Krzyn Opublikowano 10 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2021 Witam.Ktoś korzysta z tego podbieraka? Popruł się po trzech rybach. Okoń 36cm, sandacz 60cm, szczupak 70cm. Ktoś miał podobną sytuację, czy ja trafiłem na trafiony egzemplarz? Myślicie, że zszycie pomoże na długo? https://zapodaj.net/images/2b5d3aab83948.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 10 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2021 (edytowane) Bo to jest podbierak wersja na PL, przy którego projektowaniu grupa specjalistów uwzględniła nasz rybostan. Przeciążyłeś go nadmiernie, czego producent w polskich warunkach nie przewidział . Normalnie powinien ci starczyć na cztery sezony A na uboczu - kupiłem ze trzy lata temu Waterqueen w decathlonie, natargałem nich mtrochę ryb, a syn karpików też swoje. Największa ryba to krapik taki pod 6kg i podbierak jak nowy Edytowane 10 Maja 2021 przez psulek 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyn Opublikowano 10 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2021 No ale to są jaja. Podbierak za 140 zł, a nie wytrzymał nawet początku sezonu. No ok, niby wciąż 'działa', ale z każdym podebraniem będzie się pruł jeszcze bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 10 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2021 Nie wiem , czy dobrze kojarzę , ale swego czasu chyba @BOB miał niemiłe doświadczenia z podbierakiem tej marki , kiedy to po jednej wyprawie czy wyjeździe pękł był jakiś plastik mocujący czy cóś ... Może taka specyfika ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyn Opublikowano 10 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2021 Nie spodziewałem się takiej akcji po Rapali. Myślałem, że trzymają jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 10 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2021 Nie spodziewałem się takiej akcji po Rapali. Myślałem, że trzymają jakość. A od kiedy to Rapala jest firmą specjalizującą się w podbierakach? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 11 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2021 Złe myślenie ... Rapala trzyma cenę, a nie jakość... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek* Opublikowano 11 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2021 A ,, sraxon" działa do 10 lat dopiero 3,4 oczka puściły . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 11 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2021 Mój Cormoran puścił na koniec tamtego roku po 4 latach intensywnego użytkowania ... musze teraz dokupić nową siatkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 11 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2021 (edytowane) A ,, sraxon" działa do 10 lat dopiero 3,4 oczka puściły . Jaxon się pisze tak gwoli ścisłości. Edytowane 11 Maja 2021 przez Sławek Nikt 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek* Opublikowano 11 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2021 gwoli ścisłości,, ..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyn Opublikowano 11 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2021 (edytowane) Myślicie, że jest sens to reklamować i być miesiąc bez podbieraka, czy zszycie załatwi problem? Jeśli chodzi o Jaxona, to mojemu ojcu pękła sztyca przy większym szczupaku. Edytowane 11 Maja 2021 przez Krzyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 11 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2021 Zszyj na własną rękę i po sprawie. Chyba że wolisz bujać się z reklamacjami. A miałem kupić ten podbierak ale koniec końców zdecydowałem się na spro Freestyle Flick net carbon i tutaj nie ma się do czego przyczepić. Kilka szczupaków już podebrał w tym karpia 10 kilo, oczywiście przy karpiu podbierak w pion i spokojnie dał radę. Na plus skręcana sztyca a nie jak w rapali wciskana w gumę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyn Opublikowano 11 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2021 Tylko, czy takie szycie własnoręczne nie puści przy pierwszej rybie. Reklamacja też mi nie na rękę, bo muszę wysłać, więc z 20 dni bez podbieraka.. Ja się tutaj trochę sobą pokierowałem i nie czytałem na temat tej Rapalki, choć złych opinii nigdzie nie widzę na jej temat. Nie sądziłem, że podbierak za 140zl może się zesrać przy małym sandaczu. Przecież nie chodziłem z tą ryba na spacer, tylko metr od brzegu, wyhaczenie i do wody. A te Spro chyba ciężko już dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 11 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2021 (edytowane) Jaxon się pisze tak gwoli ścisłości.Moje 2 szt. Podobnie Edytowane 11 Maja 2021 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 11 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2021 (edytowane) Ja widzę następujące rozwiązania problemu : ~reklamacja lub rękojmia ~własnoręczne szycie~wymiana siatki ~wywalić do kosza i kupić nowy Marudzenie i narzekanie nie rozwiąże twojego problemu ani nie przyspieszy reklamacji. Zadzwoń do sklepu ew idź jak kupiłeś stacjonarnie pogadaj jak człowiek z człowiekiem a nie jak typowy obecnie klient krzykacz któremu wszystko się należy. Często jak odpowiednio oporowadzisz rozmowę ludzie po drugiej stronie lady chętnie pomogą. Działaj a nie narzekaj, trzymam kciuki ???? Edytowane 11 Maja 2021 przez gajosik 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 11 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2021 Kolega wyżej dobrze radzi. Próbowałem kiedyś naprawić samemu cieknący spodniobury neoprenowe. Ciekły dalej, No ale przy okazji gwarancje straciłem ???? Wiec najlepiej się dogadać. Może to jednak felerny egzemplarz i wymiana na niwy pomoze. Co do podbieraka i jakości, to sam używam do brodzenia jaxsona i od 3 lat wszystko ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 12 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2021 Tylko, czy takie szycie własnoręczne nie puści przy pierwszej rybie. Reklamacja też mi nie na rękę, bo muszę wysłać, więc z 20 dni bez podbieraka.. Ja się tutaj trochę sobą pokierowałem i nie czytałem na temat tej Rapalki, choć złych opinii nigdzie nie widzę na jej temat. Nie sądziłem, że podbierak za 140zl może się zesrać przy małym sandaczu. Przecież nie chodziłem z tą ryba na spacer, tylko metr od brzegu, wyhaczenie i do wody. A te Spro chyba ciężko już dostać?Mój podbierak służy mi bezawaryjnie od jakichś 40 lat, a jeszcze równocześnie jest trzymaczem i zacinaczem ryb .Zrezygnuj z podbieraka, to ci się nie zepsuje , tak właśnie zrobiłem. Na łódce haczyki się go czepiają, a noszenie przy łowieniu brzegowym to nie dla mnie. Najgorzej jest z sandaczami, niejednokrotnie krew się po łódce polała. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiu Opublikowano 12 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2021 (edytowane) Ja osobiście byłem szczęśliwym posiadaczem bodajże największego podbieraka dragona zanim chłopaki troszkę wychylili i nie zgubili go gdzieś w otchłani Czorsztyna i powiem szczerze polecam ogumowany głęboki z mocna rączka po tym szkoda mi było zainwestować kolejne 250 ziko wiec kupiłem jakiegoś mniejszego innej firmy którego rączka popękała na większej rybie wiec po raz kolejny czeka mnie spory wydatek ale wiem ze warto.Kup coś porządnego a to coś reklamuj czym szybciej tym lepiej ,lepiej wydać raz niż sie później głowic kleić , szyć , odsyłać czy nie .Nic człowiek uczy się na błędach tak jak i ja który powiedziałem sobie ze już nigdy nie kupię nic z logo salomon bo to już nie ta sama firma co 20 lat temu a jakość wykonania i gwarancja to jakaś żenada . Edytowane 12 Maja 2021 przez Krzysiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi