Skocz do zawartości

Woblery hand made Parf

Parf

Rekomendowane odpowiedzi

@Zwierzu, sęk w tym, że ten 30g klocek to nie do bicia rekordów odległości, tylko do prezentacji w łowisku, prezentacji raczej mało pospolicie stosowanej, bo głęboko(1-2.5m) i można wolno i z opadem, oraz expresem co przy takim klocku jest moim zdaniem potrzebne.

Podoba mi się, gdy przynęta robiona jest z zamysłem konkretnego zastosowania jej w łowisku. 

• 2 tygodnie później...

Niektórzy mają problem, bo pomimo super wykonania, stają w tłumie podobnych do siebie w formie lub dekorze. Patrzysz potem na przynętę i wyliczasz kto mógł to zrobić. Patrząc na twój wobler zawsze wiem, że to twój, a nie "Kowalskiego".  :)

post-50821-0-02285500-1370880531_thumb.jpeg     Ryby już też przywykły do grubej wody.

Zacznę wkrótce temat mulaków w kilku podstawowych kolorkach choć motorki będą wiodły prym, oraz nowy typ boleniówek. Chciał bym też zapowiedzieć coś na temat sumowych woblerów, ale nie wyrobię chyba w tym roku tego ogarnąć, a tak bardzo bym chciał :rolleyes: .

• 2 tygodnie później...

Trochę pokombinowałem z obciążeniem i korpusem i chyba mi się udało. Ładnie merda, i robi ciekawe rzeczy w opadzie i podrywie. Zastanawiam się nad większą liczbą oczek do mocowania, na modłę czasów - dwa w jednym. Niektóre detale są niedopracowane, ale przewidywana debiutancka seryjka powinna mieć już ostateczny kształt, również w szacie kiełbia.

post-50821-0-17892300-1372337067_thumb.jpeg

• Like 4

Trochę pokombinowałem z obciążeniem i korpusem i chyba mi się udało. Ładnie merda, i robi ciekawe rzeczy w opadzie i podrywie. Zastanawiam się nad większą liczbą oczek do mocowania, na modłę czasów - dwa w jednym. Niektóre detale są niedopracowane, ale przewidywana debiutancka seryjka powinna mieć już ostateczny kształt, również w szacie kiełbia.

attachicon.gif6cm10g.jpeg

Jest moc :) Lubie woblerki tego typu :)

No właśnie walczyłem z tym zbyt ostrym odjazdem przy podrywie i myślę że jest ok. lecz nieprzewidywalny charakter może się podobać.  Przy jednostajnym ściąganiu idzie prosto a odchylenia są minimalne i nadające smaku  całości pracy. Prawdę mówiąc, to nie ma co gdybać, bo wypadało by to na rybach sprawdzić :)

No właśnie walczyłem z tym zbyt ostrym odjazdem przy podrywie i myślę że jest ok. lecz nieprzewidywalny charakter może się podobać.  Przy jednostajnym ściąganiu idzie prosto a odchylenia są minimalne i nadające smaku  całości pracy. Prawdę mówiąc, to nie ma co gdybać, bo wypadało by to na rybach sprawdzić :)

Moge sprawdzić , żaden problem :D 

Największą zaletą woblerów typu Rattlin jest możliwość uzyskania szybkiej i intensywnej pracy przy dużej masie woblera w zasadzie działają one jak cykada. Nie wiem dlaczego ale tego typu przynęty sprawdzają mi się podczas niskiego ciśnienia, zwykle podczas deszczu?

• 2 tygodnie później...

attachicon.gif6cm10g.jpeg

Paweł twój drewniany RH-W kozacko wyglada...