mrWhite7 Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 (edytowane) Prawdę powiedziawszy to go ważyłam ale jakoś zapomniałem ile ważył, planowałem budowę kija który zmieści się w 100 g a więc blank powinien ważyć jakieś 40 g. można spokojnie zejść poniżej 100 g Edytowane 22 Lutego 2014 przez mrWhite7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Mysle ze na samej rekojesci jeszcze bys z -10 / 15 gr zdjal spokojnie (sam lakier na splicie wazy ze 3gr) ale przy wadze calosci w okolicach 100 gr to juz nie ma cisnienia na takie zabiegi. Ciekawy projekt w sumie, ładny wizualnie i rozsądny wagowo. Jakie nici poszly na ta zloto-burgundowa omotke na splicie, mógłbyś podać sygnatury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 (edytowane) Nie miałem ciśnienia na budowę ekstremalne lekkiego kija a założyłem tylko około 100 g przy dobrym balansie i bez problemu to zrealizowałem spokojnie zdejmiesz jeszcze te 10 15 g bo mały rear pod uchwytem jest zbędny. Można tak jak robi pan Kawalec wstawić doszlifowany plasterek korka ,czy korkogumy blokujący nakrętkę na gwincie , nie lakierować całości tylko omotki , założyć mikropierścionki (jednak blokują kontakt lakieru z korkiem) no i zamiast insertu wstawić rurę grafitową lub zostawić bez niczego a nici to Prowrap metalic Brown 9730 i Gold 9130. następnego malucha wykonam już po aptekarsku z wagą w ręku Dzięki za dobre słowo Edytowane 22 Lutego 2014 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Mysle ze na samej rekojesci jeszcze bys z -10 / 15 gr zdjal spokojnie (sam lakier na splicie wazy ze 3gr) ale przy wadze calosci w okolicach 100 gr to juz nie ma cisnienia na takie zabiegi. Ciekawy projekt w sumie, ładny wizualnie i rozsądny wagowo.Jakie nici poszly na ta zloto-burgundowa omotke na splicie, mógłbyś podać sygnatury?Najlepiej to samemu zbić z 10-15 ale kg nie gram. Po sobie polecam, jakoś człowiek wiecej siły w rękach ma, wedki lżejsze sie wydają i na zdrowie tylko wyjdzie :) Artur- możesz porównać słynna czułośc do podobnych konstrukcji innych producentów? Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 (edytowane) Najlepiej to samemu zbić z 10-15 ale kg nie gram. Po sobie polecam, jakoś człowiek wiecej siły w rękach ma, wedki lżejsze sie wydają i na zdrowie tylko wyjdzie :) Artur- możesz porównać słynna czułośc do podobnych konstrukcji innych producentów? BujoŚwięte słowa oj przydałoby mi się te 10 kg zrzucić .Z tą czułością to zawracanie kijem Wisły , jeżeli rzeczywiście potrzebny jest kij bardzo czuły (opad sandacz) to takie poszukiwania są wskazane i wiodące firmy mają takie propozycje ale do woblerów ,spinnerów ,blach i innych sterowych i bezsterowych wynalazków to myślę że nadmierny potok sygnałów raczej denerwuje niż pomaga. Można dostać choroby wibracyjnej Jeżeli miałbym komuś coś polecać czego nie lubię robić to najpierw musiałbym zobaczyć jak łowi potrzebujący porady .Ja łowię wiosną i latem bardzo agresywną gumą więc szczyt takiego kija musi dobrze stać przy podbijaniu i uderzenia wychwytuję na sznurze lub w ręku a więc szybki kij z szybką stojącą szczytówką ( Hers idealny) ale już jesienią łowiąc wolniej , mniej agresywnie przepiękna łagodna akcja Elitki z subtelnym szczytem jest bardzo pożądana . Nie wszyscy łowią agresywnie i wielu wędkarzy łowi spokojnie podbijając sobie z korby to według mnie ideałem będzie blank z subtelnym szczytem pokazujący szczytówką opad . Sporo propozycji od popingów MHXa ,Batsonów , Talonów ,Elitek ,starszych avidów itp,itd wystarczy przeczytać forum . Takim pośrednim jest PST 895 który będzie pokazywał zarówno szczytem jak i "kopał" przy bardzo harmonijnej akcji i dość dużej szybkości blanku. Prowadząc agresywnie klasą samą w sobie są kije wysoko-modułowe typu K2 ,Hers ,Borony krakowskie gdzie brania to kopnięcia Edytowane 22 Lutego 2014 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Piękny ten Phenix Bardzo gustownie zrobiony , insercik w połączeniu z tym uchwytem wygląda rewelacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcarp Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Piekny kijek i waga super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Znajduję uderzające podobieństwo z szkocką panną Bowmore zalotnie łypiacą zza szyby barku, te same krągłości i wypukłości, to samo lico i moc drzemiąca w delikatnej posturze.. Aż korci by zerwać banderolę i testowac Przyjemnego testowania Arturze . Śliczny kijaszek. ps. powyższego proszę absolutnie nie odbierać jako reklamy pewnej szkockiej firmy. - tak mi się jeno skojarzyło.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Super patyczak Korek wyszlifowales na maxa Artur, konczyles papierem 2000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 23 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgadza się , dobry korek szlifuję 2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 23 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Przy paru dniach chorobowego postanowiłem całkowicie przerobić mojego starego Blue Rapida .No może nie przerobić ale zrobić od nowa .Rozebrałem całkowicie staruszka ,obskrobałem niebieski lakier z blanku ,wyszlifowałem , polakierowałem blank ba nowo i wczoraj skleiłem rękojeść .Dzisiaj z nudów troszkę powyplatałem fajnego Schawrona i może to zostawię ,wygląda średnio .Jutro kij dostanie nowe przelotki i sądzę że może nawet pierwszy lakier ale spoko ...nie spieszy się , chociaż troćki już biorąWyglądał tak A będzie wyglądał tak 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Wyplatanki na rękojeści, to zupełnie nie moja bajka estetyczna, ale docenić trzeba kunszt i misterię wykonania tego cudeńka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Kurcze im dłużej patrzę na Twoje wędki tym bardziej mi się podobają , i w tym większe kompleksy wpadam...Mimo iż jak kolega wyżej niespecjalnie przepadam za wyplatankami, ta jest naprawdę ładna-wielki szacunek na kunszt i cierpliwość.Jak dla mnie Twoje wędki są jednymi z najładniejszych jakie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Kawal swietnej roboty, moze nie przepadam za wyplatankami, ale to nie zmienia faktu ze wykonanie klasa Co to za uchwyt kolowrotka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 23 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Dzięki bardzo a tak prawdę mówiąc niektóre w ogóle mi się nie podobają :D . Na forum są koledzy którzy robią ładniejsze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 No no, niezła metamorfoza! wyplatanka fajna ale gryzie się z kręciołem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 23 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Następną wyplatankę zrobię już kolorystycznie pod korbę Dzisiaj zrobiłem to raczej spontanicznie i padło na ten zestaw kolorów , w końcu nie ma to aż tak dużego znaczenia , kij stary a raczej blank więc można poćwiczyć przed bardziej ambitnym projektem .Uchwyt to firmowy FishingArt Soft Touch z terkotką, klejony bezpośrednio na blanku bez taśm , arborów itp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 A tamtego koreczka Ci nie szkoda było? Bo może to kwestia zdjęć, ale na pierwszy rzut oka, to ten poprzedni miał mniej porów i szpachli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 23 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Nie za bardzo żal , tamten kij przy identycznym wyważeniu ważył 225 g ten waży już tylko 180 ale przybędzie mu jeszcze 10 g a korek , wyobraź sobie że ten miał być jeszcze lepszy niż ten ze starego Rapida , ale chyba zostałem nabity w butlę przez sprzedawcę i już korka u nich nie kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Mielony i ciemny ładny, ale ten jasny, szczególnie na przedniej części reargripu, nieszczególnie wygląda.. Za to uchwycik bardzo ciekawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riqelme Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Wyglądał wcześniej z Twin Powerem , a teraz wygląda ze Stellą . Wyplatanka nie moja bajka, ale wędka bardzo estetycznie wygląda. Ogólnie co tu dużo pisać. Proponuję otworzyć pracownię . Brawo. Będę z uwagą śledził dalsze poczynania. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Następną wyplatankę zrobię już kolorystycznie pod korbę Dzisiaj zrobiłem to raczej spontanicznie i padło na ten zestaw kolorów , w końcu nie ma to aż tak dużego znaczenia , kij stary a raczej blank więc można poćwiczyć przed bardziej ambitnym projektem .Uchwyt to firmowy FishingArt Soft Touch z terkotką, klejony bezpośrednio na blanku bez taśm , arborów itp Fajny ten uchwycik Moze wiesz czy sa rozne rozmiary? Wazyles go? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 23 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Dzięki za miłe słowo ,uchwytu nie ważyłem ale nie ma grama metalu (oprócz sprężynki z drucika rąbiącą za terkotkę) powiem że sprawiał wrażenie lekkiego . Trzeba zamailować do FishingArtu i poprosić pana Krzysztofa aby to zważył . Uchwyt nadaje się do kijaszków klasy M, MH, H .Z tą pracownią to przesada , nie miałbym czasu bo jednak lubię wędkować i umiejętności raczej nie wystarczą do otworzenia pracowni , ale dzięki . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Artur a ten uchwyt to zfociłeś niedomknięty czy on się po prostu nie domyka i to efekt zamierzony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi