Skocz do zawartości

Penn Battle (kolejne generacje)

Kostek86

Rekomendowane odpowiedzi

tak sobie czytam i się zastanawiam...

potrzeba mnie kręciołka pod cię?źkie łowienie, max gł?łwka 30g plus guma 4, oraz do okazjonalnego (max 10 razy w roku) ciskania jerkami, tak do max 50g. I tak się zastanawiam Penn battle, Fierce, a mo?źe Slammer, mam na oku nową 360 w dobrej cenie.

Patrząc na wnętrzności to czemu nie Fierce, na alledrogo mo?źna nawet za 250 pln kupić, szczerze to przy mojej intensywności łowienia pewnie na 10 lat mi starczy, dodatkow nawet wizualnie mnie się podoba.

Jakieś sugestie?

• 3 tygodnie później...

Witam

Nie wiem czy to właściwe miejsce na tego posta, ale jeśli ktoś jest zainteresowany wersją 4000 to mam dwie sztuki na sprzeda?ź. Kołowrotki zakupiłem w Stanach, nowe nigdy nie u?źywane. Miały być odsprzedane koledze, ale jak to czasami bywa jak przyszło co do czego to nie miał pieniędzy:).

Nie zdą?źyłem ich jeszcze wystawić na allegro bo obecnie przebywam na statku.

Do domu wracam 29 Maja i jeśli ktoś byłby chętny to odsprzedam je za 300zł za sztukę. Zaznaczam, ?źe kołowrotki nie mają zapasowej szpuli.

Pozdrawiam z gorącej afryki

• 4 tygodnie później...

Witam,zainteresował mnie battle 4000 ze wzgledu na ilosc,nawijanej linki,i teraz tak bo on(battle)kosztuje cos tak + - 500zł a i stradica np gtm-lub, fg mozna wyrwac tez w takich pieniadzach,a i nowe sie trafiają,i teraz mam ćwieka kt?łrego wybrać?

I czy w battle jest takie samo oporowe jak w slammerze,(bo slammer puszcza do tyłu,i jemu juz nic nie pomorze,wiec jak po jesiennym przymrozku mam miec to samo w battle to dziekuje.

• 3 tygodnie później...

Panowie a czym sie rozni wersja np Penn Battle 200 od 2000 , 300 od 3000? Widze ze i jedne i drugie wersje sa w sprzedazy. Z gory dziekuje za pomoc.

Wersje 200, 300, i 400 r?ł?źnią się prawdopodobnie od 2000, 3000, 4000 tylko i wyłącznie brakiem jednego zera w nazwie (kt?łrego ktoś nie wpisał) :mellow:

Panowie a czym sie rozni wersja np Penn Battle 200 od 2000 , 300 od 3000? Widze ze i jedne i drugie wersje sa w sprzedazy. Z gory dziekuje za pomoc.

Wersje 200, 300, i 400 r?ł?źnią się prawdopodobnie od 2000, 3000, 4000 tylko i wyłącznie brakiem jednego zera w nazwie (kt?łrego ktoś nie wpisał) :mellow:

Seba dokładnie tylko brakiem zera :D.

Kasę odzyskałeś to mo?źesz szaleć z zakupem :lol: :lol: .

• 2 tygodnie później...

Milupa powiem ci ze tez chcialem na ciezki spinning. ;]

Musze sie uzbroic w dobry sprzęt, poniewaz ostatnio bylem z kolega na nocnym spinningu... na ktory bylismy slabo przygotowani i bylo grubo!! kolega 3 minuty walki z Sumem i zyleczka strzelila przy pierwszej probie zatrzymania ryby...

Cię?źki spin na razie był te?ź tylko dorszowy.

Sparowany z T.D Silver Edition Dorsz Spinn 2.40 m 30-100g.

Waga owszem cię?źka ale za to zapas mocy.

Teraz co prawda do tego kijka chce zało?źyć stellkę sw a battle zostanie do dorsz?łwki do 180g i ewentualnego sumowania jak mi się kiedyś uda je połowić :unsure: