Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Niteczki , jak już są na sucho upakowane , można lekko prysnąć lakierem do włosów , albo preserverem , co im mores pod pędzlem utrwala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 10 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Niteczki , jak już są na sucho upakowane , można lekko prysnąć lakierem do włosów , albo preserverem , co im mores pod pędzlem utrwala dzięki za podpowiedz , nie wiedziałem ze tak można Czasami się rozłażą i trzeba je na nowo układać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Forma raczej zwyżkuje . Fakt, to u Stocha nadal wysoka, pomyliłem Gości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 dzięki za podpowiedz , nie wiedziałem ze tak można Czasami się rozłażą i trzeba je na nowo układać Dowolnym "klarem" akrylowym w spraju. Ja tak kładłem i nie ma problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 ...niejedna pracownia mogłaby podszkolić swój warsztat u Ciebie...czysto,schludnie,elegancko! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Ja mam pytanie o sam uchwyt Aero, bez nakrętki - znasz może jego wagę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 12 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 (edytowane) mam jeszcze jeden taki sam, jak wrócę z pracy to zważę ten uchwyt Edytowane 13 Marca 2014 przez mrWhite7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 13 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 (edytowane) Zgodnie z obietnicą poważyłem uchwyt American Tackle a przy okazji także podobne uchwyty przeznaczone do lekkich oraz średnich spinnów Uchwyty od góry : 1. Fuji SK2 2. American Tackle 3. Fuji DPS 16 4. FishingArt Uchwyt WFA-AL Soft Touch 5. PACBAY GBS BLANK-EXPOSED RH SOFTTOUCH GBS16C-B Wyniki : 1. Fuji SK2 15 g 2. American Tackle 26 g 3. Fuji DPS 16 15 g 4. FishingArt Uchwyt WFA-AL Soft Touch 37 g 5. PACBAY GBS BLANK-EXPOSED RH SOFTTOUCH GBS16C-B 30 g Wydawać by się mogło ze najmniej korzystnym i najcięższym uchwytem jest tan z FA otóż wcale tak być nie musi bo ten uchwyt ma już gotowy Foregrip i montuje się go bezpośrednio na blank (jest taka opcja wtedy gdy średnica blanku jest równa lub większa od 10 mm , maksymalnie do 14 mm. Drugim takim uchwytem montowanym bezpośrednio na blank jest PACBAY GBS ale tu trzeba zaślepić Foregripem ,ewentualnie pierścieniem . Pozostałe uchwyty montuje się przy pomocy arborów ,taśmy , itp z koniecznością zamontowania Foregripu. Wyjątkiem jest SK2 gdzie można obejść się bez Foregripu czy też insertu ale nie da rady bez arborów lub taśmy Wspomniany American Tackle może współpracować z elementami Fuji takimi jak nakrętki SK2 czy też Fore SK2 , KDPS American Tackle ori waży 26 g , razem z Fuji KDPS + Matagi 33 g , rotującym fore SK2 27 g Może się komuś przyda Edytowane 13 Marca 2014 przez mrWhite7 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 czy w tym FA Soft Touch można zamontować fore z korka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 13 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 (edytowane) Raczej nie da rady bo elementy są klejone .Wiem że kiedyś rozebrałem taki uchwyt a raczej uchwyt był niedokładnie sklejony i wtedy istniała możliwość wymienienia pianki na korek ale nie ryzykowałbym przeprowadzać takiego zabiegu samemu , chociaż pozostałe gripy z korka ładnie się komponują z czarnym fore.Następny projekt właśne ie tak zamierzam wykonać Edytowane 13 Marca 2014 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Wychodzi na to , że klasyka , prostota najlepiej wypada wagowo . Jak myślisz czy fuji soft touch 17 przekroczy 20gr ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 zwykły dps17 po przycięciu o 12 mm waży ok. 22 gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 (edytowane) Nie zejdziesz poniżej 21 z groszami, nawet przycinając maksymalnie ile się da do standardowej stopki.Lekki fore może ważyć np. 2g, dwa arbory na 17 3-4g (w zależności od materiału), na 16 oczywiście mniej. Całość powiedzmy 26-27g (z fore i arborami). Edytowane 13 Marca 2014 przez krzysiek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Dzięki mrWhite za poważenie uchwytów. Zastanawiam sie czy nie warto byłoby założyć drugiego wątku z wagmi komponentów podczepione u nas w dziale RBO obok wag przelotek, trochę mi żal że wartościowe info zniknie gdzieś w środku wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 13 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 (edytowane) Dzięki mrWhite za poważenie uchwytów. Zastanawiam sie czy nie warto byłoby założyć drugiego wątku z wagmi komponentów podczepione u nas w dziale RBO obok wag przelotek, trochę mi żal że wartościowe info zniknie gdzieś w środku wątku Można taki wątek założyć i na pewno koledzy będą wrzucać foty komponentów z podaną wagą wtedy można bardzo precyzyjnie zaprojektować kij aby ważył tyle ile chcemy uzyskać. Jestem za i będę wrzucać ciekawe rzeczy Edytowane 13 Marca 2014 przez mrWhite7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 To zaczynamy w takim razie, zaraz tworzę ! edit: wrzuciłem od razu Twojego posta z uchwytami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 19 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 (edytowane) Kolejny wyplatankowy projekt . Tym razem padło na blank FA Blaas Slim SLS9020-2 , blank szybki o przepięknym progresywnym ugięciu. Myślę że będzie to rakieta na bałtyckie troćki .Na razie skleiłem już rękojeść ,troszkę poplotłem ,przemyślałem i wypróbowałem spacing . Niestety korek jest podłej jakości ale na szczęście to już ostatnie plastry chybionego zakupu . Na razie wygląda to mniej więcej tak : Edytowane 19 Marca 2014 przez mrWhite7 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Artur projekt ładny ale ten korek to faktycznie jak z butelki po jabolu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 19 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Artur projekt ładny ale ten korek to faktycznie jak z butelki po jabolu .Józiu , dałem się nabrać nieuczciwemu sprzedawcy który sprzedaje to jako Flor , ale następny zakup będzie robiony gdzie indziej .A swoją drogą skąd znasz tak dobrze jakość korków po jabolach ? :D :D :D :D Nigdy o tym nie wspominałeś :D :D ale browca chętnie z Tobą wypiję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Józiu , dałem się nabrać nieuczciwemu sprzedawcy który sprzedaje to jako Flor , ale następny zakup będzie robiony gdzie indziej .A swoją drogą skąd znasz tak dobrze jakość korków po jabolach ? :D :D :D :D Nigdy o tym nie wspominałeś :D :D ale browca chętnie z Tobą wypiję Artur miałem w swoim życiu też burzliwe okresy .Jabola nie spróbować, toż to niedopuszczalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Super ten uchwyt Artur!!! Szkoda tylko że na Daiwach się niedomyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Józiu , dałem się nabrać nieuczciwemu sprzedawcy który sprzedaje to jako Flor , Przyznaj sie gdzie kupowales ten flor, ebay? Niedlugo mam zamiar jakies zakupy zrobic, wolalbym sie nie zaskoczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 19 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Korek kupiony w Tackle24.de http://tackle24.de/index.php?a=536 więc trzeba uważać .W poprzednim roku korek był dobrej jakości , w tym roku padlina ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 19 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Super ten uchwyt Artur!!! Szkoda tylko że na Daiwach się niedomyka Niestety ...pozostaje pilnik :D :D albo zmana marki kołowrotka :D , znam takie ale one ponoć są do d.... tylko nie mów przy Józku tego głośno bo będziesz miał problemy.. :ph34r: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 No cóż jaki kołowrotek taki do niego uchwyt czyli jak kołowrotek do d... to i uchwyt więc muszą do siebie pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi