graf74 Opublikowano 20 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 Mnie się już podoba, z wyglądu nawet ładniejszy od jedynki.Ale boje się go kupić. Serce podpowiada tak, ale rozum nie.No i dodali line cpacity rings, tego brakowało w jedynce.Jak mam znowu co chwilę rozplątywać brody to chyba jednak nie.Choć są tacy co mają i mówią, że zadowoleni są i bród zero. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 20 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 (edytowane) Nie wiesz co tracisz... :lol: Ale jak znam życie, to pewnie trafi się paru szalonych kamikaze... Ich relacje wkrótce.. Więcej niż paru.Wystarczy niestronniczy i absolutnie niekomercyjny, wiarygodny test, z wieloma ujęciami korbki, stopki i szpulki, a może i ze zdjętą szpulą będzie, jak się tester zmusi. Będą kolorowe słupki, zalety i jak zawsze wad brak, lub jedna wada, jak zwykle nieistotna, a wszystko to trzy dni po pojawieniu się kołowrotka na rynku krajowym.Cuda, cuda i dziwy, ale dziwy głównie. Edytowane 20 Lipca 2014 przez Dagon 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 20 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 Czyżbyśmy mieli na myśli tych samych "doświadczonych i nieomylnych"...? :lol: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 20 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graf74 Opublikowano 20 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 To teraz jest jasne ...ishing-tes...plTam są te słupki i opinie expertów.Po takiej lekturze wiara idzie na zakupy, ja też kiedyś poszedłem. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 20 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 To teraz jest jasne ...ishing-tes...plTam są te słupki i opinie expertów.Po takiej lekturze wiara idzie na zakupy... I tylko temu wyłącznie ta stronka służy... :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 20 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 Więcej niż paru.Wystarczy niestronniczy i absolutnie niekomercyjny, wiarygodny test, z wieloma ujęciami korbki, stopki i szpulki, a może i ze zdjętą szpulą będzie, jak się tester zmusi. Będą kolorowe słupki, zalety i jak zawsze wad brak, lub jedna wada, jak zwykle nieistotna, a wszystko to trzy dni po pojawieniu się kołowrotka na rynku krajowym.Cuda, cuda i dziwy, ale dziwy głównie. Plus dłuższe ujęci w filmach "coponiektórych".A tak przy okazji, to z założenia dwójka musi być lepsza od jedynki, bo po co było by jedynkę zmieniać. Nie ma więc ryzyka w zakupie dwójki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 20 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 Trójka, w takim razie, zmieni losy świata wędkarskiego, nadając całkiem nowe miano, takim pojęciom jak; maślana praca, designed and engineered in Japan , kosmiczny design, czy też ... marketing. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angler1212 Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 W niektórych wielkościach w Battle II moc hamulca jest zwiększona nawet do 40%. I to nie tylko w Battle, tak samo i w Sargusie, w którym zmienili również design. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Plus dłuższe ujęci w filmach "coponiektórych".A tak przy okazji, to z założenia dwójka musi być lepsza od jedynki, bo po co było by jedynkę zmieniać. Nie ma więc ryzyka w zakupie dwójki.Po to po co się robi lifting w autach.... aby sprzedawać coś starego jako nowość .... Taniej kilka zmian nanieść niżeli coś wymyślić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Po to po co się robi lifting w autach.... aby sprzedawać coś starego jako nowość .... Taniej kilka zmian nanieść niżeli coś wymyślić.Tomku, to z mojej strony to ironia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graf74 Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Witam, Dzisiaj dzwoniłem do sklepu w sprawie reklamacji mojego Battla 4000.Myślałem, że wymienią na nowy, bo byłem już umówiony z Panią ze sklepu, że jak zwrócą to wymienie na coś innego. Ale przesmarowali, zlikwidowali luzy na rotorze i stwierdzili, że wszystko jest OK. I jutro odeślą do domu. I co ja mam teraz z nim teraz zrobić. Jak robił brody co 2,3 rzut? Przecież nie sprzedam komuś takiego bubla. Do jakiego spina podpiąć? Jak narazie nie widzę zastosowania. Może jakaś gruba żyłka np 0,30 i na trotkę na Drwęce się nada?Jakieś podpowiedzi? pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Pół nawoju może pomoże.... . Też miałem takie problemy z kilkoma Pennami i nigdy juz do tego nie wrócę. Zawsze do bata mozesz podpiąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graf74 Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Dzięki, ale batów nie używam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabik Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 a ja mam kupiony tu na forum, używany( w zeszłym sezonie cały czas kręcony 12-20gr +3" ) teraz ciągnie drugi nie smarowany , nie rozkręcany nic tylko łowić zajefajnie kręci jedna broda się zdarzyła kiedy kupiłem nawinąłem nową plećkę po sam rant potem doświadczalnie 1,5-2mm mniej i nie mam problemu , rozumiem wyznawców jedynie słusznego kierunku , ale naprawdę nie wiem może mam jakiś "cudowny egzemplarz " , lub po prostu nie oczekuję kosmicznej technologii za taką kasę , mam model 3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graf74 Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Ponieważ dałem za niego 500 (czyli najwięcej w swoim życiu za kołowrotek) to dam mu jeszcze jedną szansę. Na jedną szpulkę nawinę PP 0,19 (lub 0,23) a na drugą grubą żyłkę i zobaczymy. Oczywiście 2mm niżej rantu i zobaczymy. Jak zda ten egzamin to victoria a jak nie to chyba na złomowisko albo na części. Żal będzie ale trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Żyłka chyba nie musi być taka gruba, jeśli brodzi jak mój slammer, to możesz nawinąć 0.18-0.20, ja taką mam na zapasowej szpuli, nie plątał mi jej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graf74 Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Żyłka chyba nie musi być taka gruba, jeśli brodzi jak mój slammer, to możesz nawinąć 0.18-0.20, ja taką mam na zapasowej szpuli, nie plątał mi jej.Dzięki, miałem zamiar nawinąć 0,23 bo taką mam w 300m kawałku i na bolenia zapolować. Myślę, że nie powinna być za gruba. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angler1212 Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Tak dla ścisłości, Battle jak i inne Penny mają wyżłobione ringi na szpuli. Ostatnie żłobienie jest to maksymalna granica nawinięcia plecionki / żyłki.To jest granica gdzie kołowrotek nie powinien robić bród. Ja nie mam żadnych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Tak dla ścisłości, Battle jak i inne Penny mają wyżłobione ringi na szpuli. Ostatnie żłobienie jest to maksymalna granica nawinięcia plecionki / żyłki.To jest granica gdzie kołowrotek nie powinien robić bród. Ja nie mam żadnych.Niby battle są do d..y jak wszystkie stelle " cytat " ale na xx battlow jakie miałem okazje serwisowac to rzadnego poważnego defektu nigdy nie stwierdziłem, może nie są warte 4 czy 5 stów ale to całkiem przyzwoite młynki, co drugi ma tylko luźna nakretke od rotora:D kolega Zorro wklejal fotki defektów w pewnym battlu, moim zdaniem to zależne od partii , nie trafiłem jeszcze takiego co by na wymioty brało po rozkreceniu ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 No ale szału też raczej ni ma... No i tak porównawczo, za 5 paczek można kupić Battla i Emblema, i Stradika jakiego... Pokaż mnie Pan takiego np. Emblema, który ma ząbkowaną ośkę, któremu sama odkręca się nakrętka rotora, który ma kabłąk z kawałka aluminiowego pręta udającego rurkę (i w dodatku luźno zamocowany), w którym części muszą docierać się z farbą, i w którym wszystkie łożyska do kupy warte są może z 50 groszy... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 (edytowane) Nie no akurat tych 5 czy 4 setek battle wart nie jest to oczywiste ale jako alternatywa dla zauberow ( zwlaszcza rych brand new karton gips szrot) to why not ; ) tak jakby ktoś chciał egzotyczniej Edytowane 22 Lipca 2014 przez Qowax001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 No faktycznie, jak kto lubi nagłe i niespodziewane zastrzyki adrenaliny... W końcu, kto bogatemu zabroni... :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 23 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Niby ładniej od slammera wygląda, ale to dalej siermiężny penn i jakości nawijania daiwy czy shimano nie ma się co spodziewać.Mam slamka 260 pod koguta i dużą gumę i nie mam problemu z nawojem.Owszem zapakowanie pod rant "wywoła" brodę nawet pod kogutem 35g, ale póki co nie ma lepszego młynka w tych pieniądzach pod takie zadania.Prponuję jeszcze dbać o dobre kręcenie rolki prowadzącej linkę-o tym się często zapomina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graf74 Opublikowano 23 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Tak dla ścisłości, Battle jak i inne Penny mają wyżłobione ringi na szpuli. Ostatnie żłobienie jest to maksymalna granica nawinięcia plecionki / żyłki.To jest granica gdzie kołowrotek nie powinien robić bród. Ja nie mam żadnych. Z tego co ja wiem to akurat Battle tych pierścieni na szpuli nie ma, mój też nie ma. Pierścienie mają być w dwójce. ma je np spinfisher, conflict.proszę popatrzeć na oficjalną stronę www.pennreels.comTam to widać dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi