Skocz do zawartości

Mnie też ta choroba dotknęła

mrWhite7

Rekomendowane odpowiedzi

Artur a ten uchwyt to zfociłeś niedomknięty czy on się po prostu nie domyka :rolleyes: i to efekt zamierzony? 

Niestety ten typ tak ma ! i nic na to nie da się poradzić .Nie przeszkadza jak się go trzyma , nie ma żadnego dyskomfortu ale projektant nie za bardzo orientował się w szerokościach stopek popularnych kołowrotków i tak wyszło . FA ma jeszcze inne uchwyty , podobne do tego i tamte są lepiej dopracowane

Artur, przekozackie robisz te wędki, a i sam warsztat imponujący. Tylko na początku były śliczne, trochę ozdobione, ja teraz walisz 500 kolorów, 800 ringów.... :)

Ten jest śliczny, nic za dużo, nic za mało, takiego możesz mi sprezentować na imieniny, łaskawie pozwalam :)
http://imageshack.com/a/img822/6646/k4ii.jpg

Edytowane przez Wagner
  • Like 1

To są wędki jak papugi :) :) :)

Zwolennicy "małej czarnej" patrzą z obrzydzeniem a normalnym wędkarzom też nie za często przypadają do gustu :) czasami przegnę i też mi się nie za bardzo podoba :) i to jest najśmieszniejsze, ale mają jedną zaletę : są niepowtarzalne :)

• Like 1

Widać, że jesteś mistrz, że umiesz zrobić z wędką wszystko, co sobie wymyślisz i w sposób perfekcyjny. Ja lubię ozdoby, tak jak lubię ładny zegarek do garnituru i z wędkami jest podobnie - ale problem to będzie jak taki pstrokaty zrobisz dla mnie, inaczej problemu nie ma :)
coś mi nie po polsku się napisało, to z wrażenia, ale wiadomo o co chodzi :)

Edytowane przez Wagner

Widać, że jesteś mistrz, że umiesz zrobić z wędką wszystko, co sobie wymyślisz i w sposób perfekcyjny. Ja lubię ozdoby, tak jak lubię ładny zegarek do garnituru i z wędkami jest podobnie - ale problem to będzie jak taki pstrokaty zrobisz dla mnie, inaczej problemu nie ma :)

Raczej miszcz :) wszystko zależy od tego co sobie człowiek wymyśli , klasyczną wędkę też potrafię zrobić ,ale zawsze wydaje mi się za nudna i za oczywista, więc człowiek szuka innych rozwiązań i często prowadzi to na manowce . Wędka ma dobrze leżeć, być wygodna i w marę lekka a Design ? czasami trzeba zrobić jakiś kompromis. Przykładem jest kilka zrobionych kijaszków z uchwytem PacBay (tez z dziurą ) chyba najbrzydszy uchwyt jaki widziałem ale w ręku leży fantastycznie i kosztem wyglądu zawsze taki zamontuje w moim kiju sandaczowym .

Artur, każdy Twój kij bym kupił, gdybym potrzebował akurat o takich parametrach i zrobiony przez fachowca! Dla mnie design nie ma szczególnego znaczenia. Jak już zamawiam, to zamawiam taki, by mi się podobał, no bo czemu nie, zwłaszcza, że lubię dość skromny wygląd a to zawsze wiąże się z tym, że jest taniej. Ale gdyby na przykład był do kupienia ten Twój boron, co mi się tak nie podobał, wtedy, gdy barowałem się z myślami, czy 15 lb czy 20 lb, to brałbym go od razu, bo był zrobiony świetnie - co z tego, że paskudny jak stylizacja studentki ASP ? :) :)

• Like 1

Artur, każdy Twój kij bym kupił, gdybym potrzebował akurat o takich parametrach i zrobiony przez fachowca! Dla mnie design nie ma szczególnego znaczenia. Jak już zamawiam, to zamawiam taki, by mi się podobał, no bo czemu nie, zwłaszcza, że lubię dość skromny wygląd a to zawsze wiąże się z tym, że jest taniej. Ale gdyby na przykład był do kupienia ten Twój boron, co mi się tak nie podobał, wtedy, gdy barowałem się z myślami, czy 15 lb czy 20 lb, to brałbym go od razu, bo był zrobiony świetnie - co z tego, że paskudny jak stylizacja studentki ASP ? :) :)

Miło mi :) :) dzięki

• Like 1

Szacun :)

Dzięki Yglo , w opinii człowieka który robi   prześliczne  wędki  takie słowa sprawiają  ogromną radość bo twoje kije to absolutny TOP !

CDek po skrobance odchudził się o około 6 g i zyskał bardzo na dynamice .Lakier okazał się zwykłym Werniksem z dużą domieszką farby . Nie zachęcam do skrobania fabrycznych blanków bo można trafić na lakier z krzemionką a wtedy po oskrobaniu może się zdarzyć tak że blank będzie się inaczej zachowywał .Na szczęście trafiłem na chamski werniks, więc wszystko skończyło się dobrze.

Szybka odpowiedz , wykładzina podłogowa , linoleum itp .Czasami nie są to czarny i biały ale np.zielonkawy biały czy też niebieskawy -biały jednak podczas szlifowania jeden kolor robi się czarny a biały pozostaje tu masz dwie wstawki sklejone czarnym :)

Popróbuj z różnymi ścinkami wykładzin możesz trafić na ciekawe efekty .

Edytowane przez mrWhite7
  • Like 2

Dzięki Józiu ale z tą wykładziną to nie mój patent :) a raczej pomysł mojego imiennika Artura (Ark70) człowieka bardzo kreatywnego z głową pełną pomysłów ,robiącego dość nowatorskie i przepiękne wędeczki , perełki tchnące świeżością rozwiązań , bardzo oryginalne i przeznaczone dla ludzi którzy nie lubują się w  bylejakości i masówce .

A mój CDek już skończony i mniej więcej tak to wygląda , trochę tandeta z tą wyplećką ale nabrałem wielu doświadczeń które przydadzą się w innych projektach. Od początku zakładałem dobry trening i to co założyłem to wykonałem :)

avtj.jpgddxi.jpggv70.jpg2mbk.jpgbgpc.jpg4b5q.jpgsdv9.jpg3ofd.jpg3gr5.jpgk3fs.jpg

• Like 6

"Dzięki Józiu ale z tą wykładziną to nie mój patent :) a raczej pomysł mojego imiennika Artura (Ark70) człowieka bardzo kreatywnego z głową pełną pomysłów ,robiącego dość nowatorskie i przepiękne wędeczki , perełki tchnące świeżością rozwiązań , bardzo oryginalne i przeznaczone dla ludzi którzy nie lubują się w  bylejakości i masówce,,,"

No to pojechaleś teraz Arturze.. aż się rumienię choć na ogół nie mam do tego skłonności, ostrożnie z komplementowaniem bo jeszcze mi woda sodowa uderzy do głowy ;) .

Przyznam bez bicia że Twoje słowa cholernie łechcą moją próżność :D

Aczkolwiek myślę ze bardzo dużo muszę się jeszcze nauczyć..

I tu małe sprostowanie, pomysł z wstawkami z tworzywa jest autorstwa Łukasza" Rodmas" Masiaka, było by dużym nietaktem gdybym przypisał go sobie.

Teraz z innej beczki, kijek jest przepiękny wyplatanka dodaje mu uroku i absolutnie się nie gryzie z całością kompozycji, lakierowanie tak dużych powierzchni (na dokładkę z wyplatanką) świadczy o ponad przeciętnych umiejętnościach twórcy - nic jeno brawo bić panie..

Czekam na następny projekt .

Edytowane przez ark70