Skocz do zawartości

Mnie też ta choroba dotknęła

mrWhite7

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba będę musiał iść do lekarza bo mam coś z łokciem :) tak jak jest "łokieć tenisisty" może być też "łokieć spinningisty :)"................................

Sięgam pamięcią wstecz i.......... dzięki takiej przypadłości poznałem Daniela -@Guzu.

Na szczęście przypadłość mija, znajomość trwa  ;)

Fajny projekt Panie. Całkiem udany.

Wy sie tak podsmiewacie a ja tu calkiem powaznie :mellow: Miedzy moim a kijem a waszymi szpadami jest kilka roznic ktore poteguja "doznania" podczas brania. Przedewszystkim dlugosc kija, moj ma zaledwie 1,97m a to juz znaczna roznica. 2 sprawa to jest to cast a nie spin wiec lapke trzymam na szpuli i mam caly czas kontakt. Nie wiem jak i na czym jest osadzony dolnik bo to japonski gotowiec. Kolejna sprawa w rzece lowie na max 6m a glownie 3-4m a na jeziorze do max 10m. Musielibyscie polowic takim kijkiem to wiedzieli byscie co mam mysli. Jako ze uczylem sie spiningu praktycznie od zestawow castingowych i to na nie wyjalem swoje pierwsze powazniejsze ryby na gume itd ;)<br /><br />Zdr

P.S a kijaszek "nawet" i mi sie podoba :P;)

Dzięki a casta nie można porównywać do spinna , wiadomo że w cascie doznania podczas brania są bardziej intensywne niż w spinnie,  dlatego właśnie robione są różne zabiegi aby to poprawić . Inna i bardziej dokładna jest kontrola przynęty oraz łatwość prowadzenia więc cast dobrze opanowany ma dużą przewagę nad spinnem ale niestety u mnie właśnie z tym opanowaniem tej metody jestem na bakier dlatego muszę jakoś radzić sobie spinnem  :P

Zgodnie z obietnicą daną w wątku "kij na suma" wstawiam foty legendarnej wędki sumowej , sumowego Świętego Graala , wędkę Skyblade Adrenalin 2,70 m Kodergewicht 5-100 g w mojej interpretacji .No nie całkiem w mojej bo komponenty zostały wybrane przez właściciela wędki :)

cpee.jpg5xht.jpgtzxg.jpge2js.jpgyita.jpgb23y.jpg

Edytowane przez mrWhite7
  • Like 5

Adrenalina już skończona i myślę że będzie ulubionym kijem kolegi sumiarza :) Bez napisów, skromna czerń omotki i delikatny tipet podkreślają surowość i potęgę tego kija. Na razie połączona z kultowym Twinkiem FA tworzą niezłą parkę 

Prezentuje się tak :

zlqr.jpg67me.jpglubq.jpgeaes.jpgoetn.jpg

1g0v.jpg

5w3g.jpgaqjr.jpgfd1y.jpga67d.jpgekfg.jpgqi3g.jpgfmzg.jpg6agc.jpg27yh.jpgajvg.jpg34x0.jpgctmm.jpg430h.jpgs6kv.jpg

• Like 6

Niezla armata to kolega bedzie zadowolony :) Czarna omotka +srebro lub zloto to to co lubie :rolleyes:

Czarna omotka jest bardzo efektowna ale niestety nie wybacza niedociągnięć przy lakierowaniu, więc jest "trudna" do robienia ,nie to co metalik na którym nic nie widać :) a armata jest potężna :)

ADRENALIN No 2

Niestety czary pitbull nie przeszedł i kolega zdecydował się na korek + czarny rear gtiff . Rękojeść sklejona i skończona i w poniedziałek założę omotki i przelotki .Wygląda ciekawie :o takie pomieszanie stylów tworzące dziwny styl :)

cmqm.jpg

4hs3.jpgpo14.jpgbgw2.jpg3n1e.jpg8h0k.jpgks9w.jpgz82b.jpge44k.jpg

Masz rację Józek kolega wybrał tak jak wybrał aczkolwiek trochę pianki w rear gripie by się przydało aby podkreślić ładny kapsel ale korek musi być . Swojego zrobię w całego w korku i z małą 4-6 cm wstawką z pianki . Co o takim rozwiązaniu myślisz ?

Aaaaaaaaaaaaa, o tym Ci Artur wczoraj zapomniałem powiedzieć,- jak ma także w trolu chodzić to chyba wygodniej będzie jak rear będzie pełny ;)

Mnie osobiście łatwiej się wówczas wyciąga kij z uchwytu (z wiszącą już rybą)  :) naturalnie ;)

Ozdobniki bym w ogóle olał bo po kilku bataliach z sumkami i tak będą wyglądały jakby je pitbull miął w zębach :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Edytowane przez Rheinangler

Aaaaaaaaaaaaa, o tym Ci Artur wczoraj zapomniałem powiedzieć,- jak ma także w trolu chodzić to chyba wygodniej będzie jak rear będzie pełny ;)

Mnie osobiście łatwiej się wówczas wyciąga kij z uchwytu (z wiszącą już rybą)  :) naturalnie ;)

Ozdobniki bym w ogóle olał bo po kilku bataliach z sumkami i tak będą wyglądały jakby je pitbull miął w zębach :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Sprawę przemyślałem i ten kij będzie tylko do spinna .Do trola zrobię jakąś pancerną Xzogę na przelotkach Gold Cermet . Xzoga będzie miała pancerną piankę a do Adrenalinki chyba zrobię coś takiego

pli7.jpg

iorw.jpg

Edytowane przez mrWhite7
  • Like 1