorem, ale następne będą bezstery.Sorki wszystkich za słabe zdjęcia, mój pstrykacz spoczął na dnie rzeki jak robiłem fotki podczas holu i przy chwytaniu ręką ryby po prostu wypadł z biustonosza , a ten zastępczy za trzy stówy to masakra jakaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 25 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Pestki 3cm 5g. Tonące. Czasem chce się po prostu rzucić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Pestki 3cm 5g. Tonące. Czasem chce się po prostu rzucić wow -- REWELACJA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Pawel rewelka pestki czy tez kluseczki ---maly a wazy conieco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 super malowanie + celownik na dupce... swietnie to wyszlo... jakbys mial jakis film z praca to daj znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-jakubnob- Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 bardzo fajne te dupocelki wiecej takich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Parf PESTKI są rewelacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 28 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 Dzięx koledzy, co do filmu z pracą, to jak ktoś ma sprzęcik do kręcenia pod wodą i wrzucił by linka do filmiku z jego pracą do mojego wątku, to mogę takiemu reżyserowi podarować wobka(i). Dupocelki (swoją drogą fajna nazwa) i wszystkie woblery na jazia(kotwica na brzuchu), które robiłem zawsze miały celownik na ogonku, to taka kropka nad i w jaziowych przysmakach. I w cale nie musi być pomarańczowa czy czerwona fluo. Wkrótce dupocelki w innych wariantach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 6 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 (edytowane) Pestki jeszcze z klasycznym pomarańczowym celownikiem . Pływaki, płytko chodzące tzn. do 0.4-0.5 m. Zazwyczaj tyle wystarczy, i mniej zmarnowanych przemyślanych zapodań przez czepiającą się zielepuchę. Dotyczy to rzek z dużą ilością "masy zielonej" Edytowane 8 Marca 2013 przez Parf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 8 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 Trollingowy freestyle. Przygotowałem sobie na wisełkę pod suma i zandera, ale nie pojechałem. . Trzeba będzie suszyć łzy nad bugiem i narwią. 11cm 35g. 10cm 32g. W tle sumowe (10cm 46g) z dopałką 3,5g i jedną większą markową kotwicą. sandaczowa nadzieja 13cm 35g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 8 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 No i bym zapomniał, coś do rzucania. Ciężkie i masywne. Dopałka i jedna duża markowa kotwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Wszystkie naprawdę piękne i wyglądają na łowne bo są dopracowane,nie odwalone na odwalsie Ale najbardziej podobaja mi sie te pestki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 26 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Dzięx @wildriver. Dużo pracy i "zabawy", ale nad wodą chętniej takie wypieszczone się macza. Apropo pestek tonących. Po kilku próbach wywnioskowałem, że optymalnym rozwiązaniem jest 4g przy 3cm. Dopiero 3.5cmpozwala zaszaleć i waga może sięgnąć 6g.Taka wersja (zdj. ) o szerokim zastosowaniu. Można przy unieśionym kiju zasmużyć by po chwili puścić w migotliwym opadzie. Przy jednostajnym ściąganiu praca zachowawcza i do 0.6m na dłuższym dystansie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Pięknie Paweł,pięknie,a na rybach byleś gdzieś ostatnio? Pozdro.Wobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 26 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Wczoraj byłem w okolicach Tykocina. Ale trza jechać na grubszą wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 26 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Pływająca pestka, 2.8cm, 2g. Kolorek: ceglasty brzuszek, mieniąca się zieleń na czarnym tle i perłowy celownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Fajne woblery i na pewno łowne. Widać że robi je doświadczony wędkarz który wie czego chce od przynęty:).pozdrawiamwujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Wczoraj byłem w okolicach Tykocina. Ale trza jechać na grubszą wodę. Trzeba,trzeba może pry długim weekendzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 28 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 I taki, trochę w indiańskim stylu. Nie umyślnie. Sypło śniegiem, trochę wcześnie jak dla mnie i jakoś tak o pstrągach pomyślałem.Wygrzebałem takiego zrobionego miesiąc temu pod kątem pstrąga w wersji raczej mini 3,5cm i 3,5g,ale właściwe wersje to 4cm i lub 5cm oraz 6cm. Będą sporo ważyć, ale celność na ciurkach to podstawa.Głównie chodzi mi o uniwersalność (z prądem, pod prąd w poprzek itd.) i żeby już trochę ładowały typowe pstrągowe kijki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 16 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Wygrzebałem takie oto cierniki. Po krótkim śledztwie wiem kiedy takie modki zaczęły powstawać stąd data .Ten z góry neutral, dość agresywny, przeciętny wobek do przeciętnych miejsc, prowadziłem z podciągnięciami z prądem i pod prąd.Drugi pływający, migotliwa drobna praca i potrafił czasem nieregularnie odejść, używałem go rzadko, bo był lekki i nadawał się do prezentacji raczej tylko pod prąd. Po upływie czasu, trochę się zmieniło w moim pudełku i podejściu do pstrągów. W najbliższym czasie przestawię aktualne pomysły dot. wszelkich kolczatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 18 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Cierniki o smaku papryczek chili. Ryby też przecież lubią wrzucić na ruszt coś ostrego. Waga słuszna 6g- 4.5cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi