Skocz do zawartości

Woblery hand made Parf

Parf

Rekomendowane odpowiedzi

Szkoda, nie zdołałem obfotografować woblerów z ostatniej serii, jedynie takiego pstryknąłem, by sprawdzić jak opalizacja na zdjęciu wyjdzie. Niebawem żuki smużaki, pierwsze w tym roku  :) .

attachicon.gifadrenaline.jpeg szósteczka.  

Piękny wobler... :rolleyes:

Czekam na te smużaki z niecierpliwością... B)

• Like 1

Dzięx

Spało się bardzo dobrze, ale piłem kawę i właśnie wybierałem się porzucać za pstrągiem na nowych rewirach. Zawiodłem się (a czy to pierwszy raz), ale skorzystałem i liznąłem nieco takich klimatów...

attachicon.giflas1.jpeg

attachicon.giflas....jpeg

attachicon.giflas,...jpeg

attachicon.gifsóweczka.jpeg ... i spotkałem takiego cudaka. 

gdzie mozna jeździć na pstrągi  okolicach białegostoku Parf help :D

• 3 tygodnie później...

Woblery tonące tego typu (mulaki) nie schodzą, tylko pracują na takim pułapie na jaki pozwala linka. W szybkim nurcie na np 16-tce utrzymają się na 0.5-0.8m, w średnio szybkim ok 1m. W wodzie spokojnej głębiej ok 1.5m, w stojącej nie ma ograniczeń, co w praktyce daje nawet 2 metry i głębiej. Cieńszą linką można więcej.

A mrówki to typowe smóżaki. Ciężko je zanurzyć nawet na dłuższym dystansie. Jak ustawiam mrówki i nie jestem pewien w którą stronę mam zrobić korektę (chyba tracę wzrok-efekt uboczny lurebuldingu)) zanurzam szczytówkę pod wodę, i na krótkim dyszlu szybko przeciągam zanurzając żuka pod wodę, to ułatwia obserwację odchyleń od normy, na dłuższym dystansie ten manewr może nie zadziałać i wobler smuży. Niektóre egzemplarze biorą wodę na "karczek", te będą dobre na falkę przy wietrznej pogodzie, ale wszystkie mają smużyć, taka ich misja.

• Like 1

attachicon.gifferni.jpeg

2.6-2.8cm 2.5g  na maj czerwiec i lipiec.................

attachicon.gifmelolo.jpeg

Niby mrówy takie jak już wielu robi, a jednak zupełnie inne. Super robota.

Jazie z głębszej wody.

post-50821-0-54328100-1398176218_thumb.jpeg

post-50821-0-35194700-1398176255_thumb.jpeg               Brały głębiej bo ostro wiało i żarówka. Ale są w świetnej kondycji i pobicia były z przytupem.                                                                   Ale czas pestki już nastał. Niech jeszcze woda opadnie o 30cm...

Edytowane przez Parf
  • Like 7

• 2 tygodnie później...

Napływ rafy, wobler 5cm DR. Kleniom trzeba jednak dać wolne bo zaczynają walentynki.

post-50821-0-84081500-1399616196_thumb.jpegpost-50821-0-31985800-1399616389_thumb.jpegpost-50821-0-41045700-1399616403_thumb.jpeg

post-50821-0-92666100-1399616416_thumb.jpeg Boleniówki 11g. Praca to krzyżówka trilla ze spiritem lub...sam nie wiem.

Nie lubię myszkowania w boleniówkach więc wyszły przecinaki. 

Edytowane przez Parf
  • Like 6