joker Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 @Zwierzu, sęk w tym, że ten 30g klocek to nie do bicia rekordów odległości, tylko do prezentacji w łowisku, prezentacji raczej mało pospolicie stosowanej, bo głęboko(1-2.5m) i można wolno i z opadem, oraz expresem co przy takim klocku jest moim zdaniem potrzebne. Podoba mi się, gdy przynęta robiona jest z zamysłem konkretnego zastosowania jej w łowisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 2 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 Że tak powiem na osi czasu.Boleniówki 7.5cm, jeszcze agresywne i w locie jak pocisk. Sztukasy... Żuki "trójki" tzn. 3cm 3g. Zielonki... takie też w użyciu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 Bolenióweczki miodzio Fajny kolorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUDI75 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 Woby standartowo baja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 super naprawdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 4 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 (edytowane) Przemek, a te bolki miałeś na prowadzonego,czy na spływa? Edytowane 4 Czerwca 2013 przez Parf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Niektórzy mają problem, bo pomimo super wykonania, stają w tłumie podobnych do siebie w formie lub dekorze. Patrzysz potem na przynętę i wyliczasz kto mógł to zrobić. Patrząc na twój wobler zawsze wiem, że to twój, a nie "Kowalskiego". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Super Paweł! Te bolenióweczki i smużaka trzeba będzie w końcu przetestować. Mógłbyś jakąś wersję pro podrzucić do Brzany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Prowadzony z prądem po lekkim łuku, delikatnie smużył powierzchnię. Brania mocne od dołu, typowe zassanie i odjazd ze skretem. 0.18 raz nie dała rady pomimo że świeża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 10 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Ryby już też przywykły do grubej wody. Zacznę wkrótce temat mulaków w kilku podstawowych kolorkach choć motorki będą wiodły prym, oraz nowy typ boleniówek. Chciał bym też zapowiedzieć coś na temat sumowych woblerów, ale nie wyrobię chyba w tym roku tego ogarnąć, a tak bardzo bym chciał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek83 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zamiast ganiać na ryby to do drewutni i nie będzie problemu z czasem jak to wszystko ogarnąć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Piszę się na testera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 17 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Bolenióweczka, subtelniejsza konstrukcja. Wyważenie ogonowe z racji niewielkiej wagi jak na mój gust czyli 11g przy 7cm. Praca to przecinak z drobnym migotaniem. Okonie w tym roku wyjątkowy refleks mają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 27 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Trochę pokombinowałem z obciążeniem i korpusem i chyba mi się udało. Ładnie merda, i robi ciekawe rzeczy w opadzie i podrywie. Zastanawiam się nad większą liczbą oczek do mocowania, na modłę czasów - dwa w jednym. Niektóre detale są niedopracowane, ale przewidywana debiutancka seryjka powinna mieć już ostateczny kształt, również w szacie kiełbia. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Trochę pokombinowałem z obciążeniem i korpusem i chyba mi się udało. Ładnie merda, i robi ciekawe rzeczy w opadzie i podrywie. Zastanawiam się nad większą liczbą oczek do mocowania, na modłę czasów - dwa w jednym. Niektóre detale są niedopracowane, ale przewidywana debiutancka seryjka powinna mieć już ostateczny kształt, również w szacie kiełbia.6cm10g.jpeg Jest moc Lubie woblerki tego typu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Wow, mega rybcia kurde jak Wy robicie takie ładne korpusiki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 WOW.... piekny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Za.....ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Kapitalnie się prezentuje ten horyzontalny wobek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Też kombinowalem coś takiego na sandacza ale wkurzało mnie to ,że jak podrywałem go to za bardzo odjeżdzał na boki stawiając znaczny opór. Tak poza tym twój to kawał dobrej roboty, jak zawsze zresztą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 27 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 No właśnie walczyłem z tym zbyt ostrym odjazdem przy podrywie i myślę że jest ok. lecz nieprzewidywalny charakter może się podobać. Przy jednostajnym ściąganiu idzie prosto a odchylenia są minimalne i nadające smaku całości pracy. Prawdę mówiąc, to nie ma co gdybać, bo wypadało by to na rybach sprawdzić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 No właśnie walczyłem z tym zbyt ostrym odjazdem przy podrywie i myślę że jest ok. lecz nieprzewidywalny charakter może się podobać. Przy jednostajnym ściąganiu idzie prosto a odchylenia są minimalne i nadające smaku całości pracy. Prawdę mówiąc, to nie ma co gdybać, bo wypadało by to na rybach sprawdzić . Moge sprawdzić , żaden problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Największą zaletą woblerów typu Rattlin jest możliwość uzyskania szybkiej i intensywnej pracy przy dużej masie woblera w zasadzie działają one jak cykada. Nie wiem dlaczego ale tego typu przynęty sprawdzają mi się podczas niskiego ciśnienia, zwykle podczas deszczu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 A ja właśnie lubie woblery typu Ratlin ale ze zgaszona akcja nie taką mocno wibrujaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Trochę pokombinowałem z obciążeniem i korpusem i chyba mi się udało. Ładnie merda, i robi ciekawe rzeczy w opadzie i podrywie. Zastanawiam się nad większą liczbą oczek do mocowania, na modłę czasów - dwa w jednym. Niektóre detale są niedopracowane, ale przewidywana debiutancka seryjka powinna mieć już ostateczny kształt, również w szacie kiełbia.6cm10g.jpegPaweł twój drewniany RH-W kozacko wyglada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi