Mielony Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 Witam Od niedawna przeprowadziłem się do Stalowej Woli, jest może ktoś łowiący bolenie/klenie na tej rzece? Byłem ostatnio 2h z muchówką na błoniach ale cisza martwa woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 (edytowane) Witam , to źle się przeprowadziłeś , tu nie ma ryb , a tak na serio , coś idzie wydłubać , ale szału niema ,Bolki jakie łowiłem to głównie ryby +60cmNa Rapki stosuję woblery sterowce i te bez... , czasem smukłą wahadłówkę.Wabiki od 5cm do 7cm o drobnej pracy.Pod Bolka na tej wodzie stosuję kijek 2,90m 7-21gKleń tej ryby w Sanie kiedyś było , obecnie trafiają się rybki + 30cm , ale są i takie +40cm , a może i +50cm jakiś rodzynek się trafić.Wobki na klenia od 2cm czasem do 4cm.Kijka zabierałem 2,60m do 7g , ale łowiłem też odległościówką 3,60m na otwartej wodzie.Masz muchówkę , jest tu w miasteczku kilku zapalonych muszkarzy : ) , odwiedź Fly Fishing Stalowa Wola Edytowane 6 Maja 2021 przez Kajtelek2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Arak Opublikowano 27 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 W delegacji byłem w zeszłym roku w tej okolicy i na muchę owszem dało radę się pobawić i z bolkami i kleniami ryby do 60 cm bolki a klenie to tak do 40 ale za to dużo rybek. Sucha mucha duży chruścik prowokował wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommoss Opublikowano 27 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 Ten odcinek jest mega zadeptany , złowienie czegokolwiek co by przyniosło emocjonujący hol graniczy z cudem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi