mrWhite7 Opublikowano 24 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Sorki, dopiero teraz zobaczyłem posta z pytaniami. A więc po kolei. Długość koniec reargtip-stopka 29 cm kija nie dowazalem jedynie jest zamontowany 8 g kapsel uchwyt skss 16+insert Matusiak przelotki KR 20,10,5.5,5x4.0, szczyt 4.0. Całość funkcjonuje znakomicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 WitamTak właśnie myślałem, ze uchwyt młynka 16 będzie lepiej się komponował przy tak cienkim blankuRękojeść jest krótka, czyli blank ma cofnięty środek ciężkości DziękujePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Witam Nie mogę się zdecydować jak ubrać Blaas XF SLXF906-2Minima D1 czy KR ? Nie miałem jeszcze kija ubranego z przelotkami KR miałem natomiast te druciaki Minima Jak KR wychodzą wagowo ? Jaka jest średnica wewnętrzna przelotki 4,0 ? Wiem że Minima 4,0 ma 3mm Jestem ciekaw jak latają mikro przynęty w systemie KR Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Gdzieś wstawiałem wagi przelotek Minima vs Fuji więc przeszukaj katalogi Fuji lub Forum . Mogę tylko napisać że blank jest na tyle szybki i mięsisty że bez problemu radzi sobie z KR , poza tym Minimy L mają spore stopki więc waga szczególnie szczytu jest większa niż analogicznie ubranego w KR co jest decydujące o szybkości wędki . Nie mam zaufania do druciaków (ktoś wstawiał film jak szybko sznur ulega dewastacji podczas tarcia chyba WOBI) i zdecydowałem się na Fuji. Jeżeli Minimy to tylko PacBay Titanium/Zirconia TMZG lub PacBay Titanium/Zirconia TZVZG (stożki) oraz tunel na PacBay Zirconia Micro FX Guide lub jeszcze lepsze są TAC SlimSicTi-LS Titanium wszystko dostaniesz na www.tackle24.de .Właśnie robię zamówienie dla forumowego kolegi który chce tak uzbroić Pheniksa FX 862 i myślę że będzie to strzał w "10" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Dziękuję za podpowiedź TAC SlimSicTi w ramce tytanowej będzie najlepszym wyboremMożna łatwo pomylić z ATC tytan Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcarp Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Wstaw jakies fotki zeby troche oko nacieszyc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Przygotowanie do sezonuCzas najwyższy ukręcić sobie jakąś nową sandaczówkę do połowów z łodzi i wybór padł na blank Phenixa TX-764M-C. Dzisiaj zrobiłem gripy ,spasowałem arbor i uchwyt .Waga jeszcze nie gotowego kija bez przelotek , omotek i lakieru to 92 g ,więc z dużą dozą prawdopodobieństwa gotowy wniesie na wagę około 100g co jest dobrym wynikiem jak na 230 cm i sporą moc. To nie okoniówka tylko super szybka sandaczowa kosa ,aż mi się buźka śmieje :)docelowo zrobiony będzie na Fuji Torzite KR od 16 do 4,0 więc waga przelotek 2,56 g .Rakieta.Efekt na razie nie porywający ale zrezygnowałem z duperelek ,wstawek wzorków i wyplatanek . 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Pikna Dobrze ze znowu wstawiasz zdjecia Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Pikna Dobrze ze znowu wstawiasz zdjecia Artur Zrobiłem to ze względu na Piotrka bo nie bardzo poradził sobie z tym uchwytem , ale po waszych podpowiedziach jego projkt właśnie na tym uchwycie ładnie i sportowo wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Jeden z moich ulubionych wątków, które przeczytałem całe zanim zabrałem się za rb ponad rok temu, znowu ożył ukręciłeś już trochę tych kos sandaczowych, K2 łowiłeś? czy to pierwsza sztuka? Nie za długa ta pianka na fore? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 (edytowane) Jeszcze nie łowiłem K2 z tego powodu że te blanki są na trochę krótkie do łowienia z brzegu , a w tamtym roku łowiłem sporadycznie z łodzi. W tym roku zakupiłem już łódkę która sprawdzi się na moim łowisku i postanowiłem ukręcić sobie jakąś sandaczową kosę . Czy ta pianka nie za długa ? hmmm ..prawdę mówiąc nie wiem . Ma 36 mm długości a 4 mm wchodzi w uchwyt (razem 40 mm ). Chciałem uzyskać przedłużenie optyczne uchwytu bo żadnych praktycznych korzyści z takiego fore nie ma. Myślę że się udało ,chociaż można piankę skrócić , to kwestia gustu Edytowane 25 Kwietnia 2015 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Wiem że masz obłowione hersy i borony, ciekawe jak Twoje sandacze zweryfikują K2 na tle FA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 (edytowane) Fajnie, skromnie i ergonomicznie Jak wsiądę z Tobą na łódkę w lecie i zabiorę swoją łódkową sandaczówkę 2,3m który z kołowrotkiem waży ponad 0,5kg to będą jaja Edytowane 25 Kwietnia 2015 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Arek my będziemy łowić sandacze w rzece a nie dorsza w fiordzie norweskim na pilkery ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Wiem że masz obłowione hersy i borony, ciekawe jak Twoje sandacze zweryfikują K2 na tle FA Jeszcze obłowiłem St.Croix ,zarówno 17 lb jak i 25 lb .Na forum krąży opinia że te K2 są najlepszymi kijami krótkimi pod sandacza,dokładnie są takie jakie lubię , szybkie , szczytowe , lekkie i elektryczne więc ...cytując słowa piosenki "...będzie będzie zabawa będzie się działo ..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 zamiast 100g wędki wniosę na pokład swoje 100kg i do tego zestaw dwukrotnie cięższy od Twojego jak mnie z łódki nie wyrzucisz to połowimy ale jak mi się spodoba taki leciutki zestaw, to chyba swojego zmodernizuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 zamiast 100g wędki wniosę na pokład swoje 100kg i do tego zestaw dwukrotnie cięższy od Twojego jak mnie z łódki nie wyrzucisz to połowimy ale jak mi się spodoba taki leciutki zestaw, to chyba swojego zmodernizuję Cały dowcip polega na tym że ten kij jest potężny , Łukasz opisał go na 16 lb , według mnie ma 2-3 lb więcej wiec znowu nie jest taki lekki ale wrażenia opiszę po testach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 (edytowane) Rękojeść gotowa i co mnie zaskoczyło kij przytył tylko 1 g a więc teraz ma 93g bez przelotek ,omotek, i lakieru .Tak się rozpędziłem że zrobiłem rękojeść "braciszka" na blanku M1 MX72H więc w razie czego Arek służę wędką rezerwową jakby ci rękę urwał ten półkilowy sandaczowiec Bardziej krępy i deczko mocniejszy braciszek z rodziny M1 bez przelotek (szczytowa już założona ) waży 108 g .Dojdą jeszcze przelotki i lakier a więc w 115g chyba się wyrobię.Ręki nie urwie : :D :D K2 ma 33 cm od końca rear do środka stopki M1 32 cm więc chyba powinien ci podpasować . Edytowane 26 Kwietnia 2015 przez mrWhite7 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Ten drugi uchwyt to jakis lakierowany? Czy tylko swiatlo sie tak odbija? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Ten drugi uchwyt to jakis lakierowany? Czy tylko swiatlo sie tak odbija?Stała się rzecz bardzo dziwna bo po założeniu uchwyt zaczął "obłazić" Z części dokręcanej zeszła bardzo cienka warstwa gumy która tworzy efekt "Softtouch" i teraz uchwyt nie jest Softtouch.Myślę że nie powinno jakoś przeszkadzać ale wq...w był i to spory bo przydarzyło mi się pierwszy raz coś takiego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Aha, no to wszystko wyjasnia Uzytkowo roznicy pewnie nie bedzie zadnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 (edytowane) Stała się rzecz bardzo dziwna bo po założeniu uchwyt zaczął "obłazić" Z części dokręcanej zeszła bardzo cienka warstwa gumy która tworzy efekt "Softtouch" i teraz uchwyt nie jest Softtouch.Myślę że nie powinno jakoś przeszkadzać ale wq...w był i to spory bo przydarzyło mi się pierwszy raz coś takiego . Miałem podobną sytuację z tym uchwytem w modelu 16 musiałem usunąć warstwę gumy z przedniej części uchwytu (tu gdzie jest wyeksponowany blank),''wnerw'' był ale czego się spodziewać za cenę niecałe 5e. Edytowane 26 Kwietnia 2015 przez PablovelLoco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Rękojeść gotowa i co mnie zaskoczyło kij przytył tylko 1 g a więc teraz ma 93g bez przelotek ,omotek, i lakieru .Tak się rozpędziłem że zrobiłem rękojeść "braciszka" na blanku M1 MX72H więc w razie czego Arek służę wędką rezerwową jakby ci rękę urwał ten półkilowy sandaczowiec Bardziej krępy i deczko mocniejszy braciszek z rodziny M1 bez przelotek (szczytowa już założona ) waży 108 g .Dojdą jeszcze przelotki i lakier a więc w 115g chyba się wyrobię.Ręki nie urwie : :D :D K2 ma 33 cm od końca rear do środka stopki M1 32 cm więc chyba powinien ci podpasować .Co tu pisać, prawdziwa polska gościnność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 (edytowane) K2 dostał już lakier i jest prawie ukończonym kijem .Pozostaje kosmetyka. Za parę dni pierwsze testy i przekonam się co ten ptaszek potrafi.Bez żadnych zbędnych tipetów ,metalików raczej skromnie i jak dla mnie gustownie. Podpięta Stella 4000 wyważa go 5,5 cm od stopki w stronę fore , praktycznie punkt znajduje się w płaszczyźnie rantu maksymalnie wysuniętej szpuli .Kij waży 98g ale jeszcze muszę wkleić zatyczkę w dolny rear bo teraz jest tam dziura i myślę że kij jeszcze przytyje jakieś 0,5-1g a więc udało się zmieścić poniżej magicznych 100g . Edytowane 28 Kwietnia 2015 przez mrWhite7 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszD Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Co tu pisać, prawdziwa polska gościnność Podobno wędki, Żony i samochodu się nie pożycza.A Artur i wędkę i ...... serce na dłoni Arku to więcej niż gościnność, Ty masz szczęście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi