pawel79ozo Opublikowano 9 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2022 Panowie doradźcie w wyborze wielkosci Battla III 3000/4000 do połowu sandacza. Przynety 6" na głowkach 10gr , plećka 0,15 . Zauber 4000 przy gumach 5" pracuje ok , ale przy większych od razu czuć przekładnie . Skłaniam się do wielkości 4000 , przy pennach nie nawinę plecionki pod rant . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 10 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2022 Bebechy raczej te same .Ja używałem przez rok główki cięższe do35g i przynęty jaskółki 14cm max kopyta mniejsze .Obecni będę go odsylal na gwarancję łożysko oporowe nie trzyma w niskich temperaturach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 6 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2023 (edytowane) Jest jakaś konkretna różnica pomiędzy Battle II, a III? Z tego, co widzę III w rozmiarze 2500 jest prawie 30g lżejsza od II, tylko pytanie z czego to wynika? Edytowane 6 Marca 2023 przez PatLove Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpgt Opublikowano 6 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2023 rotor z tworzywa vs full metal, podstawowa różnica to materiał i sposób wykonania main gear oraz nawój, generalnie jest bardzo duży skok jakościowy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 7 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2023 Właśnie gdzieś na zagranicznym forum natknąłem się na info, ze w III mainngear jest CNC. W takim razie II odpuszczam definitywnie. A czy Pursuit, Fierce i Battle to bliźniacze konstrukcje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpgt Opublikowano 7 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2023 Wydaje mi się (z fierce i battle to podobne konstrukcje) różnic w zakresie generacji musisz poszukać w necie natomiast mogę zdradzić że w battle III 2500 i III 4000 jest ten sam main gear Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 7 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2023 (edytowane) Skoro Fierce i Battle to tożsame konstrukcje, to Pursuit również bo w stosunku do Fierce różni go tylko body z kompozytu z tego co wyczytałem, natomiast Battle w stosunku do Pursuit/Fierce ma jedno łożysko więcej-pod szpulą i dodatkowo wszystkie łożyska są uszczelnione, w Pursuit/Fierce nie. Edytowane 7 Marca 2023 przez PatLove Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 7 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2023 Pozostaje jedynie kwestia czy w Pursuit/Fierce III marin gear jest CNC, tak jak w Battle III Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpgt Opublikowano 7 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2023 Jeśli nie potrzebujesz full metal to sprawdź sobie tą okumę będzie hicor w klasie budżetowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 7 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2023 (edytowane) To ma być młynek na sandacza/grubego okonia, max do 30g masy łacznej przynęty więc tu full metal body średnio potrzebne.Okuma wyglada mega ciekawie, tylko kwestia rozmiaru bo Penn’a brałbym 2500, natomiast Okuma to chyba jednak 3000 i super, ze jest też opcja płytką szpulą. Edytowane 7 Marca 2023 przez PatLove Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 12 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2023 Zaryzykuję i sprawdzę chyba tą Okumę bo na zagranicznych forach zbiera super opinie szczególnie od łowiących głównie sea bass’y. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzech76 Opublikowano 14 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2023 Wydaje mi się (z fierce i battle to podobne konstrukcje) różnic w zakresie generacji musisz poszukać w necie natomiast mogę zdradzić że w battle III 2500 i III 4000 jest ten sam main gearCzy twoją opinię dotyczącą mainngear należy odczytać , że bebechy tych kołowrotków są takiego samego rozmiaru? Różnica w wadze wynika z np. rozmiaru rotora i szpuli. Szukam kołowrotka do średniego spina na rzekę. Gramatura przynęt maks 30 gram. Jeżeli moc przekładni jest taka sama to wybrałbym battle 2500 lub 3000, bo 4000 będzie za ciężki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 14 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2023 (edytowane) Battle III 2500 i 3000 to nie są te same kołowrotki. 2000 i 2500 to jest to samo, a 3000 to jest to samo, co 4000. Mniejsze rozmiary od większych różnią się rotorem i szpulą stąd niewielka różnica w wadze. Osobiście zastanawiam się nad 2500 na sandacza do 30g. Edytowane 14 Marca 2023 przez PatLove Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba666 Opublikowano 14 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2023 Czym się różni battle vs battle dx ? Korbką tylko i wyglądem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 15 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2023 Tylko wygląd i uchwyt korbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpgt Opublikowano 15 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2023 Czy twoją opinię dotyczącą mainngear należy odczytać , że bebechy tych kołowrotków są takiego samego rozmiaru? Różnica w wadze wynika z np. rozmiaru rotora i szpuli. Szukam kołowrotka do średniego spina na rzekę. Gramatura przynęt maks 30 gram. Jeżeli moc przekładni jest taka sama to wybrałbym battle 2500 lub 3000, bo 4000 będzie za ciężki.Tak main gear jest ten sam od 2500 do 4000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpgt Opublikowano 15 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2023 Tylko wygląd i uchwyt korbki.Nie prawda dx ma brass main gear i dodatkowe łożysko pod szpulą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpgt Opublikowano 15 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2023 Czym się różni battle vs battle dx ? Korbką tylko i wyglądem?zdecydowanie lepiej brać dx jeśli są w podobnych pieniążkach, dx bedzi też realnie 10 gram cięższe ze względu na materiał z jakiego ma zrobiony main gear Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 15 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2023 Aaa, ok, moj błąd… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzech76 Opublikowano 15 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2023 (edytowane) Poczytałem o nim i dla mnie jescze wygląd dxa jest na plus. Trzeba wziąć go mocno pod uwagę. Edytowane 15 Marca 2023 przez Grzech76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 15 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2023 Wiecie gdzie można znaleźć Battle III DX 2500 w sensownej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 16 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2023 (edytowane) Allegro 395pln https://allegro.pl/oferta/penn-battle-iii-2500-kolowrotek-spinningowy-nowosc-9844846657 Ale ciężko coś znaleść w cenie w jakiej były na Plecionie 379pln Edit: dobra nie wiem bo chcesz tego z mosiężną przekładnią DX… Edytowane 16 Marca 2023 przez Darek_W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 16 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2023 (edytowane) . Edytowane 16 Marca 2023 przez Darek_W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 16 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2023 Tak, chodzi mi o DXa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lubuski Opublikowano 27 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2023 Witam, potrzebuje konkretnych informacji o kołowrotku Penn Battle III. Mianowicie, przechodzę z castingu na spinning i potrzebuję kołowrotka do przynęt o łącznej masie +/-50g (gumy, jerki).Czy wersja 3000 ogarnie tą gramaturę? Z tego co wyczytałem to 4000 różni się od 3000 tylko wielkością szpuli i materiałem, z którego został zbudowany rotor. Nie wiem tylko, czy jest sens brać 4000 na taką gramaturę, a bardziej skłaniałbym się za 3000, ponieważ pojemność i waga bardziej mi odpowiada. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi