Friko Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Jak do uchwytu trolingowego to zdecydowanie pelna rekojesc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 8 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Jak do uchwytu trolingowego to zdecydowanie pelna rekojescZdecydowanie do trola trzeba będzie zrobić pełną rękojeść z twardej pianki (Łukasz Masiak Rodmas ma taką ) albo jakąś pancerną bardzo opływową aby nie haczyła o uchwyt trolingowy .Już zdecydowałem się na Xzogę którą zrobię do trolingu a Adrenalina będzie hulać w ciężkim spinnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Fanem pianki nie jestem, ale opcja adrenaliny w piance podobała mi się zdecydowanie lepiej. Tak to już jest ze decyzja leży po stronie właściciela.Moje doświadczenia potwierdzają -do uchwytu trolingowego pełna rękojeść, jest zdecydowanie mniej motaniny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 8 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Fanem pianki nie jestem, ale opcja adrenaliny w piance podobała mi się zdecydowanie lepiej. Tak to już jest ze decyzja leży po stronie właściciela.Moje doświadczenia potwierdzają -do uchwytu trolingowego pełna rękojeść, jest zdecydowanie mniej motaniny.Dzięki Artur za cenne rady..... i tylko krowa nie zmienia zdania bo go nie ma Projekt Adrenalin No 3 ( tej mojej ) znowu ewoluuje w stronę dobrej pianki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgodnie z obietnicą wklejam Ci Artur dolnik mojej sumówki. Wcześniej trochę eksperymentowałem z jej różnymi wymiarami ale własnie taka mi najbardziej pasowała do kija 2,7m.Kompozycja nie poraża bogactwem ani nie jest specjalnie wyszukana, ale za to bardzo wygodna - dla mnie....Uchwyt DPS 20 wypełnia dobrze dloń dzięki czemu nie ma odciskow i gałka PB nie gniecie w jajka bo miękka i gładka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Chyba będę musiał iść do lekarza bo mam coś z łokciem tak jak jest "łokieć tenisisty" może być też "łokieć spinningisty :)" a na poważnie Arku zgodnie z twoją sugestią dotyczącą dobrania koloru omotek całość wygląda mniej więcej tak .Zastrzegam że fotograf ze mnie kiepski i nawet lampy błyskowej nie umiem włączyć więc zdjęcia są do d.. ale można mimo wszystko coś zobaczyć Projekt konserwatywny i skromny bez fajerwerków.Kij waży 136 g co uważam za przyzwoity i satysfakcjonujący wynik , Uzbrojony jest w przelotki Essex Lite ( spacing RODMAS) od 20,12,7 Y ,6L ,5L ,i jednak dałem 4x4L zamiast sugestii Łukasza aby go zbroić na ośmiu przelotkach oraz Top. Po prostu zrobiłem troszkę krótszą rękojeść jak Łukasz a mój blank jest dłuższy o 3 cm niż ten widziany w Rodmasie wobec tego przesunąłem otwierającą o tą różnicę w stronę kołowrotka ,dodałem jedną czwórkę więcej i obliczyłem wszystko pod konstrukcję na dziewięciu przelotkach . Po bardzo udanych testach kij złożyłem . Niestety musiałem zrezygnować z przelotek Fuji 3,5 ponieważ węzęł fluo-plećka niestety miał trudności ze swobodnym przelatywaniem przez przelotki . Zostaną użyte w innnym projekcie ....jak zachowują się te ringi na placu boju? Faktycznie porównywalne do Fuji SIC??Pozdrawiam P.S ładnie wyszedł ten patyczak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 8 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 (edytowane) Na razie były tylko warunki testowe bo na bojowe przyjdzie czas wiosna ale ringi jak ringi , lekkie ,solidne z dobrze osadzonym pierścieniem i łatwo ubrać kij bo stożek tworzy się praktycznie sam. Maja bardzo dobrze dobrane wysokości do rozmiaru .Zresztą opisze jak kij się sprawuje w warunkach bojowych Edytowane 8 Lutego 2014 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 12 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Adrenalin No 2 skończona i wypada tylko poczekać do sezonu . Teraz czeka w kolejce No 3 ta dla mnie Korba jest moja więc No 3 będzie chyba cała czarna ze złotymi wstawkami, ale decyzji jeszcze nie podjęłem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 fajne,dużo musiałeś je doważać przy takich gripach i ile ważą gotowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 12 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 (edytowane) Wędka waży 256 g blank 122 g uchwyt Alps 83 g ( z jednym mosiężnym plastrem całość kapsla + mosiężny gwint waży 22 g) , każdy następny plsaster to 8 g a więc bardziej doważając waga wędki wzrasta o te 8 g . Nie jest to potrzebne bo z tym jednym plastrem podwieszając korbę 440 g wędka wyważa się 8 cm do środka stopki więc tak jak lubię Gripów nie ważyłem ale mają długość 2 x 12 cm oraz 1 x 6 cm przy średnicach 22 mm x 27 mm Edytowane 12 Lutego 2014 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 (edytowane) Wędka wędka, a mnie interesi ta korba przy niej .Czyżby już zakupiona . Edytowane 12 Lutego 2014 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 12 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Zakupiona dzisiaj dotarła sprawiając dużą radość Te korby zdecydowanie poprawiają humor i samopoczucie , to chyba najlepsza ich zaleta bo ponoć Stella jest do d...y :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Wędka waży 256 g blank 122 g uchwyt Alps 83 g ( z jednym mosiężnym plastrem całość kapsla + mosiężny gwint waży 22 g) , każdy następny plsaster to 8 g a więc bardziej doważając waga wędki wzrasta o te 8 g . Nie jest to potrzebne bo z tym jednym plastrem podwieszając korbę 440 g wędka wyważa się 8 cm do środka stopki więc tak jak lubię Gripów nie ważyłem ale mają długość 2 x 12 cm oraz 1 x 6 cm przy średnicach 22 mm x 27 mmBardzo przyzwoity waga jak na taką moc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 12 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Wobi cały czas się "gryzę" czy aby ten Alps nie za ciężki bo 83 g to już są Himalaje jeżeli chodzi o wagę uchwytu ale o dziwo wędka leży w łapie bardzo dobrze i sam nie wiem już co o tym myśleć . Montując DPS Soft Touch Design No 18 Fuji jestem w stanie zejść nawet do 210 g tylko nie wiem jak wtedy kij będzie leżał w ręku ? Ile waży taki DPS ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcys1973 Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Zakupiona dzisiaj dotarła sprawiając dużą radość Te korby zdecydowanie poprawiają humor i samopoczucie , to chyba najlepsza ich zaleta bo ponoć Stella jest do d...y :) A jaki rozmiar tej Stelki? Piątka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 12 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Tak 5x PG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Zakupiona dzisiaj dotarła sprawiając dużą radość Te korby zdecydowanie poprawiają humor i samopoczucie , to chyba najlepsza ich zaleta bo ponoć Stella jest do d...y :) Oooo tak zdecydowanie do d..... .Tylko jaxon .Domniemywam, że to 5000 tak jak rozmawialiśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 12 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Oooo tak zdecydowanie do d..... .Tylko jaxon .Domniemywam, że to 5000 tak jak rozmawialiśmy.Oczywiście Józek 5000 SW Power Gear , Jaxona jakoś .... nie znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 .No na sumka to będzOczywiście Józek 5000 SW Power Gear , Jaxona jakoś .... nie znalazłemMimo wszystko jaxona może nie szukaj .Na sumka i morze to już potęga . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcys1973 Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Tak 5x PG Fajny kręcioł. A czy może sprawdzałeś czy rotor lata na boki jak na tym filmiku Alana Hawka (mam nadzieje, że nie) http://www.youtube.com/watch?v=Egh4L7LMRjY Część osob w ubiegłym roku twierdziła, ze we wszystkich modelach lata, część osób, że tylko w tych największych modelach (czyli, w piątkach nie powinno). A być może juz całkowicie ten problem usunięto i tylko dotyczył pierwszych egzemplarzy. Dzięki. M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 12 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 (edytowane) Sam założyłem ten wątek więc jestem " w temacie " pierwszą rzeczą jaką sprawdziłem to właśnie luzy i ....nic na rotorze nic ... na osi nic , na korbie nic ,co więcej mam też model 08 4000 SW i tamta miała większe luzy oraz chodziła jak traktor ( nówka) że musiałem wysyłać do serwisowania . Z tej jestem bardzo zadowolony bo chodzi jak masełko Edytowane 12 Lutego 2014 przez mrWhite7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcys1973 Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Sam założyłem ten wątek więc jestem " w temacie " pierwszą rzeczą jaką sprawdziłem to właśnie luzy i ....nic na rotorze nic ... na osi nic , na korbie nic ,co więcej mam też model 08 4000 SW i tamta miała większe luzy oraz chodziła jak traktor ( nówka) że musiałem wysyłać do serwisowania . Z tej jestem bardzo zadowolony bo chodzi jak masełko Dzieki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 12 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Dzieki za info.Jak planujesz zakup to możesz być całkowicie spokojny , ja nie miałem takiego komfortu , bo różne myśli przechodziły przez głowę i chyba najczęstszą była myśl ... najwyżej odeślę ale jestem całkowicie uspokojony . Nowa SW 5000 PG przeszła najśmielsze oczekiwania bo myślałem że będzie kiepsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 (edytowane) Całkiem zapomniałem o moim pstrągowo-okoniowym kiju Phenixa a więc wędce wykonanej na blanku Phenix FX 862-2 . Z wędką były niemałe problemy bo po położeniu ostatniego lakieru zostawiłem dolną część we Wraperze i poszedłem do domu "spaćku" Rano ogarnęła mnie zgroza ponieważ dolnik sobie tylko znanym sposobem wysunął się z uchwytu maszyny i zrobiły się niezłe firanki .Trzeba było strugać lakier i lakierować jeszcze raz ale wszystko się jakoś udało i wyszedł kij o takich parametrachWaga kija całkowita 102 g ,punkt wyważenia kołowrotkiem 225 g to 7,5 cm od środka stopki przy długości rękojeści 27 cm od dołu do środka stopki . Nie goniłem za wszelką cenę ze zbiciem wagi tylko założeniem było zbudowanie lekkiego ca. 100 gramowego poręcznego kija , dobrze wyważonego pod Stellkę 2500,lekko uzbrojonego który sprawi frajdę .Udało się aczkolwiek z problemami Jednym słowem wyszedł kij na 102 Edytowane 22 Lutego 2014 przez mrWhite7 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Fajne ten uchwyt wyglada musze powiedziec, zwlaszcza od czola - bez foregripu a zgrabnie i ergonomiczne. Zdziwilem sie jak przeczytalem ze waga wedki to tylko 102 gr - nigdy bym nie przypuszczal ze na uchwycie z insertem uda sie zejsc tak nisko i to w projekcie generalnie na wypasie ( metalowe wc, wstawki z korka ). Ile wazyl sam blank ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi