Skocz do zawartości

Woblery hand made Parf

Parf

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć Marcin. Jerków robię teraz 20 rocznie, a co, zaczynasz zabawę z większymi klockami?

A Paweł lubie se czasem machnąć jakim jerkiem czy na naszych podlaskich starorzeczach,szczególnie z jesieni,albo też latem na jeziorach na mazurach :)

• Like 1

Może kiedyś pokręcę parę patyków, ale na razie mam do dyspozycji wielofunkcyjną nawijarkę marki Wobi i nic więcej prócz hajsu w tej kwestii nie jest mi potrzebne, chociaż bywały momenty zarażenia się bakcylem robienia kijków, ale mi na razie przeszło.

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Te z drugiej fotki fajnie uchwycone :D klenie z mojego ciurku na pewno by w nich posmakowały :D good job ;)

ps. ja będziesz miał kiedyś jednego takiego robaczka w nadmiarze to chętnie bym wziął na testy, w zamian oferuję masę zdjęć z rybkami B)  ale to jak rzeczywiście będzie miał jednego gratisowego bo nie chcę sępić xd

Edytowane przez Pride

Wiesz, ja skąpy nie jestem, ale jak jednego robię dwie godziny to mnie dupa hemoroidami straszy na taką promocję. Jak bym kiedyś breloczki odlewał to obdaruje wszystkich i bez zdjęć. Mam czasem chwile słabości, ale to raz w roku. Nie mówię nie, ale to po sezonie raczej.Mam nadzieję, że rozumiesz

• Like 6

Sąsiad mój to przykładem działania wymuszonej ewolucji preferencji spinningowej. Do niedawna Jego ulubionymi łowiskami były kacze dziury, starorzecza i inne tego typu łowiska oraz jeziora, czyli głównie szczupak. Białoryb (brzydkie słowo!) i spinning był wg. jego mniemania pewnego rodzaju nie logiczną kombinacją, której nie ufał i wolał szczupaki. Lecz sytuacja zaczęła się zmieniać od pewnego czasu i z powodu coraz to gorszych wyników dał się przekonać do spróbowania złowienia jazia. Co raz podsycałem ogień opowiadając jak to ludzie łowią te ryby a i samemu miałem czasem się czym pochwalić. Na którejś z pierwszych sąsiada jaziowych próbach udało się i spinningowe tabu szczupakowego separatysty pękło i już wkrótce po tym, na "jajcarza" dopadł takiego prosiaczka 51.

post-50821-0-36615400-1401546200_thumb.jpg

Niestety, jest to też kolejny dowód tragicznego stanu wód PZW. Gdyby zdrowa populacja szczupaka była by zachowana, chociaż by szczątkowo, sąsiad nigdy by nie pomyślał o zmianie zestawu na lżejszy, a moje pro jaziowe lobby nie miało by racji bytu. 

• Like 5

Szczerze podziwiam kolegów robiących takie mikro-wobki. Dla mnie nie do ogarnięcia, chociaż w wobki bawię się z 15 lat . Ale jak kolega wyżej napisał jest to niestety skutek stanu naszych wód, wielka szkoda, że jest to wybór-konieczność sporej ilości wędkarzy  :(

• 3 tygodnie później...