Patryk1125 Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 taka szybka akcja to była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIKUL Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Jak uwa?źacie.. Czy wielkość 2000 ogarnie średnio-cię?źkiego feedera i lekki spin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Rozpakowałem dzisiaj przesyłę z battle 4000.Nie powiem marnego słowa, estetyczne wykonanie maszynki, nienaganna kultura pracy przekładni mimo przeło?źenia 6,2:1, bardzo precyzyjny hamulec, szpula podparta ło?źyskiem powoduje dobre jej usztywnienie.Kołowrotek jest nieźle spasowany, brak luzu na rotorze czy przekładni.Osobiście uwa?źam go za bardzo udaną konstrukcję.Bardzo dobrze wywa?źa mi CD 2,75m 17 lb .Por?łwnując do pracy certate 3500 w poprzedniej wersji z kulturą pracy nieznacznie mu ustępuje ale nie zauwa?źam jakiejś diametralnej r?ł?źnicy.Na średniocię?źkie sandaczowo-boleniowe łowy powinien spokojnie spełniać zadanie.Pewnie 3000 będzie zgrabniejszy(body jest to samo co w 4000), ale mnie zale?źało na szerszej szpuli.Natomiast 2000 będzie chyba idealny na lekkie łowy gumowo - kogutowe.Osobiście powiem kr?łtko takie spro, niskop?łłkowe daiwy, dragony itp łapią tyły w por?łwnaniu do battle.Kupując styraną u?źywkę z wy?źszej p?łłki mocno zastanowiłbym się czy nie kupić battle.To pierwsze wra?źenia na sucho czas poka?źe jak te maszynki będą się zachowywać przy dłu?źszym u?źytkowaniu, je?źeli z trwałością będzie podobnie jak u slammera to czapki z gł?łw dla chińskiej produkcji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 12 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 No cieszę się Jozi, ?źe przypasował, mi te?ź le?źy super i bardzo się cieszę, ?źe szybko na niego trafiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miklas_64 Opublikowano 12 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Witam ! A ja swojego 4000 sprzedałem, a zam?łwiłem 2000 w dobrej cenie tzn.80 euro, przechodzę na trochę l?źejszy sprzęt, bo m?łj nadgarstek ju?ź nie wytrzymuje przecią?źeń.Ale og?łlnie z mojego Battla 4000 byłem zadowolony, u?źywałem go do cię?źkiej orki na sandacze i zdał egzamin w 100%,polecam wszystkim kt?łrzy się do niego przymierzają.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Wobler 129 dzięki za pomoc .Koledze Barsowi te?ź nale?źą się szczeg?łlne podziękowania bo pomierzył w sklepie szpule, więc przy zakupie wiedziałem co biorę No w klasie 4000 ju?ź kawał maszynki, 3000 będzie zgrabniejsza, myślę, ?źe mogłem brać 3000 ale z szerszej szpuli zawsze te 4m mo?źna uzyskać więcej a to czasem jest bardzo istotne .Wymieniłeś 4000 na 2000 zapewne ten te?ź da radę ale istotne jest te?ź wywa?źenie kija, jak nie będzie dobrze kija wywa?źał to te?ź nadgarstek będzie bolał.To jest istotna sprawa i na wywa?źenie powinno się zwracać uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 A tam pomoc jak widziałeś ja się na tym nie znam M?łj 2000 poszedł na gwarancję do Niemiec i od ręki mi go wymienili na nowego - na zlocie koledzy widzieli - co 3/4 obrotu korbą było puknięcie z środka a przy obcią?źeniu - wobler w nurcie itp. to ju?ź całkiem. Teraz jest malina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miklas_64 Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Wobler 129 dzięki za pomoc .Koledze Barsowi te?ź nale?źą się szczeg?łlne podziękowania bo pomierzył w sklepie szpule, więc przy zakupie wiedziałem co biorę No w klasie 4000 ju?ź kawał maszynki, 3000 będzie zgrabniejsza, myślę, ?źe mogłem brać 3000 ale z szerszej szpuli zawsze te 4m mo?źna uzyskać więcej a to czasem jest bardzo istotne .Wymieniłeś 4000 na 2000 zapewne ten te?ź da radę ale istotne jest te?ź wywa?źenie kija, jak nie będzie dobrze kija wywa?źał to te?ź nadgarstek będzie bolał.To jest istotna sprawa i na wywa?źenie powinno się zwracać uwagę Witam ! właśnie dlatego zmieniam na 2000, bo 4000 był za cię?źki do mojego kr?łtkiego kijka na kogutki tzn. st.croix 1,98m cw.do 14,2g. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Wobler 129 dzięki za pomoc .Koledze Barsowi te?ź nale?źą się szczeg?łlne podziękowania bo pomierzył w sklepie szpule, więc przy zakupie wiedziałem co biorę No w klasie 4000 ju?ź kawał maszynki, 3000 będzie zgrabniejsza, myślę, ?źe mogłem brać 3000 ale z szerszej szpuli zawsze te 4m mo?źna uzyskać więcej a to czasem jest bardzo istotne .Wymieniłeś 4000 na 2000 zapewne ten te?ź da radę ale istotne jest te?ź wywa?źenie kija, jak nie będzie dobrze kija wywa?źał to te?ź nadgarstek będzie bolał.To jest istotna sprawa i na wywa?źenie powinno się zwracać uwagę Witam ! właśnie dlatego zmieniam na 2000, bo 4000 był za cię?źki do mojego kr?łtkiego kijka na kogutki tzn. st.croix 1,98m cw.do 14,2g. Pozdrawiam Do takiego kija zdecydowanie lepiej cos ponizej 300 g wagi wlasnej Sluszny ruch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Wobler 129 dzięki za pomoc .Koledze Barsowi te?ź nale?źą się szczeg?łlne podziękowania bo pomierzył w sklepie szpule, więc przy zakupie wiedziałem co biorę No w klasie 4000 ju?ź kawał maszynki, 3000 będzie zgrabniejsza, myślę, ?źe mogłem brać 3000 ale z szerszej szpuli zawsze te 4m mo?źna uzyskać więcej a to czasem jest bardzo istotne .Wymieniłeś 4000 na 2000 zapewne ten te?ź da radę ale istotne jest te?ź wywa?źenie kija, jak nie będzie dobrze kija wywa?źał to te?ź nadgarstek będzie bolał.To jest istotna sprawa i na wywa?źenie powinno się zwracać uwagę Witam ! właśnie dlatego zmieniam na 2000, bo 4000 był za cię?źki do mojego kr?łtkiego kijka na kogutki tzn. st.croix 1,98m cw.do 14,2g. Pozdrawiam Do restafina 2,13m 5-20g 6-16lg u?źywam TP 2500 batlle 2000 będzie te?ź idealnym rozwiązaniem.Słuszny ruch . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Minibam Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 Wlasnie kupilem Battle 3000 i mam pytanko;-kolowrotek lekko szumi ale to pewnie normalne w pennach-co obrot korbka ma lekki stuk-i najdziwniejsza rzecz; jak krece korbka to odcinek korbki od kolowrotka do kolanka, ten niby walec nieporusza sie w poziomie ale gora dol ( takie niby bicie ); niby nie jakos mocno ale jednakPuki co krecilem tylko na sucho niby to nieprzeszkadza, ale czy to normalne w Pennach? Czy moze powod do reklamacji? Albo jakiegos kasowania luzow czy cos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 M?łj 3000 tego nie ma, a m?łj 2000 te?ź miał ten stuk i dałem na gwarancję i dostałem n?łwkę od ręki w sob. będzie u mnie to dam znać czy ten tak?źe ma tą dolegliwość. 3000 miałem z USA - z nim wsio ok, a 2000 z Niemiec - wspomniany stuk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 Miałem Battle 4000 a dzisiaj przyszedł r?łzniacy się duperelami Sargus - konstrukcja taka sama. Szumi jeden i drugi. Prawdopodobnie wynika to z konstrukcji ło?źyska oporowego. Ten ruch w d?łł i w g?łrę mo?źe być spowodowany złym wykonaniem tej osłonki na osi korbki. W weekend rozkręcę tego nowego Sargusa i mo?źe wrzucę kilka fotek. Postaram się poprawić kulturę pracy poprzez smarowanko i oliwienie. Ciekaw jestem bebech?łw - czy na pierwszy rzut oka wyglądają pancernia.Jak ktoś ma foto wnętrza Slammer-a to bym prosił o przesłanie w celach por?łwnawczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 To nie stella .Taki lekki op?łr jakby jest tak gdzieś na środku posuwu.Ale stuk?łw w swoim nie słyszę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 Wiem ?źe nie Stella, ale tańsze konstrukcje typu Biomaster i Ultegra te?ź płynniej chodzą mimo mniejszej ilości ło?źysk.Prawdopodobnie wynika to z rodzaju mechanizmu posuwu szpuli. W Shimano frezowany wałek a w Battle/Sargusie koło zębate z mimośrodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 Ale za to jest pewnie mocny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 Wlasnie kupilem Battle 3000 i mam pytanko; Mozesz napisac gdzie go kupiles ? Pytam bo licytuje na ebay.de i jak to ma stukac , szumiec itp to sobie odpuszcze i kupie na miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Minibam Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 Ja akurat kupilem w Coronie fishing.Po rozmowach i wypowiedziach; mysle ze lekki szum jest norma.Lekki stukot jest tylko ze szpula i niema go np w pzoycji poziomej jak i bez szpuli wiec tez chyba ok.Co do raczki i jej bicia to mysle ze tu akurat wada producenta i bede reklamowal ten kolowrotek wlasnie na to.Mam tez takie male wrazenie jakby gwint raczki byl bardzo krutki gdyz przy luzowaniu szybko sie wykreca cala. Jest on w zasadzie podzielony na dwa odcinki jeden mniejszy i drugi wiekszy jakby pod skosem. Ale tu akurat niewiem czy tak ma byc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 Jesli stukot jest tylko ze szpula, to spoko Odsylaj na koszt sprzedajacego - to nowy kolowrotek i ma byc nowy. A nie miec liste felerow i niedorobek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 Jak Wam qrna kołowrotek szumi, to se kupta kom?łrkę z radiem. Słuchawki na uszy i nic nie słychać, ?źe szumi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 Jak Wam qrna kołowrotek szumi, to se kupta kom?łrkę z radiem. Słuchawki na uszy i nic nie słychać, ?źe szumi. Oj Januszu Januszu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Panowie byłem w sklepie, por?łwnywałem modele 3000 vs 4000 i ja tam ?źadnych stuk?łw, szmer?łw czy luz?łw nie zauwa?źyłem Mo?źe pora skonsultować się ju?ź lekarzem od słuchu i wzroku...Wydaje mi się, ?źe w tych pienią?źkach to jest dosyć dobra propozycja, spasowana i wygląda na mocną konstrukcję zewnętrzną jak i wewnętrzną.No wiadomo praca to nie aksamitne masło tak jak to niekt?łrzy powiadają i zachwalają swoje maszyny ale do margaryny bezmlecznej mo?źna ją por?łwnać Jak powszechnie wiadomo prawie wszystko ma jakąś skazę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Panowie byłem w sklepie, por?łwnywałem modele 3000 vs 4000 i ja tam ?źadnych stuk?łw, szmer?łw czy luz?łw nie zauwa?źyłem Mo?źe pora skonsultować się ju?ź lekarzem od słuchu i wzroku... Hej, wygląda mi na to, ?źe poprostu trafiają się modele ze stukiem - zapytaj zlotowicz?łw pokazywałem im ten stuk w moim 2000 - chocia?ź jak wobler był w nurcie i stawiał op?łr to ten stuk był jeszcze bardziej wyczuwalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danlok Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Wobler129 a sprawdzales czy miałeś tak?źe stuk po zdjęciu szpuli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Sprawdzałem to z woblerem. Stuki były w momencie, kiedy lekko dociskało się ten drut na kt?łry nakłada się szpule. Sprawdzałem w moim Battle'u i te?ź to występuje, ale prawie niewyczuwalnie, jakbym nie wiedział czego szukać to pewnie bym nie znalazł. Z tym, ?źe jak dostałem mojego to od razu go rozebrałem, doło?źyłem podkładki, ?źeby usztywnić, nawaliłem więcej smaru. Co ciekawe u mnie r?łwnie?ź widać, ?źe coś jest przy korbce niesymetryczne, ale jednocześnie niewyczuwalne. Sądzę, ze to właśnie ta osłonka została krzywo odlana. Nie przeszkadza w normalnym u?źytkowaniu, ale z początku sądziłem, ?źe mam krzywą rączkę i trochę mnie to zirytowało, teraz nie zwracam na to uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi