Parf Opublikowano 27 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 praca spokojna, nie nerwowa . 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lester Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 No tak, jak się jest spokojnym to wychodzą takie fajne malowanki :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 30 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 Pstrążek uniwersalny, od pstrąga po głowatkę, chociaż na pstrągowy ciurek jakby nieco przyduży... ale to przecież tylko trzy cale... 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 7,5cm na pstrągowy ciurek to wcale nie za dużo, przekonałem się o tym w minionym sezonie woda szeroka na 1-1,5metra a do przynęty skakały ryby po 20-38cm.Kolorki bardzo fajne, akcja podejrzewam też 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 18 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Chyba się okaże, że kozy i minogi to całoroczne przynęty na wiele gatónków, poza pstrągiem to będzie kleń, szczupak sandacz i nawet bolec. Kozy faktycznie są pospolite i występują praktycznie w każdej rzece z piaskiem. Pamiętam ich skuteczność na Bugu, gdy pozyskiwane podrywką, kusiły na zestawach gruntowych wszelakie drapieżne dobro... 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Paweł, przytuliłbym ze dwa minogi i jedną kozę. Jest szansa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 19 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 (edytowane) Pewnie, że jest. Przez takie m.in. siatki nauczyłem się zabierać ze sobą dobrą kosę... Edytowane 19 Lutego 2016 przez Parf 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 21 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Barwy wobka nie kontrastujące ,mocno zbliżone do otoczenia ,taki był plan? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 21 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Jeśli chodzi o kolo,r to nie wnikałem za bardzo, prędzej bym załozył strzeblę, bo widziałem sporo stadek tych rybek i to dorodnych. Może źle zrobiłem, bo wyniki miałem tego dnia słabe. Skupiłem się na pracy i głębokości schodzenia woblera, bo łowisko było trudne technicznie a ryby rozproszone, więc tak jakby nie było kiedy się znęcać nad miejscówkami szafrując kolorami przynęt, przemyślę to jeszcze sobie... Postawiłem na łamańce, jak teraz się sprawdzają, to wiosenne i letnie testy zapowiadają się wyjątkowo pomyślnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Paweł a jakie pod względem pracy łamańce sprawdzają ci się na kleniach a jakie na pstruniach ,czy może takie same? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Magiczne te woblery.. a mam takie pytanie, w poście #605 przy kozach czy minogach to stery wklejasz na początku i już ich nie usuwasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Magiczne te woblery.. a mam takie pytanie, w poście #605 przy kozach czy minogach to stery wklejasz na początku i już ich nie usuwasz? Zapewne tak. No ja tak robię i woblerek z wcześniej wklejonym sterem wygląda tak samo tylko, że u Pawła jest ładniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 21 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Magiczne te woblery.. a mam takie pytanie, w poście #605 przy kozach czy minogach to stery wklejasz na początku i już ich nie usuwasz? Stery inegruję na początku zaraz po caponie, poliwęglan powiercony i do tego dobra żywica, najmocniejsze połączenie, nie do wyrwania. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 #Wil #ParfDzięki Panowie za odpowiedź Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lester Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Ja często stosuję klej construction od Technikola.Jeszcze mi nie udało się wyrwać steru bez wiercenia przy użyciu kombinerek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 26 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Kolega rok temu, łamańce? jak na to łowić, nie podoba mi się, nie mam przekonania, pokaż inne, ee tam... teraz w łamańcach przebiera, hehe, tak to jest, trzeba ufać przynęcie, a sukcesy przyjdą same 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 6 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Na ostatnim zdjęciu widać, że gruba ryba. Przy okazji, widzicie zaczepienie żyłki o tylną kotwicę. Tak właśnie powstaje niekorzystna dźwignia do rozginania kotwic w pysku ryby, dzięki czemu później powstają historie o zdemolowaniu kotwicy przez rybę. Pstrąg nie ma szczęk jak imadło, którymi mógłby po wyginać kotwicę w esy floresy. Z kolei zadzior w takim przypadku może przeciąć żyłkę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 14 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Lipaluster 10.5 S i gobio 8 slowS. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 17 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 w Polskich realiach trolling: sum, szczupak. Prototypy catfaker 17 i 12cm. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Jak zwykle świetne malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Fajowe marmurki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 18 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Paweł a jakie pod względem pracy łamańce sprawdzają ci się na kleniach a jakie na pstruniach ,czy może takie same? Takie same, tzn. różne, naprawdę, pod gatunki ryb nie warto dobierać przynęt, tylko pod łowisko i sposób łowienia, oraz intuicja, przyzwyczajenia... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Nie no tak ,oczywiście ale ja się bardziej statystycznie pytałem ,bo mi wychodzi że te gatunki ,statystycznie oczywiście wolą różne prace przynęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi