DelTor0 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Ladnie, co to za szara niteczka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Super robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Ladnie, co to za szara niteczka?To jest Gudebrod gun metalic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 To jest Gudebrod gun metalic Podziekowal Swietnie wyglada ten kolorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Fajnie że znów wątek ożył ... jak zwykle czyściutko schludnie i z pomysłem. Rękojeść klasycznie na białym korku tak jak lubię, a ciemne wstawki ożywiają całość.Sprawiłeś sobie niezłą kosę - oj będziesz Pan zadowolony :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 3 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 (edytowane) Kosa już testowana , oj przepiękny szybki sandaczowy kijaszek wyszedł. Łowiłem nim dorsza "na lekko" na gumę na głębokościach 5-15m i na różne główki ,zaczynając od 14 g + guma a kończąc na 30 g + guma i 15 m i sądzę że to jest już szczyt tego co on pociągnie .Przy 30 g podbicie było jeszcze ok ale już trochę kładł się szczytem. Niesamowita wręcz czułość tego kija .Jedyny błąd który zrobiłem to otworzyłem z 16 H i przy zwijaniu plećki kij jest trochę głośny łowiąc kołowrotkiem 4000 . Myślę że 4000 jest trochę za duża do 16 H i zmienię albo wielkość kołowrotka albo dwie przelotki stożka odpowiednio 16 H na 20 H i 8 H na 10 H . O dziwo mała przelotka otwierająca nie ma wpływu na zasięg rzutu i odległości były bardzo zadowalające. Podpinając korbę 2500 kij jest nadal dobrze wyważony (6 cm od stopki w kierunku fore) Każde branie kwitowane było zacięciem i przy ponad trzydziestu rybach miałem tylko dwa spady . Ryby brały bardzo delikatnie i kolega łowiąc dużo gorszym kijem już nie mógł się pochwalić taką ilością wyholowanych ryb , za to miał ponad 15 spadów, więc bezsprzecznie o sukcesie decydowała czułość kija oraz szybkość zacięcia .Kij ładnie amortyzuje w czasie holu i nie jest pałowaty tylko wchodzi w piękną parabolę .Kilka ryb 60 -70 cm wzorowo wyholował ,jednym zdaniem jestem bardzo zadowolony :) :) Trochę to profanacja łowiąc Dorsza takim sprzętem ale czuję że będzie to mój ulubiony dorszowy kijaszek bo operowanie tak lekkim sprzętem i hol sporych ryb sprawia bardzo dużą frajdę .Dzięki Artur za dobry pomysł na moje wędkowanie bo to przecież Ty zaraziłeś mnie tym blankiem a nie tak ochoczo wybieranym TX 714 C . Edytowane 3 Maja 2015 przez mrWhite7 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 ...O dziwo mała przelotka otwierająca nie ma wpływu na zasięg rzutu i odległości były bardzo zadowalające.Jaką plećką machałeś , tzn śliskie japońckie x8 czy zwykły sznurek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 4 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 (edytowane) Machałem zwykłym sznurkiem x 4 ..aczkolwiek japońskim Varivasem Sea Bass Premium PE 1,2 . Lubię tą plecionkę i wcześniej takiego odgłosu szczególnie przy zwijaniu podczas podbicia i po podbiciu nie miałam, ale też nie miałem tak małej otwierającej pod korbę Shimano 4000. Przelotki wymienię ,już poszło zamówienie a przy okazji zamówiłem brakujące do drugiego seta przelotek i zrobię fajny okoniowy kijaszek , tak że te zdemontowane się nie zmarnują. Może do 16tego się wyrobię , zważywszy że przelałem już na polskie konto pieniążki które po zamianie na złotówki trzeba jeszcze przelać na konto sklepu, a to trochę potrwa potem przesyłka i będzie bardzo ciasno z tym upragnionym 16.05.2015 ,ciekawy jestem jaki to będzie sezon ? Edytowane 4 Maja 2015 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 4 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 (edytowane) Mocniejszy brat też skończony ale wygląda troszkę inaczej. Edytowane 4 Maja 2015 przez mrWhite7 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepso Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Fajny.Co to za nitka ta czerwona ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 4 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Fajny.Co to za nitka ta czerwona ?Gudebrod Scarlet MPC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 18 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 (edytowane) Mój najnowszy "cukiereczek" z raczej spinning zabaweczka na okonia wykonany na blanku FX 701 - 2 .Kijek bardzo delikatny o przepiękrym ugięciu , lekki i doskonałe narzędzie do zabawy w połowach żuławskiego okonia.Na razie zrobiłem rękojeść i kijek czeka na przelotki torzite w systemie KR od 16 H do 4 KT . Uchwyt to SKSS Fuji podcięty w ten sposób aby przy zakręconym kołowrotku nie było żadnych gwintowanych części uwierających dłoń . Frezowany inserti korek dopełnia rękojeść .Bez żadnych plastów ,plasterków i ekstrawagancji . Edytowane 18 Maja 2015 przez mrWhite7 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Ladny patyk Insert od Piotrka Matusiaka brales czy z innego zrodla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 19 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Ladny patyk Insert od Piotrka Matusiaka brales czy z innego zrodla?Insert ze starych zapasów z pracowni Piotra Matusiaka do uchwytu 16 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 A juz myslalem ze jeszcze ktos takie inserty robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 A juz myslalem ze jeszcze ktos takie inserty robi F.Art także coś takiego wykonuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 19 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Widziałem takie inserty u pana Kawalca , zresztą pan Kawalec zdradził Piotrowi sposób wykonania tych insertów ,nie powinno być problemu z zamówieniem takiego u pana Kawalca . Pewny na 100 % nie jestem ale spróbować warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 (edytowane) Zbyszek nie robi tych insertów wszystko co miał (może się jakiś ostał) miał od Matusiaka.O perypetiach z zamówieniami na owe inserty było już parę razy głośno i nie ma po co bić piany,- rzeczywistość Artur znasz Ale to, że Krzysztof FA robi frezowane inserty to dla mnie nowość, mógłbyś @robas podesłać jakiegoś linka lub fotkę? PSArtur,- dolnik ładny, czysty i elegancki Edytowane 19 Maja 2015 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Ale to, że Krzysztof FA robi frezowane inserty to dla mnie nowość, mógłbyś @robas podesłać jakiegoś linka lub fotkę? tylko że fotek u mnie nie otwiera http://www.fishingart.pl/komponenty/drewno/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Widziałem takie inserty u pana Kawalca , zresztą pan Kawalec zdradził Piotrowi sposób wykonania tych insertów ,nie powinno być problemu z zamówieniem takiego u pana Kawalca . Pewny na 100 % nie jestem ale spróbować warto Jak taki insert wykonac to zadna tajemnica Wbilem w youtube kiedys i pierwszy filmik z US mi wyskoczyl, jak dokladnie wykonac cos takiego. Nic trudnego, tylko trzeba miec oprucz tokarki jeszcze frezarke (czy jak to tam sie nazywa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 tylko że fotek u mnie nie otwiera http://www.fishingart.pl/komponenty/drewno/ U mnie tez w zadnej przegladarce sie nie wyswietlaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 19 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 (edytowane) Zbyszek nie robi tych insertów wszystko co miał (może się jakiś ostał) miał od Matusiaka.O perypetiach z zamówieniami na owe inserty było już parę razy głośno i nie ma po co bić piany,- rzeczywistość Artur znasz Ale to, że Krzysztof FA robi frezowane inserty to dla mnie nowość, mógłbyś @robas podesłać jakiegoś linka lub fotkę? PSArtur,- dolnik ładny, czysty i elegancki Chyba coś musiało mi się pomylić z tymi insertami, a nie chcę wywoływać jakichś niezdrowych emocji dlatego zamknę temat, ale z tego co wiem piękne inserty ze stabilizowanego drewna będzie miał w swojej ofercie kolega @ark70 , na razie jeszcze tylko proste ale może w przyszłości będą też frezowane .Poproście Artura i niech wstawi parę fotek (cudeńka)ja już widziałem foty i tylko mogę powiedzieć czapki z głowy panowie Dzięki za dobre słowo. Edytowane 19 Maja 2015 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 ale z tego co wiem piękne inserty ze stabilizowanego drewna będzie miał w swojej ofercie kolega @ark70 ,Prawda, prawda, święta prawda Mam nadzieję, że Artur się nie obrazi, że bez zgody zapodam zdjęcie insertu spod jego ręki co mi się w szufladzie szwenda i czeka na swoją kolej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Chyba coś musiało mi się pomylić z tymi insertami, a nie chcę wywoływać jakichś niezdrowych emocji dlatego zamknę temat, ale z tego co wiem piękne inserty ze stabilizowanego drewna będzie miał w swojej ofercie kolega @ark70 , na razie jeszcze tylko proste ale może w przyszłości będą też frezowane .Poproście Artura i niech wstawi parę fotek (cudeńka)ja już widziałem foty i tylko mogę powiedzieć czapki z głowy panowie Dzięki za dobre słowo. Spokojnie, żadnych niezdrowych emocji, żadnych pomyłek Krzysztof z FA robi również takie inserty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 (edytowane) Prawda, prawda, święta prawda Mam nadzieję, że Artur się nie obrazi, że bez zgody zapodam zdjęcie insertu spod jego ręki co mi się w szufladzie szwenda i czeka na swoją kolej Nie jestem z tych co się obrażają , faktycznie od jakiegoś czasu bawię się z drewnem z rożnych stron świata. Oficjalna premiera miała nastąpić nieco później, ale nic to. Na zdjęciu insert pod SKSS 16; drewno Black Palm stabilizowane. Trudność obróbki (włókna ciemne bardzo twarde a jasne miękkie i kruche) z nawiązką rekompensuje szalenie dekoracyjny rysunek. Jeden z ładniejszych i bardziej widowiskowych egzotyków w moim odczuciu.. Edytowane 20 Maja 2015 przez ark70 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi