Skocz do zawartości

Penn Battle (kolejne generacje)

Kostek86

Rekomendowane odpowiedzi

Zobacvzymy co z nich zostanie po dw?łch sezonach. Niepokoi mała średnica koła napędowego.

Pewnie zostanie shimano i daiwa i pare ogloszen w dziele sprzedam pod tytulem penna battle w dobrym stanie(malo lowiony) sprzedam

Pewnie ale to nic pewnego :D.Będą w sprzeda?źy szpule zapasowe :lol: :lol: :lol:.

Czytam czytam ten watek i tak mysle czy naprawde za te +-400 zl nic lepszego znalesc nie mozna............a to jakis smar trzeba wymienic

trzeba, nie trzeba, ale wymienić i doło?źyć mo?źna. Robię to z wszystkimi kołowrotkami, kt?łre u mnie ju?ź słu?źą i z tymi, kt?łre wyciągam nowe z pudełka. Na smarze to wg mnie najbardziej ?źydzi Shimano - Daiwy nie rozbierałem to nie wiem :D.

Miałem się, wedle ostatnich postanowień, nie odzywać za wiele, a jako nieposiadacz tego Penna, to całkowicie zamknąć ryja w temacie... Ale, ?źe diabeł kusi, a chęć błyśnięcia na forum jest wręcz narkomańska.. <_<

Rzuciło mi się w oczy to Andrzejowe zdjęcie:

No i nie ma się co dziwować, ?źe jednemu stuka, drugiemu nie stuka, trzeciemu się poprawiło, czwarty smarował, pasował i dalej coś chrobocze... No i jak ma być inaczej gdy do środka producent wkłada, nawet z grubsza nie obrobione, ..ujowej jakości odlewy..?

A tak patrząc na inne zdjęcie, to por?łwnując wielkość koła pędnego w stosunku do obudowy, zastanawiam się czy aby przypadkiem we wszystkich rozmiarach nie wkładają tego samego..? <_<

post-1991-1348916736,8307_thumb.jpg

• Like 1

To jak to jest z tymi młynkami Panowie? ?:mellow:

Firce kt?łry kosztuje 200zł ma te same wnętrzności co Battle za 400?

Ja do zeszłego sezonu kręciłem na szczupaczkach Catana 4000 za 130zł i nawet nie zajęczała ,?źe jej źle:) hehe

A na rybach jestem średnio 5 razy w tyg albo więcej:)

Mo?źe lepiej takimi kręcić i mieć w tyłku nowe maszynki

Kupić sobie 5 sztuk Passion?łw lub Catanek i mamy 10-15 lat z głowy w temacie :D

Wiesz Kuba, to nie o to chodzi, ?źeby mieć b?łgwieco za 100zł. Chodzi o to ?źeby jak zapłacisz 400 nie było stuk?łw, puk?łw, szum?łw i luz?łw. Że o oczekiwaniu co do r?łznej trwałosci kołowrotk?łw za 100 i 400 nie wspomnę.

A mo?źe ja jestem dziwnym konsumentem? :unsure:

Konkruencja, faktycznie, średnia. Zauber, Arki i...?

Tylko to jest taki stuk ,?źe go nad wodą nie słychać..trzeba w domu ściszyć TV by usłyszeć:)

Tam nic nie terkocze nie zgrzyta itd:)Luzu zero.

Te słowa tylko tak strasznie brzmią:)

No tylko jest ten stuczek w pozycji pionowej jak wyłączysz wszystkie głosy w pokoju :D

Zaubery mam 2000 & 3000 i tam tez kolorowo nie jest..tam tez są delikatne stuczki puczki itd:)

Oczywiście tez nie słyszalne nad wodą:)

Tak?źe co wybrać nowego w tej cenie?? Ja ju?ź nie wiem :mellow:

Koledzy bez kombinacji rozterek.Jak się ma siana jak lodu to stelki proponuję, je?źeli ma być tańsza opcja to battle proponuję i bez strachu.Pokręciłem na sucho, maszynka ładnie kręci, nie r?łbcie a?ź takiej tragedi, ?źe coś lekko stuka, puka B) . Pan Tomasz pokazał co mo?źe lekko stukać, jak się pokręci to maszynka się dotrze nad wodą i będzie git B) .

Jako ze narobilem troszke zamieszania swym pytaniem;

To powiem od siebie iz po konsultacjach itp;

Lekki szum, naprawde male stuk to sa sprawy ok w pennach.

Co do mojej korbki (element walcowaty) okazalo sie iz tak jak ktos wspomnial jest to tylko minimalnie zle odlany walec. Przez co mialem wkurzajace wrazenie bicia raczki. Jest to malutka wada ale niema wplywu na prace kolowrotka.

A ja sobie przejrzałem amerykański jebaj i znalazłem tylko 15 ofert sprzeda?źy tego Battla ( w rozmiarach od 1000 do wielgachnych).. :unsure: W usiech jest podobno 40 milion?łw wędkujących... Penn, to te?ź chyba jedna z najbardziej amerykańskich firm rybkowych... A tam ju?ź do tych kołowrotk?łw czapeczki dodają i inne suveniry... :unsure:

A na takim głupim allegro ofert tych Battl?łw naliczyłem 19...

Nie ?źebym tam zaraz jakieś wnioski śmiał wysnuwać, ot tak informacyjnie... :D