Skocz do zawartości

Woblery hand made Parf

Parf

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Witam,wyślij mi ja mam czym rzucać ,he he. Po za tym ładnie to wygląda.

Ps. Celuj w pobliże ryb, uważaj na wędkarzy,co by nie trafić jakiegoś przez przypadek.

Podczas rzucania takimi potworkami, wyciągam chorągiewkę z napisem --- podchodzisz na własne ryzyko.

Też lubię konkretne przynęty.

Edytowane przez Krystekwolf

Paweł jak wygląda realizacja moich projektów klenio-jaziowych?

Muszę pokończyć pilniejsze sprawy, ale pamiętam i na pewno jeszcze w tym tygodniu. 

Piotrek, rekordy odległości to nie, bo to spory klocek i do dalekich rzutów lepsze są mniejsze i smuklejsze, ale fakt, na trociowym kiju to poleci już na tyle, że  "chlup" to ledwo słychać. Bardziej pasuje pod zabawą castem, co pozwoli na penetrowanie również siemianówki, bo i bolesławy tam pływają i wąsaty jak wiadomo... 

Edytowane przez Parf

(...)

Piotrek, rekordy odległości to nie, bo to spory klocek i do dalekich rzutów lepsze są mniejsze i smuklejsze, ale fakt, na trociowym kiju to poleci już na tyle, że  "chlup" to ledwo słychać.

Ale "ała, ała, ała" - to będzie się niosło pięknym echem :D

• Like 1

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

...Mulaki w barwie ala diesel jeszcze w lakierni i pływające pestki też wiszą, powinienem się przed świętami wyrobić, a tym czasem wrzucę takie tonące 3.5cm 5g pestki, ale z różnymi sterami tzn. 1 i 1.5mm. Samym sterem fajnie się można dopasować do temperamentu ryb lub samej miejscówki.

Przyznam że bardzo mi do gustu przypadły, 30g bolenióweczka też przaśny ma wygląd, szkoda że "moja" Odra taka wąska :(.

Ale o mulaczkach to porozmawiamy jeszcze :).

Edytowane przez Zwierzu

@Zwierzu, sęk w tym, że ten 30g klocek to nie do bicia rekordów odległości, tylko do prezentacji w łowisku, prezentacji raczej mało pospolicie stosowanej, bo głęboko(1-2.5m) i można wolno i z opadem, oraz expresem co przy takim klocku jest moim zdaniem potrzebne.

Boleniówki od 7cm w górę będę malował w taki deseń. Nie błyszczy za mocno, a w wodzie widać wyraźne szczegóły imitacyjnych akcentów, tak mi się wydaje :) .

Korpus ze sterem do głębszego prowadzenia.

post-50821-0-31027600-1369044268_thumb.jpg      post-50821-0-14808400-1369045595_thumb.jpeg

Takie bezstery też są w planach, praca lusterko w tym z opadem, przy szybszym zwijaniu zygzak podpowierzchniowy lub powierzchniowy.

post-50821-0-61201200-1369045084_thumb.jpeg