Maciek_7 Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Ten uchwyt FA Soft Touch to najlepiej leżący w ręku uchwyt jaki miałem okazję dzierżyć. Szczelina powstająca po dokręceniu kołowrotka jest niewyczuwalna i nadal perfekcyjnie się to trzyma. Co do wędki, pomijając gust, gratuluję Artur, idziesz do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Artur wyplatanka super,widać cierpliwości to Ci nie brakuje .Tak z czystej ciekawości ile Ci to zajęło to w przeliczeniu na godziny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 26 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 W przeliczeniu na godziny to równe cztery , napisz coś w wątku pstrągowym o nowym Slimie 908 2 bo chyba to może być kij którego szuka ten gość od irlandzkich pstrągów ładnie ci wyszedł ten Slimek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 To nie slimek ,to blaas M (SLM908-2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 26 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 To nie slimek ,to blaas M (SLM908-2) Jak zwał tak zwał ale pociągnie te okoniopstrągi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Artur pięknie się prezentuje ten kijek z wyplatanką.Bardzo ładnie to wygląda, przestrzeń nie jest pusta, coś ją ubarwia .Superowo to wyszło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 26 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Artur pięknie się prezentuje ten kijek z wyplatanką.Bardzo ładnie to wygląda, przestrzeń nie jest pusta, coś ją ubarwia .Superowo to wyszło.Dzięki Józiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 7 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Kolejny kijek tym razem rodzimy produkt ,blank krakowskiej firmy FA SLXF7620-2, 7'6”, 10-20lb, 10-35g przeznaczony do łowienia Dorszy na gumę główkami 20 g - 40 g z łódki na Bałtyku w strefie przybrzeżnej. Skleiłem już rękojeść opracowałem spacing i tym razem zrobiłem wyplatankę " pod kolor " kołowrotka. Spróbowałem sił w oplocie diamentowym i wyszło po japońsku "jako tako" ale zostawię ją . W poniedziałek dalsza praca nad kijem bo Dorsz już zaczyna pomału się ruszać i myślę że w przyszłymn tygodniu połowię . Postawiłem na bardzo ergonomiczny i lekki uchwyt American Tackle z nakręcanym fore od Fuji SK2 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haja1978 Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Witam,Artur, w co planujesz uzbroić ten kijek, mam na myśli przelotki?PozdrawiamArek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 7 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 (edytowane) Witam,Artur, w co planujesz uzbroić ten kijek, mam na myśli przelotki?PozdrawiamArekAby wykorzystać potencjał blanku otworzyłem z dwustopkowej Fuji 30 KWSG L ( czyli Low niska) potem już jednostopkowe KLSG 20,12 KTSG 8,,oraz 4 x KTSG 6 szczyt MNSG 6 ,a więc mocno i adekwatnie . Ładne stożki wychodzą z 30 L,20,12 . Niska 30 zapewnia że bez obaw podepnę korę Shimano 5000 oraz wymusza dobrą pracę blanku na dole pod dużym obciążeniem a stożek "jak malina " Siły i tarcie znaczne, więc wszystko na SiCach Edytowane 8 Marca 2014 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haja1978 Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Pytałem, bo mam identyczną armatę (blank) i dumam jak go uzbroić. Nigdy nie badałem KWSG L (szczerze, to nawet nie zwróciłem uwagi, że taka jest w palecie), pozostałe mam i jak zaczynałem od klsycznej 30 KL, to nie za bardzo to grało, a znowu 25 już jest za malutka i za delikatna się wydaje. Spróbuję z tą KWSG L, powinno być ok. bo wysokością jest mniej wiecej jak LV 30, więc spokojnie duży młynek da się podpiąć.Wielkie dzięki Artur za podpowiedź.PozdrawiamArek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 7 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Normalna 30 KWSG ma 59,6 mm wysokości ,obliżona 30 KWSG ma 49,4 mm wysokości , 25 KWSG ma 41,4 mm ,stosując 30 L,20,12, uzyskamy ładny współśrodkowy stożek gdzie odległości miedzy przelotkami zapewnią harmonijne i progresywne przenoszenie sił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcarp Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Super to sie prezentuje i spasowane ladnie kolorystycznie z kolowrotkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Stajesz się powoli Arturze etatowym "wyplataczem" .Tak jak Piotr pisze wyplatanka super dobrana do koloru kołowrotka. chylę czoło przed kunsztem i cierpliwością, ile czasu potrzeba na takie "iksy"? Prawdziwy efekt miodzio dopiero po lakierowaniu będzie... Powiedz proszę na jakiej głębokości te dorsze smerasz?? , chyba płytko bo moc kija nie jest zbyt duża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 7 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 ArturDorsze łowimy rzeczywiście płytko bo na dwudziestu metrach (średnio) a kij wcale nie jest taki słabiutki . To potężna armata której byle jaki dorszyk nie jest w stanie wygiąć .Pozory mylą a raczej co jest w opisie kija .Myślę że jest sporo niedoszacowany ale dopiero nad wodą pokaże się co z niego za ptaszek. Wyplatankę robiłem trzy godziny , więc raczej szybko . Ćwiczę przed poważniejszym oplotem mojej sumowej Adrenaliny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 Artur będziesz mógł splatać dredy bez maszyny przy takiej pefrekcji 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 Wyplatanka jednak wnosi element autentycznego rękodzieła w zbiór przemysłowych wihajstrów , japońskich kapselków , drucików albo pcv , jest tez miłym dla oka kontrapunktem łagodzącym bezprzykładną ohydę zbioru gwintów i obłości koszmarnych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 Tylko patrzeć, jak wyplatanki zaczną oferować, jako gotowe komponenty, do wyboru. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 8 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 Tylko patrzeć, jak wyplatanki zaczną oferować, jako gotowe komponenty, do wyboru.Bardzo niebezpiecznie wspomagasz kogoś pomysłami Trochę nici + rura Vovencarbonowa i "nowy komponent " gotowy :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 (edytowane) Nie przypuszczam aby pomysł był odkrywczym. Skoro już gotowe stopery do spławika, z nici wykonują, to zapewne i to już gdzieś jest do nabycia. Edytowane 8 Marca 2014 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 10 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Wędka już prawie gotowa kręci się jeszcze górny segment i całość będzie wyglądać mniej więcej tak 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 (edytowane) Grubszy dolnik to o i było na czym niteczkę zapleść, ładnie, zgrabnie to się komponuje połączenie uchwytów wygląda jakby było tak oryginalnie zaprojektowane Edytowane 10 Marca 2014 przez shavt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Zdecydowanie kijek dla smakoszy, stonowany z drobiną dyskretnej elegancji, wyplatanka przydaje mu blasku. Podziwiam Twoją cierpliwość Arturze.Fajne i innowacyjne połączenie uchwytów, faktycznie wygląda jakby to było z jednego kompletu. Forma nadal wysoka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 10 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Zdecydowanie kijek dla smakoszy, stonowany z drobiną dyskretnej elegancji, wyplatanka przydaje mu blasku. Podziwiam Twoją cierpliwość Arturze.Fajne i innowacyjne połączenie uchwytów, faktycznie wygląda jakby to było z jednego kompletu. Forma nadal wysoka Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Forma raczej zwyżkuje . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi