Skocz do zawartości

Smutne to .....

modesty wand

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Standard na Polskich wodach,sumy,szczupaki,sandacze,na 10 wedkarzy9ciu,bije w łeb,i żeby takich forów jak naszebyło tysiac,to i tak bedzie gadanie,-no co ty przeciez jak ja nie wezmę,to inny weżnie-powiedz takiemu ze leszcz ma duzo ości,to ci powie ze mozna kotlety zrobic,a ze mięso śmierdzi,to w mleku wymoczy.....i tak dalej,zawsze jest coś...

A tego co złowił tego suma,szkoda bo widac ze młody,a juz taki GŁUPI.

- Może rozdzielę sąsiadów, znajomych i rodzinę – mówi. – Najpierw jednak muszę rybę wypatroszyć.

Polska mentalność.

Tego gn... z pierwszego artykułu należałoby zatłuc pałką i zrobić fotkę łba nadzianego na dzidę. Człowiek to najgorszy z pasożytów tej planety. :(

Lepsze pokolenia nie biorą się tylko z mamusinych brzuszków, trzeba je wychowywać. Marcel, życzę Tobie, sobie i wszystkim czytającym, żebyśmy mieli lepiej wychowaną młodzież. Trzeba brać się do roboty i uczyć małolatów odpowiednich zachowań. Na początek może być metoda kolegi Bujo, oby poskutkowało. :unsure:

Niech Jerkbait powoła do życia piątą kolumnę fanatyków, którzy będą jeździli po Polsce i szukali ludzi którzy zabierają i jedzą ryby. I do tego trzeba wieszać wędkarzy za to że zjedli rybę. Rozumiem, że nikt z was fanatyków nie zabrał żadnej ryby :lol: :lol:

Fotkę mógł zrobić w innym miejscu, ale bez przesady z tym fanatyzmem.

Zabijać człowieka za to że zabrał rybę?

Tego nie da się skrytykować.

Jesteście fanatykami.

Żal czytać

Tak jest Migotka Masz rację ... nadmierny fanatyzm gorszy od faszyzmu ... ( nie pamiętam czyje to słowa )

już kiedyś tutaj napisałem - piętnować a nie linczować bo kto komu dał prawo do linczu ? a poza tym to właśnie tak w tym kraju wygląda a nie inaczej myślę, że nawet na tym forum są 100% kilerzy w przeważającej ilości do C&R .....

Tak jest Migotka Masz rację ... nadmierny fanatyzm gorszy od faszyzmu ... ( nie pamiętam czyje to słowa )

już kiedyś tutaj napisałem - piętnować a nie linczować bo kto komu dał prawo do linczu ? a poza tym to właśnie tak w tym kraju wygląda a nie inaczej myślę, że nawet na tym forum są 100% kilerzy w przeważającej ilości do C&R .....

Ja nawet słyszałem, ze gorszy od komunizmu Embarassed

Ortodoksyjne no kill jest tak samo szkodliwe, jak tłuczenie ryby w łeb bez opamiętania.

Jest tam gdzieś temat o sumach, w którym napisałem długi post, ale mi wcięło, bo jakaś awaria była <_< Jakoś nie miałem serca pisać ponownie.

Skracając tamtą wypowiedź, u nas obowiązuje zasada wahadełka, czyli skrajności.

Jedni pisali jaki to sum jest szkodnik, a drudzy pytali, jak to można zabijać tak cenną rybę. Paradoksalnie obie strony mają rację.

Ano można, a nawet trzeba zabijać, tam gdzie bezrozumne zarybianie i nadmierna ochrona, doprowadziły do sytuacji, gdzie została naruszona równowaga w ekosystemie i sum stał się szkodnikiem. Przykłady tego w tamtym wątku.

Natomiast nie powinno się zabijać go tam gdzie nie stanowi on zagrożenia dla innych ryb, czyli mówiąc otwartym tekstem, jest go mało, albo po prostu nie przesadzono z jego liczebnością.

Czy to takie trudne, żeby to zrozumieć?

Nie . Jestem od wielu lat no kill'owym ortodoksem . I jednak uwolnienie ryby to nie jest to samo , co prostackie walenie w czachę , ani żadna to nie jest skrajność . Nie mam natury łakomego grzybiarza , a nawet zauważam różnicę . Nawet ślepy by ją zauważył ..

Zabijać człowieka za to że zabrał rybę?

Tego nie da się skrytykować.

Jesteście fanatykami.

Żal czytać

Oj ostre słowa...

Tylko nie zapominaj z jakiego kraju przyjechales....i w jakim kraju żyjesz teraz !!!!

A jakie to ma znaczenie gdzie mieszkam?

Wszystkiemu winien jest ten chory regulamin/limity itd.w Polsce już dawno wszystkie ryby rodzime powinny trafić do czerwonej księgi zagrożonych gatunków i wprowadzony bezwzględny zakaz ich zabierania.Wszystko to pod presją grzywny powiedzmy z 50koła i byłby spokój a i byłoby z czego opłacać PSR-tylko taki z prawdziwego zdarzenia a nie stetryczałych pierdziochów.