Skocz do zawartości

Penn Battle (kolejne generacje)

Kostek86

Rekomendowane odpowiedzi

...nawojem linki nie powala :unsure:

To fakt ale:

Ka?źdy( większość) kto kupuje Penna raczej patrzy na to aby ten młynek popracował kilka sezon?łw (lub jakiś czas jaki sobie zało?źył) w cię?źszych warunkach a nie ?źeby ładnie ?źyłkę nawijał:)

To ma być mocne jak na swoja cenę (przedział cenowy)-->tego ja oczekuje:)

Panowie ciągniemy temat jakimiś wyskokami do Stelli do kołowrotk?łw trochę słabszych od Stelli itp...

Por?łwnujmy do młynk?łw w cenie plus minus 400zł!!!

Ka?źdy( większość) kto kupuje Penna raczej patrzy na to aby ten młynek popracował kilka sezon?łw (lub jakiś czas jaki sobie zało?źył) w cię?źszych warunkach a nie ?źeby ładnie ?źyłkę nawijał:)

[/b]

A mnie się zdawało, ?źe to ma słu?źyć do komfortowego wędkowania :unsure:

Z mojego doświadczenia: kołowrotek, kt?łry nawija tak jak pokazany na zdjęciu przez kolegę @biały zielony - nie dowija u g?łry szpuli - po nawinięciu w miarę cienkiej plecionki będzie prokurował splątanie co kilka - kilkanaście rzut?łw; a nie daj Bo?źe, ?źeby ryba jakaś wzięła, co jej trzeba będzie oddawać linkę z hamulca...

A w jakim sensie nie dor?łwnuje?

(domyślam się ,?źe chodzi o Spro). :D

W takim, ?źe po jesieni Red Arc rzęcholił, czuć było pracę młynka - a Penn po części lata i całej jesieni i zimie - kręci dalej miodzio :D Pod takim względem.

[/b]

A mnie się zdawało, ?źe to ma słu?źyć do komfortowego wędkowania :unsure:

Z mojego doświadczenia: kołowrotek, kt?łry nawija tak jak pokazany na zdjęciu przez kolegę @biały zielony - nie dowija u g?łry szpuli - po nawinięciu w miarę cienkiej plecionki będzie prokurował splątanie co kilka - kilkanaście rzut?łw; a nie daj Bo?źe, ?źeby ryba jakaś wzięła, co jej trzeba będzie oddawać linkę z hamulca...

[/quote

A ja myślę jak nie dowija, ?źe to kwestia grubości podkładki pod szpują.Zakombinuje się z jej długością i będzie git gitara jak na penna B).

odświerze z lekkimi informacjami :D

Co do stuku?łw puk?łw itp rzeczy - przy kiju u?źywajac woba 5 cm w silnym nurcie nie czuć ?źadnych stuk?łw z kołowrotka ( jak to miało miejsce w kreceniu na sucho w pozycji pionowej, kijek do 10 gr ) no ale wiadomo nie trzymam tak wysoko kija łowiąc na woby.

Łowiłem dziś z opadu juz bardziej w pozycji pionowej takze brak jakichkolwiek stukniec itp spraw, wiec wszystko smiga tak jak powinno, a ze praca jak smalec kwestia przyzwyczajenia mnie to nie przeszkadza :D

co do nawoju linki takze nawija ja bardzo r?łwno. tyle w temacie :D

odświerze z lekkimi informacjami :D

Co do stuku?łw puk?łw itp rzeczy - przy kiju u?źywajac woba 5 cm w silnym nurcie nie czuć ?źadnych stuk?łw z kołowrotka ( jak to miało miejsce w kreceniu na sucho w pozycji pionowej, kijek do 10 gr ) no ale wiadomo nie trzymam tak wysoko kija łowiąc na woby.

Łowiłem dziś z opadu juz bardziej w pozycji pionowej takze brak jakichkolwiek stukniec itp spraw, wiec wszystko smiga tak jak powinno, a ze praca jak smalec kwestia przyzwyczajenia mnie to nie przeszkadza :D

co do nawoju linki takze nawija ja bardzo r?łwno. tyle w temacie :D

U mnie właśnie pod oporem wobka w nurcie stuk jest mocniejszy Hehe czyli partia partii nier?łwna B)

• 3 tygodnie później...