Lipkor Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Osobiście po przygodach z Battle 3000 I generacji w II już bym nie inwestował, zraziłem się i tyle. Poza tym, że z wyglądu mi się podobał i ma dobry hamulec niczego więcej nie oferuje. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi203 Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 szybkie pytanie. Czy ktoś sie orientuje czy szpula z battle pasuje do battle II ? wielkość 3000 ale jak pasuja to chyba wielkość nie gra roli ( liczy sie technika :-) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Post wyżej masz napisane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerrys Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Mam ich kilka jedne pukają a drugie są ciche (różne modele) . P B II 2000 mam od tego roku no i puka .Inne firmy mają to samo Przynajmniej nie uśniesz ,ale gdy ryba ,,zatelefonuje '' zapominasz o wszystkich bolączkach . Kołowrotki pancerne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo54 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 (edytowane) Witam.Latem kupiłem Battle II 2500,czytałem że coś tam poprawiono.Trochę szumiał ,pukał, po jakimś czasie wszystko się dotarło i jest ok.Miałem okazję zmienić konsruktora nie tyko japan,japan ,czasami warto z ciekawości.Z plecionką nie miałem kłopotu ,ładnie leci ,nic się nie plącze Edytowane 16 Stycznia 2017 przez Pablo54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catch&Release Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Panowie szukam zapasowej szpuli do Penn'a Battle 3000 a nie mam pojecia czy np szpula z pózniejszego Battle 2 bedzie pasowała do tego mojego wczesniejszego modelu? Poza tym sa "male" roznice w pojemności tych obu szpul pomimo ze sa w tym samym rozmiarze tzn 3000. Pomóżcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bieska Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 raczej nie, a tego co wiem to w PB II szpule sa wieksze. Sam kupilem model 4000, nawinalem plecionke ale nie mialem jeszcze mozliwosli aby przetestowac go nad woda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rumek Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 Posiadam już 4 lata Penn Battle II 4000, i nic mu nie dolega chodzi jak marzenie a jeśli chodzi o hamulec w kręciołku jest nie zawodny mogę go śmiało polecić do testu z droższymi kręciołkami . Chodzi mi pracę Hamulca to jest Podstawa !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
odik777 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 Daiwa emblema? Poda ktoś link bo wydaje mi się, że nie o to chodziło?https://allegro.pl/kategoria/kolowrotki-z-przednim-hamulcem-132192?bi_s=archiwum_allegro&bi_m=Button&bi_c=Product&bi_term=W%C4%99dkarstwo-121722_Ko%C5%82owrotki-132187_Z%20przednim%20hamulcem-132192&string=daiwa%20emblem&order=p&bmatch=baseline-n-spo-1-1-1123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 22 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 (edytowane) Dostałem parę dni temu nowy penn Battel 3 całkiem niezły kołowrotek jak za tę pieniądze Edytowane 22 Listopada 2019 przez sharkfishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
*WŁÓCZYKIJ* Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 Koledzy mam prośbę o porównanie wielkości Penn Battle 2 wielkość 2500 do np Zaubera.Ktoś pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kretek Opublikowano 10 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2020 Podpinam się z pytaniem czy ktoś używa Pennn Battle 3000 do połowu troci w rzekach? Chcę zakupić i proszę o komentarz i opinię o tym kołowrotku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pike_69 Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 Bierz śmiało Nie do zajechania 4000Kultura pracy mega jak na sprzęt do takich zadań Hamulec ładnie meczy nawet duże srebrniaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 Super kolowrotki jak za te pieniadze mialem 6miesiecy 4000 i 6000 przed produkcyjne na testowanie nie mylem nie czyscilem nie smarowalem na morskiej wodzie wrocily do penna praktycznie w stanie jak z pudelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek232 Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 Witam ! chciałem sobie kupić penn battle III na nowy sezon trociowy. Orientuje się ktoś czy trzecia generacja posiada już łożysko w rolce prowadzącej bo poprzednie modele miały tulejkę zamiast łożyska a to jest duży problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemoo Opublikowano 2 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2021 Cześć moi drodzy. Czy ktoś byłby zainteresowany szpulami zapasowymi do penn battle 2 w rozmiarach 2000,oraz 2500? Mam możliwość zamówienia w USA i szukam chętnych, by obniżyć koszt wysyłki poprzez zakup paru sztuk. Cena ok 100-110 zł + ewentualna wysyłka w Polsce. A może ktoś ma takową do sprzedania w rozmiarze2000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATI87 Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Witam Wszystkich. Posiadam Penn Battle II 5000. Czy będzie do niego pasowac szpula od 6000 ? Body w 5000 i 6000 jest takie same? Ta szpula od 6000 jest troche wyzsza. Próbował ktos moze przekladac ? Za pomoc.z góry wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba666 Opublikowano 13 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2021 Używa ktoś nowego bettla? Bo mam kilka pytań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadio Opublikowano 9 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2022 Co sądzicie? Kupiłem Penn battle III 4000. Okazało się że nie ma obrotów wstecznych. Nie wiedziałem że takie kołowrotki istnieją a okazuje się że Penn są w większości w takiej wersji. Podoba mi się jego praca, zbijanie kabłąka idealne, i mają opinie wytrzymałych ale niestety muszę go oddać bo dla mnie jest bezużyteczny tylko z tego powodu. Planowałem zatrudnić go m.in. do trollingu gdzie np. liczę ilość wypuszczonej linki obrotami wstecznymi a nie chcę przechodzić na żadne kasty z licznikami. Poza tym jestem przyzwyczajony do tej funkcji. Jest praktyczna.Dlaczego firmy wykonują kołowrotki bez biegu wstecznego?Jaki, innej firmy o podobnej pracy i wytrzymałości byście polecili? I nie chcę wydawać 2-3 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 9 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2022 (edytowane) No to już wiesz . Dlaczego wykonują? Konstrukcja łożyska jest prostsza, tańsza, mniej zawodna i trochę lżejsza. Wstawiasz po prostu zwykłe, stalowe łożysko oporowe. A w mało której metodzie obroty wsteczne są potrzebne. Co do odmierzania odległości w trolu, to nie łatwiej kupić plecionkę multicolor? Edytowane 9 Października 2022 przez psulek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 10 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2022 Mój battle 3000 ma tak że puszcza łożysko oporowe przy większej rybie od czasu do czasu .będę go odsylalal na serwis po sezonie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PL1962 Opublikowano 19 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 Co sądzicie? Kupiłem Penn battle III 4000. Okazało się że nie ma obrotów wstecznych. Nie wiedziałem że takie kołowrotki istnieją a okazuje się że Penn są w większości w takiej wersji. Podoba mi się jego praca, zbijanie kabłąka idealne, i mają opinie wytrzymałych ale niestety muszę go oddać bo dla mnie jest bezużyteczny tylko z tego powodu. Planowałem zatrudnić go m.in. do trollingu gdzie np. liczę ilość wypuszczonej linki obrotami wstecznymi a nie chcę przechodzić na żadne kasty z licznikami. Poza tym jestem przyzwyczajony do tej funkcji. Jest praktyczna.Dlaczego firmy wykonują kołowrotki bez biegu wstecznego?Jaki, innej firmy o podobnej pracy i wytrzymałości byście polecili? I nie chcę wydawać 2-3 tyś. No to już wiesz . Dlaczego wykonują? Konstrukcja łożyska jest prostsza, tańsza, mniej zawodna i trochę lżejsza. Wstawiasz po prostu zwykłe, stalowe łożysko oporowe. A w mało której metodzie obroty wsteczne są potrzebne. Co do odmierzania odległości w trolu, to nie łatwiej kupić plecionkę multicolor? Miałem to samo napisać, pletka multikolor jest bardziej praktyczna niż liczenie obrotów korby. Plus oczywiście Peny to mocniejsza konstrukcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 19 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 Do teolingu multikolor a kolowrotki spiningowe ze zwalnianiem oporowego lozyska to so juz w mniejszosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadio Opublikowano 19 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 Do teolingu multikolor a kolowrotki spiningowe ze zwalnianiem oporowego lozyska to so juz w mniejszosciA jak wypuszczałbyś ten multikolor bez obrotów wstecznych? Kręcąc co parę minut hamulcem w przypadku częstej zmiany głębokości? Akurat w Penn Battle hamulec jest bardzo dokładny przez drobny gwint, więc chcąc go zluzować trzeba trochę obrotów wykonać a potem dokręcić do optymalnego dla zacięcia Ja dziękuję za takie rozwiązanie. Już kupiłem Daiwę BG 3500 z obrotami wstecznymi. Jest ciężki, dobrze spasowany i działa tak jak chciałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PL1962 Opublikowano 21 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2022 Ja wypuszczam z otwartego "kabłąka" z kontrolą szpuli palcem. Jakoś się tak nauczyłem i jest dla mnie naturalne. rozkręcanie i dokręcanie hamulca dość upierdliwe to fakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi