piotrcarp Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Kijek super sie prezentuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 (edytowane) Śliczny topowy projekt, tylko ten korek trochę razi, ale niestety wszyscy wiemy jak to wygląda, zamawiasz flor a dostajesz k.pę. Edytowane 17 Marca 2016 przez ark70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 17 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Dzięki Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Projekt super, korek trochę lelawy, ale wisky pokropić, corkiem posmarować i będzie git 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 (edytowane) Ślicznota. Korek mi nie przeszkadza. Tylko optyka jakoś mi dolnik wydłuża. Może to wina takiego podziału?Arturze, zdradź proszę, ile jest centymetrów, do stopki młynka, licząc od dołu PSJuż mam. Doczytałem na poprzedniej stronie Edytowane 17 Marca 2016 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacziega Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 17 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Dokładnie jest 36.5cm i wyważa go 265g jeszcze na fore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 No no no niezły z Ciebie stolarz☺ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 16 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Dzisiaj rozpoczęcie sezonu i nowa uncjówka St.Croix nie jest już "dziewicą" 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 no chyba nie przyjadę jak trawnik nad rzeką nie skoszony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 16 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 no chyba nie przyjadę jak trawnik nad rzeką nie skoszony Skoszę ,zapewniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 (edytowane) aaaaaaaaa to przyjeżdżam kosić to będziemy sandacze a nie trawę Edytowane 16 Maja 2016 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 7 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Postanowiłem zrobić świeżo kupiony blank Phenixa Black Chome takim samym stylu jak poprzednie sandaczowe Elitki , bo podoba mi się taka rękojeść i poza tym uchwyt jest bardzo wygodny a montowany bezpośrednio na blank doskonale transmituje wszelkiego rodzaju sandaczowe "pstryki".Co prawda uchwyt nie jest docelowy bo przeznaczyłem go do innego blanku ale taki sam dostane wkrótce pocztą .Po wytoczeniu korków rękojeści i założeniu prowizorycznym elementów rękojeści będzie się prezentował mniej więcej tak: 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Ladna rekojesc To ten uchwyt mozna kupic z roznymi srednicami wewnetrznymi? Drewienko bezposrednio przylega do blanku czy jakos to inaczej jest rozwiazane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 7 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 (edytowane) Ten uchwyt można kupić tylko w jednym rozmiarze około 11 mm średnica wewnętrzna więc możliwości niewiele .Można lekko rozwiercić ale to już stąpanie po cienkim lodzie . Ja rozwiercałem do jednego projektu z włożoną stopką kołowrotka oraz drewienkiem owiniętym taśmą i na bardzo wolnych obrotach ,tak że rozwierciłem do bodajże 13 mm . Wiem że komuś podczas rozwiercania drewienko popękało więc rób to ostrożnie .Drewienko bezpośrednio przylega do blanków o średnicy 11 mm i więcej ,jeżeli blank jest szczuplejszy to potrzebne będzie wypełnienie (taśma ,itp,itd .) Edytowane 7 Lipca 2016 przez mrWhite7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Aha, czyli standard, juz myslalem ze jakies specyficzne rozwiazanie wykombinowali w tym uchwycie Dziek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 10 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 (edytowane) Phenix skończony i wyszedł po japońsku "jako tako" Mam zastrzeżenia do wyglądu napisów ale pewnych spraw nie przeskoczę . Zrobiłem porównanie z prawie identyczną wędką St.Croix 17 lb 8'6" ft i zamieszczę porównanie, ale potrzebuję troszkę czasu Edytowane 10 Lipca 2016 przez mrWhite7 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 10 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Phenix 17 lb 8'8" ugięcie przy ciężarze ca.800 g St.Croix LE 17lb 8'6" ugięcie przy ciężarze ca 800g Nałożyłem zdjęcia na siebie i ciekawostka 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 10 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Dla tych którzy chcą lepiej wiedzieć zamieszczę jeszcze coś takiego St.Croix 17 lb 8'6" ugięcie Phenix Black Chrome 17 lb 8'8" ugięcie Dodam tylko że ujęcia do .gif wykonywałem w identycznych warunkach dodając w każdym ujęciu dokładnie takie same obciążenia a więc całość doświadczenia jest bardzo wiarygodna 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 10 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Fajna prezentacja . Cóż powiedzieć. Przegięcie, w każdą stronę, zwykle dobremu nie służy.Osobiście wybrałbym Elitkę. Ale, to sprawa bardzo indywiduala. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 10 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Kapitalne Artur ! Super pomysł i wykonanie z tymi animacjami i z nalozeniem zdjec - naprawde jestem pod wrazeniem W ten sposob rzeczywiscie mozna duzo powiedziec i porownac blanki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 10 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Zawsze wychodzę z założenia że parę zdjęć opowie więcej niż 1000 słów , poza tym zdjęcia są bezstronne i każdy wyciągnie sobie wnioski z tego co widzi a nie z nieraz mętnych przekazów pisemnych . Prezentacje można zrobić jeszcze dokładniej np.dłuższy czas pomiędzy ujęciami czy też dokładniej ustawić aparat oraz oświetlenie ale nakładając zdjęcia na siebie proszę porównać charakterystyczne punkty (np.zabrudzenia na ścianie czy też uchwyty kołowrotka,itp) pokrywają się w 100% co świadczy o tym że oddają bardzo dokładnie porównanie wirtualne ugięć obu blanków. Nawet dodawanie poszczególnych ciężarków dokonywałem w tej samej kolejności nie mówiąc już o tym że były te same dla każdego blanku.Dzięki za miłe słowa i będę wstawiał dalej takie różne porównania ,czy też prezentacje bo to wszystko przecież jest dla nas 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcarp Opublikowano 10 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Piekny kijek jak zwykle pierwsza klasa No i super prezentacja ugiecia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 10 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Kawał solidnej roboty Artur,- BRAWO !!!! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 10 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 (edytowane) Kawał solidnej roboty Artur,- BRAWO !!!!Dzięki Arek .W naszej rozmowie telefonicznej mówiłem ci o tym że w Phenixie Black Chrome po lekkim ugięciu na 70 - 90 cm szczytówki następuje gwałtowny przyrost mocy a St.Croix jednostajnie ugina się dalej .Miałem rację bo nakładając na siebie obie animacje od trzeciej klatki co odpowiada przyłożenie 240 g dla każdego blanku Phenix "sztywnieje" a St.Croix gnie się dalej i jest to obrazowo pokazane na animacji poniżej .Zrobiłem ją specjalnie dla Ciebie bo czekasz z utęsknieniem na swojego BC i przez nałożenie obu animacji można dokładnie zrozumieć pracę obu blanków .Niestety nie dało się uniknąć cieni na fotach spowodowanych nieprawidłowym oświetleniem. Zwolniłem też szybkość klatek aby dokładniej się temu przyjrzeć. Ewidentnie widać różnicę mocy jak siła przyrasta na korzyść Phenixa a więc Phenix jest blankiem mocniejszym oraz bardziej szczytowym. Edytowane 10 Lipca 2016 przez mrWhite7 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi