slawek_2348 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Ja 4000 kupiłem z założenia do trollingu , także obce mi są rozczarowania "rzutowo-brodowe" - sprawuje się dobrze od 2 lat ,nie mam zastrzeżeń. Dobry hamulec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Moze plynnoscia i rzutami nie szokuje ale jak nazwa mowi Battle - podczas zmagania sie z duza ryba wtedy ten kolowrotek pokazuje w 100% do czego jest stworzony. Metalowa konstrukcja i swietny hamulec o szerokim zasiegu. Na Polskich wodach jedynie sumiarze moga sie o tym przekonac.Ja przekonalem sie rok temu na Florydzie (model 6000) ...szpula byla ciepla od dobrze przykreconego hamulca, jak mocno przykreconego??? na tyle ze po godzinie holu na szpuli po power pro osiadal "meszek" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Emblema za 3-4 stówki można trafić . Bez żadnych wątpliwości lepszy. Nie tylko lepszy ale i tę lepszość, od kilku do kilkunastu razy dłużej widać... Potwierdzam te opinie w 100%.Penn Battle to bardzo prosta niwyrafinowana konstrukcja,nic szczególnego.Podstawowym mankamentem jest zła jakość nawijania.Pomimo prawidłowej regulacji i tak nie dowija do zewnętrznej i wewnętrznej krawędzi szpuli. Z tym związane są kłopoty przy rzutach. Pozdrawiam Józef Leśniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barach3 Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Czy ktoś używał Battle 3000 z korbką z prawej strony? Właśnie dostałem swój i po zmianie na prawą stronę nie mogę dokręcić do końca tej zaślepki(nakrętki) z drugiej strony. Kręci się cały czas. Pomożecie? Wydaje mi się, że tam jakaś uszczelka/podkładka blokuje. Tak na pierwszy rzut oka wydaje mi się, że z lewej strony jest a z prawej nie. Jak założę korbkę na lewą stronę, to wszystko jest OK i dokręca się ta zaślepka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturrr Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Witam.Szpulka z gumka teoretycznie jest do plecionki żeby się nie slizgala. Dając podkład z zylki osiagniesz to samo.Dzisiaj polowilem trochę battlem i muszę stwierdzić z pełną premedytacją że im dłużej nim lowie tym bardziej cieszę się że go kupiłem. Odkąd używam miałem jedną brodę. Hamulec ma rewelacyjny. Solidna konstrukcja. Bałem się wysokiego przełożenie ale jest ok. Polecam wszystkim niezdecydowanym. Mowa o modelu 4000.Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke Opublikowano 28 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 W moim Pennie ostatnio rozleciał się mechanizm kabłąka. Sytuacja identyczna jak w Sargusie którego użytkowałem wcześniej. Dzwoniłem do jednego Pana z Warszawy i powiedział że to nagminna wada tych modeli. Wyrabia się tam jakaś część w mechaniźmie i kabłąk sobie lata góra-dół jak chce. Trochę lipa jak za kołowrotek w tej cenie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucius@ Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Panowie mam pytanie krótkie, po sezonie rozebrałem swojego battla do zera i wyczyściłem całkowicie ze smaru ponieważ w sezonie dałem jakiś syf i ciężko pracował ... Czym mam teraz jego przesmarować aby dobrze pracował w niskich temperaturach? czytałem wcześniej że rowek w części pracującej na zębatce trzeba wypełnić gęstym smarem a resztę luźniejszym ? tak mam zrobić ? czy łożyska należy włożyć do jakiejś oliwki na chwile czy smarować tym czym resztę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Panowie mam pytanie krótkie, po sezonie rozebrałem swojego battla do zera i wyczyściłem całkowicie ze smaru ponieważ w sezonie dałem jakiś syf i ciężko pracował ... Czym mam teraz jego przesmarować aby dobrze pracował w niskich temperaturach? czytałem wcześniej że rowek w części pracującej na zębatce trzeba wypełnić gęstym smarem a resztę luźniejszym ? tak mam zrobić ? czy łożyska należy włożyć do jakiejś oliwki na chwile czy smarować tym czym resztę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucius@ Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 ok film super szkoła mi się przypomniała ale nie znalazłem w nim odp na pytanie o smar w rowku przy zębatce chociaż by Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 ok film super szkoła mi się przypomniała ale nie znalazłem w nim odp na pytanie o smar w rowku przy zębatce chociaż byPonieważ wpisałeś się po 25min ,od mojego wpisu, rozumiem że obejrzałeś tylko pierwszą część , a to jest trylogia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucius@ Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 aha rozumiem jednak poczekam aż ktoś odpowie mi w wątku na pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catch&Release Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Witam!!! Wspomniany Penn Battle 3000 ma byc uzywany do kogutów 18-25 g. Waszym zdaniem nada się ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Spokojnie się nada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Tylko że będziesz miał problem z plecionką przy rzutach na dalekie odległości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Nie będzie miał jak nie nawinie pod samą krawędź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszek7 Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Lubi się zsuwać? czy po prostu nawijanie po samą krawędź powoduje jakieś inne komplikacje? A jak się sprawa ma z nawijaniem plećki 0,14-0,16 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Moim zdaniem to konstrukcyjna wada. Bo co to za rozwiązanie, że nie można napełnic linką szpulki pod rant jak w Emblemie, Stradicu czy Spro? Już nie mówie o droższych konstrukjcjach. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 (edytowane) Nie będzie miał jak nie nawinie pod samą krawędź.a właśnie ze będzie tylko nie z częstotliwością na 50 rzutów a na 1000 jak by nie patrzeć jeżeli będziesz chciał wystrzelić przynętę na znaczną odległość musisz liczyć się z tym ze za któryś tam razem może zrobić się broda obwinąć o przelotkę i przynęta poszybować w niezapomniane kołowrotek jak najbardziej fajny ale brody dyskwalifikują go permanentnie Edytowane 15 Marca 2014 przez lokoko83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszKKK Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 (edytowane) moja 4-tysiączka po 6 wyprawach na ryby zdechła(1x na trocie,1x bolen,4 x szczupak sandacz )rotor dostał luzow na ,,boki'' nie wiem czy to wada tego akurat modelu,ale serwis wysłał nowy model który po dogadaniu się ze sprzedawcą wymieniłem na zaubera 4000 cfp.s u kuzyna podczas ostatniej wyprawy również dotrzeglismy pojawiający się luz rotoru Edytowane 15 Marca 2014 przez TomaszKKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angler1212 Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Jak na razie nowy Penn Conflict stał się strzałem w 10. Zobaczymy co i jak po czasie, ale w tym momencie okazało się tak jak przypuszczałem - jest lepszy według mnie od Battle i mam nadzieję że dla mnie nie będzie miał sobie równych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas107 Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 (edytowane) jak czytam wasze opinie na temat battle to cieszę się że go tak szybko sprzedałem, robiły mi sie brody, zbyt krótko go używałem około 1,5miesiąca i technicznie był 100% sprawny ale w końcu pewnie by sie rozleciał przez orkę rzeki bug przynętami do 50 gram, porównując battle do slammera czy spinfishera powinien kosztować 250 zł a nie około 400zł, co trzeba mu przyznac to że jest ładniejszy od slammera i spinfishera.slammera mam już 4-5lat i nie widać po nim żadnego zużycia i nie miał też żadnej awari... spinfishera mam do trolla i na dorsze 2 rok i też zero problemów... Edytowane 16 Marca 2014 przez przemas107 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Moim zdaniem to konstrukcyjna wada. Bo co to za rozwiązanie, że nie można napełnic linką szpulki pod rant jak w Emblemie, Stradicu czy Spro? Już nie mówie o droższych konstrukjcjach.Nic dodać nic ująć. Nie miałem battla na tyle długo, żeby stwierdzić, ze po tysiącznym rzucie przy niepełnej szpuli poplącze mi plecionkę. Jeżeli miałbym wydać 500zł to mój wzrok będzie uciekał w kierunku stradicka - aktualnego na dany moment. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Jak na razie nowy Penn Conflict stał się strzałem w 10. Zobaczymy co i jak po czasie, ale w tym momencie okazało się tak jak przypuszczałem - jest lepszy według mnie od Battle i mam nadzieję że dla mnie nie będzie miał sobie równych.To nic innego jak Sargus jeszcze w nowszych ubrankach, podejrzewam że bebechy ma te same Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catch&Release Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Kupiłem Penn'a Battle 3000 w pierwszym dniu już okazało się przy obrotówkach #3 i #4 ma jakieś wewnętrzne bicia ??? Natomiast przy łowieniu z opadu jest ok. Nie wiem jak ten problem ugryźć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszKKK Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 u mnie po kilku wyprawach na Sandacze i Szczupaki rotor dostał luzów i podziękowałem za Battle model 4000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi