wobler129 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Mojego kropaska 50-taka na niego złowiłem. U mnie daje radę cały czas 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danlok Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Ja osobiście jestem bardzo zadowolony z zakupu. Świetnie wsp?łłpracuje z pletą strena. Żadnych stuk?ł puk?łw itp nic nie słychać, tak?źe osobiscie moge mocno polecic. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 To i ja polecam bo czterotysiączek doszedł z us , kawał kręcioła , docelowo na morze , ale nie omieszkałem małego testu na szczupalach i super , a ta terkotka jak rybsko odje?źd?źa to melodia dla uszu , taaaaaka głooośna jak moja astra w dizlu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 -a mo?źe jeszcze ktoś, przepytał 2000 z konkret?łw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danlok Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 No ja mam model 2000 a co by cie dokladniej interesowalo ? Aha a co do wielkosci to w momencie otwierania paczki i gdy go wziąłem do łapy to myślałem ?źe mam model 1000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 interesowało by mnie:- jak nawija ?źyłkę 0,16 i 0,18 - jak jest średnica szpuli (zewnętrzna) - jak się sprawuje przy rzycie i holu ryby. O niuanasach zakupu i innych sprawach zwiazanych z rozpoczęciem uzytkowania,- dowiedziałem sie ju?ź od Joziego :)za co jeszcze raz dziekuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epopado Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Witam,Czy dokręcałeś rotor w swojej 2000? Do mnie wczoraj doszły z US 2000 i 3000, ten większy jest sztywny, a mniejszy...rotor trochę dyga:)Na obydwa zakładam PP 10lb, ten mniejszy chcę do sandaczowania na Fenwicka zało?źyć...?źeby zestaw wa?źył poni?źej 400g..zobaczymy, czy wytrzyma przynęty na gł?łwkach 20g, sporadycznie na 22-25g. Napisz na jakiej wędce go masz zapiętego itd:) Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epopado Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 interesowało by mnie:- jak nawija ?źyłkę 0,16 i 0,18 - jak jest średnica szpuli (zewnętrzna) - jak się sprawuje przy rzycie i holu ryby. O niuanasach zakupu i innych sprawach zwiazanych z rozpoczęciem uzytkowania,- dowiedziałem sie ju?ź od Joziego :)za co jeszcze raz dziekuję! Zaraz będę nawijał na sw?łj PP 10lb, jutro postaram się wkleić fotkę jak nawinął, a średnicę szpuli podam Ci chwilę p?łźniej, zmierzyć muszePaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Arku,szpula ma średnice 42mm przy rancie,44mm na dole.U?źywałem do sandaczowania i kogutki do 25gr spokojnie obsłu?źy.na poprzedniej stronie są zdjęcia jak nawija PP umownie 0.13mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epopado Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 interesowało by mnie:- jak nawija ?źyłkę 0,16 i 0,18 - jak jest średnica szpuli (zewnętrzna) - jak się sprawuje przy rzycie i holu ryby. O niuanasach zakupu i innych sprawach zwiazanych z rozpoczęciem uzytkowania,- dowiedziałem sie ju?ź od Joziego :)za co jeszcze raz dziekuję! Zaraz będę nawijał na sw?łj PP 10lb, jutro postaram się wkleić fotkę jak nawinął, a średnicę szpuli podam Ci chwilę p?łźniej, zmierzyć muszePaweł Szpula 2000 ma średnicę 42mm, a 3000 - 44,7mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epopado Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Arku,szpula ma średnice 42mm przy rancie,44mm na dole.U?źywałem do sandaczowania i kogutki do 25gr spokojnie obsłu?źy.na poprzedniej stronie są zdjęcia jak nawija PP umownie 0.13mm. Witam,Jaki podkład nawijałeś pod pletkę? Z czystym sumieniem 25g koguty podbijasz tym kręciołkiem? A na jakiej wędce? pozdrawiamP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Pod plecionkę, najlepiej nawinąć podklad z ?źyłki (nie slizga się na szpuli)a jak od razu idzie plecinka to po zamocowaniu (odwr?łcona pętla typu lasso) trzeba zakleić taśmą patex lub inną podobną.Dobrze to opisał i wstawił foty Jacek Kolendowicz w kt?łrymś z nr WŚ. Błędem jest te?ź nawijanie du?źo grubszego podkładu, bo węzeł daje potem brzydką bułę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Paweł, na ATC MBV 663.Koguty podbijam kijem,korbą kasuję tylko luz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rawenius Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 A czy są dostępne podkładki dystansujące pod szpule do korekcji nawoju ?źyłki/linki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Jozi radził wyciąc z błony rendgenowskiej,- mysle ze to dobry pomysł i dostępny dla ka?źdego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epopado Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 M?łj 2000, po zlikwidowaniu luz?łw, dokręceniu rotora tak nawinął PP 10lb, na rybkach dzisiaj po dalekim wyrzucie zdjąłem grubszą z podkładek spod szpuli i teraz w miarę dowija do rantu szpuli. Nawinięte jest 135m PP 10lb bez podkładu, na sucho z oryginalnej szpuli, rzuty ok a okonie w ZZ nie brały...Kogut, Tw?łj nawija zdecydowanie lepiej:) co kombinowałeś powiedz proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Nic nie kombinowałem, mo?źe m?łj typ tak ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epopado Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Kogut, sprawdź proszę czy pinion przy Twoim ma luz wzdłu?źny...ja dokręciłem rotor, podło?źyłem podkładkę pod przekładnie gł?łwną a rotor i tak jest trochę rozbiegany...ale z całym pinionem. Mo?źe pod oporowe trzeba podkładkę zastosować? Znasz się na tym? Napisałem do Zorro na priv ale dluuuugo się nie odzywa. To mo?źe być problem gorszego nawijania u mnie, ale rzuty były w miarę ok. Nie chce natomiast, ?źeby rozleciał się po sezonie sandaczowym (a?ź się boję trochę podbijania przynęt) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość White-fish Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Penn w por?łwnaniu do SPRO gorzej nawija plecionkę. Zar?łwno Blue/Red/Grand/Gold-Arc posiadają „Worm Shaft”, czyli ślimakowy system posuwu szpuli. Osobiście do łowienia na ?źyłki wybrał bym amerykańca od chińczyk?łw, do połowu na plecionki holendra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 WitamNa szpule gł?łwną (ta z gumką) dać lepiej ?źyłkę czy pletkę??Czy to bez r?ł?źnicy??Na jednej chcę mieć ?źyłkę na drugiej plecionę-a do czynienia ze szpulami z gumką jeszcze nie miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Teoretycznie na tą z gumką-plecionka, aczkolwiek jak dasz choć jedną warstwę ?źyłki pod sp?łd to ju?ź nie ma znaczenia PozdrawiamKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 W sumie racja...nawinięte...Fotki zrobiłem -mo?źe się komuś przyda...Model 4000..?źyłka 0.24 Mikado. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Przyzwoity naw?łj monofilu.Poprawiałeś coś pod szpulą czy tak nawija bez poprawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Jozi, ja nawijałem Trabucco 0,20mm i byłem bardzo mile zaskoczony, powiedziałbym, ?źe praktycznie jak Shimano . Ostatnio u?źywałem go tylko do przewijania linek, ale jeśli mi się skończy jakiś młynek to on godnie go zastąpi z monofilem z podaną średnicą. Edit:Plecionkę nawijałem bez ?źyłki i nic mi się nie przesuwało, ale nie podobał mi się naw?łj PP 20lbs wiec powędrowała na Stradicka 4000 FI i tam ju?ź wygląda tak jak wyglądać powinna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 No jestem pod wra?źeniem jego nawijania.M?łj le?źy jeszcze jak dziewica, bo miast rybek za remonty się wziąłem i zupełny brak czasu na rybkowanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi