Skocz do zawartości

Woblery hand made Parf

Parf

Rekomendowane odpowiedzi

W tym roku już miałem sobie darować, ale nie spodziewany wyjazd na wisłę zmobilizował mnie do zrealizowania trollingowych pomysłów. Każdy zaliczył te pół godziny pływania. Mają po 13cm i wagowo 40-50g. Schodzą do 5m, chociaż na jeziorowym dalekim wypuście zejdą niżej.  Lipa, stelarz 1,2. Poli 3mm.

attachicon.gifDSCN2491.JPG

przepięknie

Dzięki serdeczne :) . Teraz taka kołomyja, że czasem nie wiem jakimi wobkami serię zacząć. Boleniówki się pokończyły, mulaki też, żuki powyrywane, trollingowce "poginęły", a po jaziowych pestkach to tylko ownery zostały.  Kuwa, nie ma na co łowić. Nie no, tak to to nie może być .

• Like 2

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Dobre (łowne) woblery kiedyś Pawle robiłeś ;)

Jaziowe smużaki się skończyły :( ale jeszcze miałem jedną płytkochodzącą,sandaczową uklejkę 9cm i wczoraj w nocy...

42cadd78676c9617m.jpg  9fe92f09e681299em.jpg 9d1d41791884c2a8m.jpg 83f9ab24a805cf5dm.jpg fd4bd6e51aec7a98m.jpg

UGRYZŁ :rockon:

Trochę porozginał kotwice i wyłamał ster ale wytargałem.

Pozdrawiam Tomi B)

• Like 6

Nie no gratulacje, chyba najciekawsza ryba jaką w tej rzece można złowić, pamiętaj, że statystycznie jedna taka na dziewięć lat ostrego łowienia przypada na chłopa. A woblera pewnie chciałeś w końcu urwać, bo ciemno, nie widać zaczepów  ;) . Ryba kozak. O szczegóły wypytam później osobiście rzecz jasna. :)

• 2 tygodnie później...

Jaka rzeka to nie istotne, ale głębiej szukałem wobkiem czwórką "ala mulak slim pływak" z niebieską opalizacją  ;) .  Jeszcze szczupak mnie sponiewiwrał po widowiskowym braniu na jerka pod płetwami,  niektóre pstrągi mogły by się od niego uczyć temperamentu.