mrWhite7 Opublikowano 19 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 No cóż jaki kołowrotek taki do niego uchwyt czyli jak kołowrotek do d... to i uchwyt więc muszą do siebie pasować Uchwyt miodzio , bardzo ładnie leży w dłoni .Przyjemny i nie ślizgający się soft touch montowany bezpośrednio na blanku .Jednym słowem poezja a kołowrotek .....ma działać ! .....i nie ząbkować :D :D :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Jak uchwyt choćby najwygodniejszy,- tak jak ten (wiem bo miałem) nie domyka się to o jakim miodzie mówimy,- chyba sztucznym czyli takim co to tylko niektórym smakuje A co do kołowrotka, to jak dojdzie "S" do pełnoletniości jak te moje co ząbkują to raczej już cały nowy gebis będzie potrzebował PSMyślę, że po odpowiedzi damy sobie już spokój z tym kołowrotkowym offtopem, który zaśmieca niejeden wątek na tym forum Każdy musi wiedzieć co dla niego dobre i to obaj wiemy tylko w różnym kierunku.W sumie można było napisać skracając liczbę postów,- doskonały uchwyt do Shimano i do żadnego innego kołowrotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcarp Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 No super sie to prezentuje szkoda ze ja nie mam takiej cierpliwosci do wyplatanek no i takiej wiedzy jak to sie robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Świetny klimat,taki lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 19 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Świetny klimat,taki lubię. Dzięki serdeczne , twoje klimaty też bardzo lubię. Wędki muszą się różnić od "masówki" , dlatego twoje kogucie pióra tak je wyróżniają , oryginalne i z klasą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Te wyplatanki Panie Arturze pierwsza klasa. Ładnie zdobią kijka. Mam na dwóch wędeczkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Właśnie Artur,ja też tak to rozumuje,cały ten rodbuilding Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepso Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Bardzo ładne zestawienie kolorów, kiedy połozy się lakier będą takie hm... "marynarsko - kapitańskie" - nie wiem dlaczego ale tak mi się kojarzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 (edytowane) Nowa wędka na okonia zrobiona dla kolegi. Miała być taka sama jak mój Phenix tylko niebieska Blank krajowy Blaas XF SLXF906-2 ,uzbrojenie Fuji KR alco na szczycie SiC od 20 H do 4 KT . Insert niebieski zrobiony przez Piotrka MatusiakaKij wniósł na wagę 116 g i wyważa go kołowrotek 230 g w punkcie oddalonym o 7,5 cm w stronę szczytu Edytowane 6 Kwietnia 2014 przez mrWhite7 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Śliczniutka ci ONA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Trzeba bylo mu jeszcze pianke niebieska strzelic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek520 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Śliczny, taki....... Schalke 04 Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Dzięki za miłe słowa ....raczej HSV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcarp Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Gratuluje kolejnej wyplatanki no i oczywiscie wykonanie ijka jak zawsze pierwsza klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 (edytowane) Co tu można powiedzieć, nawet nie wiem czego bardziej zazdrościć, czy kunsztu czy cierpliwości..wyplatanka bomba, biała nić wygląda jak akryl. Więc-" zazdraszczam" Edytowane 6 Kwietnia 2014 przez ark70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Co tu można powiedzieć, nawet nie wiem czego bardziej zazdrościć, czy kunsztu czy cierpliwości..wyplatanka bomba, biała nić wygląda jak akryl. Więc-" zazdraszczam" Nie masz czego kolego " zazdraszczać ", twoja kreatywność , świeżość pomysłów oraz oryginalność wyróżnia się zdecydowanie , więc ja " zazdraszczam" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Artur miodzio , tylko jeszcze niebieski knob do stelki by się przydał.Wykonanie kijka-profeska w każdym calu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Dzięki Jozi ale ty przecież nie lubisz dzielonych rękojeści .Kolega ma niebieski kołowrotek ,więc będzie mu pasował . Kijek już odebrany i kolega prze zadowolony a to najważniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Artu pomijam dzielonkę w tym przypadku, wiesz o gustach nie dyskutujemy a o technicznym wykonaniu .Tu jest perfekcja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 @mrWhite zauważyłem, że na w dziale rodbuildingowym panuje duża niechęć, żeby nie powiedzieć panika, przed wyjściem poza schemat "kolopieknykijekgraty" a najmniejsza próba merytorycznej dyskusji czy konstruktywnej krytyki odbierana jest jako "atak" lub wyraz osobistej niechęci czy uprzedzenia... Dlatego zapytam wprost: czy mogę publicznie przekazać kilka swoich uwag i przemyśleń odnoście zaprezentowanego projektu - czy też lepiej żebym dał sobie siana? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 (edytowane) @mrWhite zauważyłem, że na w dziale rodbuildingowym panuje duża niechęć, żeby nie powiedzieć panika, przed wyjściem poza schemat "kolopieknykijekgraty" a najmniejsza próba merytorycznej dyskusji czy konstruktywnej krytyki odbierana jest jako "atak" lub wyraz osobistej niechęci czy uprzedzenia... Dlatego zapytam wprost: czy mogę publicznie przekazać kilka swoich uwag i przemyśleń odnoście zaprezentowanego projektu - czy też lepiej żebym dał sobie siana?Nie mam problemu z krytyką , a tym bardziej z odpowiedziami na pytania . Proszę zatem o uwagi. Sam wychodzę poza schematy i jak mi się coś nie podoba to mówię o tym otwarcie co odbierane jest jako atak a takim nie jest . Edytowane 6 Kwietnia 2014 przez mrWhite7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 OK, skoro poczyniliśmy niezbędne założenia moje uwagi: - na niektórych omotkach trochę za dużo lakieru i wyszło lekko beczułkowato - mam na myśli omotki przy zaczepie i zabezpieczenie szczytówki- omotka zabezpieczająca szczytówkę mogłaby się zaczynać bliżej krawędzi blanku - czym bliżej się zaczyna tym lepiej spełni swoje zadanie- blaszany anodowany na kolor butt cup nie jest wg mnie najlepszym pomysłem na zakończenie dolnika: po pierwsze będzie głośny (ma znaczenie jak się łowi z łódki) a po drugie szybko się porysuje i będzie brzydko wyglądał- nici na wyplatance miejscami ułożone zbyt luźno, odstają, widać podkład, na dosyć niewdzięcznym białym podkładzie widać to wyraźnie- na jednym zdjęciu widoczne jakieś paprochy na wyplatance ale trudno powiedzieć czy to jest zdjęcie czy jakieś kurz na lakierze a nie pod - chodzi mi o biały podkład z nici. Opalałeś nitkę przed lakierowaniem ? Są to jak widać dosyć drobne uwagi, w większości wyłącznie estetyczne no bo więcej na podstawie kilku zdjęć trudno napisać - siłą rzeczy kije ocenia się głównie za estetykę. Ogólnie za kij należy Ci się uznanie. Przede wszystkim dlatego że wychodzisz poza schemat " komponenty od Matagi + spacing Fuji" - odważyłeś się zrobić wyplatankę, wyszło nieźle choć mogło wyjść lepiej ale już za samą próbę należy się +. Tym bardziej że prawdopodobnie musiałeś się uczyć wyplatanki sam, nie masz pracowni do której możesz pójść się poradzić etc. - więc masz pod górkę. Drugi + za to że starasz się pilnować wagi gotowej wędki i dokonujesz świadomych wyborów a nie idziesz na żywioł. Tyle z mojej strony. Pozdrawiam. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 (edytowane) Uwagi przeczytałem i jakoś żyję a tak na poważnie to są słuszne . Ilość lakieru na omotce zaczepu jest specjalnie taka a nie inna .Chcąc uzyskać przejście lakierem z plastikowego pierścienia Fuji trzeba tego lakieru nałożyć więcej i siłą rzeczy więcej też na drugi człon aby wyrównać odstające "nóżki" zaczepu .Przy mniejszej ilości nóżki tworzą schodki i nieciekawie to wygląda . W tym miejscu blanku trochę więcej lakieru nie zaszkodzi . Bliższe położenie omotki zabezpieczającej szczyt to już karkołomna sprawa , pamiętaj że to są zdjęcia makro i faktyczna odległość od rantu do nici to w rzeczywistości poniżej 1 mm. Rzeczywista średnica blanku w tym miejscu to około 8 mm .Tak samo z wyplatanką ,szparki są wielkości ułamka grubości nici i patrząc bez przyrządów optycznych tego efektu nie widać, ale jak już napisałeś próbuję i coraz lepiej to wychodzi .Szparki są wywołane tym że nici się krzyżują w miejscach przecięć i to miejsce jest wyższe od pozostałych i czasami nitka odstaje troszeczkę, ponadto dwa zwoje to nić Trimar i dodatkowo występuje złudzenie przerw jak nić zmienia kolor z niebieskiego w srebrny. Nitkę opalałem , zresztą jak zawsze przed lakierowaniem, ale foty makro odnajdą każdy mini pyłek W rzeczywistości biały podkład wygląda jak powierzchnia kuli bilardowej . Nie widać poszczególnych zwojów . Wyplatanki rzeczywiście uczę się sam i jeszcze dużo nauki przede mną . Kij przeznaczony jest do połowów z brzegu więc tylko od dbałości właściciela zależy jak szybko się zniszczy kapsel .Pierścienie przezornie zalakierowałem aby je ochronić. W sumie dziękuję za uwagi bo są słuszne i chyba będę musiał poprawić lakierowanie a raczej poziomowanie go . W tym projekcie miałem zdecydowanie za mało czasu bo kij już dzisiaj trafił do właściciela a insert przyszedł dopiero 2.04.14 i cały tydzień pracowałem , więc wędkę robiłem "z doskoku" . Nie są to żadne tłumaczenia bo trzeba dążyć do perfekcji ale postęp jest . Edytowane 6 Kwietnia 2014 przez mrWhite7 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Artur, zrezygnuj z zaczepu i po sprawie A ktos jeszcze zaczepow uzywa? Bo ja juz sie pozbylem ze wszystkich patykow... Friko, wszystkie zdjecia makro z tego dzialu wyeliminujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 @DelTor0 wklejam zrobioną przed chwilą fotkę wyplatanki sprzed .... 11 lat jeśli dobrze liczę. Irek Matuszewski z Fishing Ceneter zrobił mi coś takiego na foregripie Talona. Dodam, że kij miał okazję pare razy "głęboko" zapracować od tamtego czasu. Czy wyeliminuje zdjęcia makro he he... zobaczymy, okaże się kto ma jaja a kto nie A tak poważnie wszyscy tu jesteśmy chyba po to żeby rozmawiać, wymieniać doświadczeniami i wzajemnie uczyć prawda ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi