mrWhite7 Opublikowano 23 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Artur a ten uchwyt to zfociłeś niedomknięty czy on się po prostu nie domyka i to efekt zamierzony? Niestety ten typ tak ma ! i nic na to nie da się poradzić .Nie przeszkadza jak się go trzyma , nie ma żadnego dyskomfortu ale projektant nie za bardzo orientował się w szerokościach stopek popularnych kołowrotków i tak wyszło . FA ma jeszcze inne uchwyty , podobne do tego i tamte są lepiej dopracowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wagner Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 (edytowane) Artur, przekozackie robisz te wędki, a i sam warsztat imponujący. Tylko na początku były śliczne, trochę ozdobione, ja teraz walisz 500 kolorów, 800 ringów.... Ten jest śliczny, nic za dużo, nic za mało, takiego możesz mi sprezentować na imieniny, łaskawie pozwalam http://imageshack.com/a/img822/6646/k4ii.jpg Edytowane 23 Lutego 2014 przez Wagner 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 23 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 To są wędki jak papugi :) Zwolennicy "małej czarnej" patrzą z obrzydzeniem a normalnym wędkarzom też nie za często przypadają do gustu czasami przegnę i też mi się nie za bardzo podoba i to jest najśmieszniejsze, ale mają jedną zaletę : są niepowtarzalne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wagner Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 (edytowane) Widać, że jesteś mistrz, że umiesz zrobić z wędką wszystko, co sobie wymyślisz i w sposób perfekcyjny. Ja lubię ozdoby, tak jak lubię ładny zegarek do garnituru i z wędkami jest podobnie - ale problem to będzie jak taki pstrokaty zrobisz dla mnie, inaczej problemu nie ma coś mi nie po polsku się napisało, to z wrażenia, ale wiadomo o co chodzi Edytowane 23 Lutego 2014 przez Wagner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 23 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Widać, że jesteś mistrz, że umiesz zrobić z wędką wszystko, co sobie wymyślisz i w sposób perfekcyjny. Ja lubię ozdoby, tak jak lubię ładny zegarek do garnituru i z wędkami jest podobnie - ale problem to będzie jak taki pstrokaty zrobisz dla mnie, inaczej problemu nie ma Raczej miszcz wszystko zależy od tego co sobie człowiek wymyśli , klasyczną wędkę też potrafię zrobić ,ale zawsze wydaje mi się za nudna i za oczywista, więc człowiek szuka innych rozwiązań i często prowadzi to na manowce . Wędka ma dobrze leżeć, być wygodna i w marę lekka a Design ? czasami trzeba zrobić jakiś kompromis. Przykładem jest kilka zrobionych kijaszków z uchwytem PacBay (tez z dziurą ) chyba najbrzydszy uchwyt jaki widziałem ale w ręku leży fantastycznie i kosztem wyglądu zawsze taki zamontuje w moim kiju sandaczowym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 (edytowane) . Edytowane 5 Kwietnia 2014 przez Dąbek 111 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wagner Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Artur, każdy Twój kij bym kupił, gdybym potrzebował akurat o takich parametrach i zrobiony przez fachowca! Dla mnie design nie ma szczególnego znaczenia. Jak już zamawiam, to zamawiam taki, by mi się podobał, no bo czemu nie, zwłaszcza, że lubię dość skromny wygląd a to zawsze wiąże się z tym, że jest taniej. Ale gdyby na przykład był do kupienia ten Twój boron, co mi się tak nie podobał, wtedy, gdy barowałem się z myślami, czy 15 lb czy 20 lb, to brałbym go od razu, bo był zrobiony świetnie - co z tego, że paskudny jak stylizacja studentki ASP ? :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 23 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Artur, każdy Twój kij bym kupił, gdybym potrzebował akurat o takich parametrach i zrobiony przez fachowca! Dla mnie design nie ma szczególnego znaczenia. Jak już zamawiam, to zamawiam taki, by mi się podobał, no bo czemu nie, zwłaszcza, że lubię dość skromny wygląd a to zawsze wiąże się z tym, że jest taniej. Ale gdyby na przykład był do kupienia ten Twój boron, co mi się tak nie podobał, wtedy, gdy barowałem się z myślami, czy 15 lb czy 20 lb, to brałbym go od razu, bo był zrobiony świetnie - co z tego, że paskudny jak stylizacja studentki ASP ? :)Miło mi :) dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcarp Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Podziw za cierpliwosc do wplatanek bo to juz wyzsza szkola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 A mnie poprzedni bardziej się podobał .Ale kto bogatemu zabroni zmienić design .Zwłaszcza jak robi to sam, perfekcyjnie zresztą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Pytanie do Artura, jak BR zachowuje sie po "skrobance", co zyskal a co stracil??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Szacun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 24 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Szacun Dzięki Yglo , w opinii człowieka który robi prześliczne wędki takie słowa sprawiają ogromną radość bo twoje kije to absolutny TOP !CDek po skrobance odchudził się o około 6 g i zyskał bardzo na dynamice .Lakier okazał się zwykłym Werniksem z dużą domieszką farby . Nie zachęcam do skrobania fabrycznych blanków bo można trafić na lakier z krzemionką a wtedy po oskrobaniu może się zdarzyć tak że blank będzie się inaczej zachowywał .Na szczęście trafiłem na chamski werniks, więc wszystko skończyło się dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 (edytowane) Ja tez nie zachcam do skrobania fabrycznych blanków, bo pod lakierem, nawet w topowych blankach moga być wielce nieprzyjemne niespodzianki.... Choc gdy trzba kij przezbroić... wyjscia nie ma. Edytowane 24 Lutego 2014 przez yglo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 szybkie pytanko, z czego robi się te biało czarne wstawki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 25 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 (edytowane) Szybka odpowiedz , wykładzina podłogowa , linoleum itp .Czasami nie są to czarny i biały ale np.zielonkawy biały czy też niebieskawy -biały jednak podczas szlifowania jeden kolor robi się czarny a biały pozostaje tu masz dwie wstawki sklejone czarnym Popróbuj z różnymi ścinkami wykładzin możesz trafić na ciekawe efekty . Edytowane 25 Lutego 2014 przez mrWhite7 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maq73 Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Dzięki mrWhite7, za cholerę bym nie wpadł na te wykładziny a przyda się, przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Artur no nieeee?Wyciął w kuchni wykładzinę do wędki .Świat zwariował, gratuluję innowacyjności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 26 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Dzięki Józiu ale z tą wykładziną to nie mój patent a raczej pomysł mojego imiennika Artura (Ark70) człowieka bardzo kreatywnego z głową pełną pomysłów ,robiącego dość nowatorskie i przepiękne wędeczki , perełki tchnące świeżością rozwiązań , bardzo oryginalne i przeznaczone dla ludzi którzy nie lubują się w bylejakości i masówce .A mój CDek już skończony i mniej więcej tak to wygląda , trochę tandeta z tą wyplećką ale nabrałem wielu doświadczeń które przydadzą się w innych projektach. Od początku zakładałem dobry trening i to co założyłem to wykonałem 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Bardzo gustownie dobrany chevron . Nawet CD-ek przybrał od niego na wartości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 26 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Dzięki panie Sławku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalspin Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Bardzo fajnie to wygląda, ta wyplatanka dopiero polakierowana nabrała wyglądu. Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Bardzo fajnie to wygląda, ta wyplatanka dopiero polakierowana nabrała wyglądu. GratulujęMam takie samo wrażenie, zdecydowanie ją stonowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 (edytowane) "Dzięki Józiu ale z tą wykładziną to nie mój patent a raczej pomysł mojego imiennika Artura (Ark70) człowieka bardzo kreatywnego z głową pełną pomysłów ,robiącego dość nowatorskie i przepiękne wędeczki , perełki tchnące świeżością rozwiązań , bardzo oryginalne i przeznaczone dla ludzi którzy nie lubują się w bylejakości i masówce,,," No to pojechaleś teraz Arturze.. aż się rumienię choć na ogół nie mam do tego skłonności, ostrożnie z komplementowaniem bo jeszcze mi woda sodowa uderzy do głowy . Przyznam bez bicia że Twoje słowa cholernie łechcą moją próżność Aczkolwiek myślę ze bardzo dużo muszę się jeszcze nauczyć.. I tu małe sprostowanie, pomysł z wstawkami z tworzywa jest autorstwa Łukasza" Rodmas" Masiaka, było by dużym nietaktem gdybym przypisał go sobie. Teraz z innej beczki, kijek jest przepiękny wyplatanka dodaje mu uroku i absolutnie się nie gryzie z całością kompozycji, lakierowanie tak dużych powierzchni (na dokładkę z wyplatanką) świadczy o ponad przeciętnych umiejętnościach twórcy - nic jeno brawo bić panie..Czekam na następny projekt . Edytowane 26 Lutego 2014 przez ark70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcarp Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Faktycznie tylko moge potwierdzic ze pod lakierkiem nabralo to uroku a doswiadczenie w rodbuildingu widac na kazdym projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi