mrWhite7 Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 To są bliźniaki.Punkt wyrażenia znajdował się w obu bankach na 92cm co jest wynikiem bardzo średnim aby nie powiedzieć mizernym ale przy 70g wagi blanku w zupełności do zaakceptowania,wystarczy zastosować 10g kapsel i przy wadze 80g punkt przesuwa się o przeszło 10cm. Inne komponenty jak i punkt mocowania takie same. Specjalnie tak zrobiłem aby mieć komfort obiektywnego porównania,także na łowisku 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek520 Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 Artur masz już AURIGA NUOVO! TR60CSN do 11 g przydałby się rzetelny opis tego kija.Czy widzisz jakiś odpowiednik dla tego kija ale wersji 2 składy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 17 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 Jeszcze czekam na blank, wyślą mi w poniedziałek. Oczywiście jak go zrobię to opiszę jego możliwości 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 17 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 Jeszcze czekam na blank, wyślą mi w poniedziałek. Oczywiście jak go zrobię to opiszę jego możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 17 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 (edytowane) Ciężko będzie znaleźć coś podobnego bo jest to konstrukcja pełna i byłby problem ze złączem. Wyglądało by to jak stare Germiny. Japończycy łowia na konstrukcje z oddzielna rękojeścią boronowa i wkrecana częścią blanku. Edytowane 17 Września 2016 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 30 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 (edytowane) Nowy projekt Matagi Auriga Nuovo i wstępna propozycja rękojeści .Wygląda na to że wyjdzie bardzo wygodny jednoręczny kij pstrągowy .Odległość od kapsla do środka stopki wynosi 20,5 cm ale "szczypię się " czy nie skrócić do 18 cm , ach te dylematy .RB to nie taka prosta sprawa bo jeden blank a tysiące posłów jak go zagospodarować Edytowane 30 Września 2016 przez mrWhite7 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 Wygląda super,- długość zaraz przegadamy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 Jako totalny laik rudbuildingowy nieśmiało zapytamCzy można obciąć ze trzy gwinty tego "amelinium".Tak, aby "szpara" była mniejsza? Jako długoletni praktyk pstrągowania podpowiem,Dolnik nie powinien wyłazić poza łokieć.To pewne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 30 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 Niestety nie można za bardzo ściąć gwintu bo nie założysz kołowrotka a długość rękojeści to rzeczywiście nie powinna wystawać za łokieć .To jest krótki 6 ft .kij i aby swobodnie rzucać z nadgarstka jedną ręką to rękojeść musi być bardzo krótka, ale w razie dużej ryby trzeba mieć chociaż trochę pod przedramieniem aby się zaprzeć .W tym wypadku po wszelkich wymachach próbnych i symulacjach holowania zdecydowałem że od kapsla do środka stopki będzie 20,5 cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 Artur 2,5cm przy jednoręcznym kiju raczej nic nie zmieni. Nie papraj, bo głupio dolnik będzie wyglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 30 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 Święta racja Józek nie będę kombinował bo szybko można zostać "paprakiem" jak się za dużo kombinuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 Artur.Pięknie wyszło. Józek ma rację. Naprawdę, nie warto kombinować.20,5cm to i tak krótko.Mój 6- stopowy również ma krótko. Ale nie ZA krótko.Jest, w mojej ocenie, bardzo OKi https://goo.gl/photos/UTT2ZgX4ayRRHpN88Niestety, nie pamiętam teraz, ile ma do środka stopki ale już jutro będę mógł Ci sprawdzić, jeśli zechcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 20,5cm, to żaden jednoręczny kijmiałem 15,5cm i tu się świetnie rzucało pin-point, a od bidy dało się tez złapać drugą ręką za końcówkę ale 19-20cm jest bardziej uniwersalne i przez wielu bardziej akceptowalne 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 Ładna wykałaczka z tego będzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 30 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 Artur.Pięknie wyszło. Józek ma rację. Naprawdę, nie warto kombinować.20,5cm to i tak krótko.Mój 6- stopowy również ma krótko. Ale nie ZA krótko.Jest, w mojej ocenie, bardzo OKi https://goo.gl/photos/UTT2ZgX4ayRRHpN88Niestety, nie pamiętam teraz, ile ma do środka stopki ale już jutro będę mógł Ci sprawdzić, jeśli zechcesz Zmierz proszę odległość od kapsla do środka stopki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Fotka wysłana. Wyszło 20 cm +/- 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 1 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Dzięki serdeczne , więc postanowione zostaje taka rękojeść jak jest , następną Aurigę zrobię z trochę krótszą rękojeścią bo kij znacznie delikatniejszy i lżejszy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Ciekawie sie zapowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 Dzięki serdeczne , więc postanowione zostaje taka rękojeść jak jest , następną Aurigę zrobię z trochę krótszą rękojeścią bo kij znacznie delikatniejszy i lżejszy.Zrób na delfinie, zobaczysz czucie brania . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 Tu Józek w 100% popieram Twoją sugestię.Delfin to jest to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 11 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 (edytowane) Auriga już skończona ,więc mogę ją zaprezentować .Według mnie wyszedł śliczny cukiereczek na pstrąga ,okonia i sandaczowo-szczupakowy "przyłów",wykonałem ją na secie Fuji KR Torzitte od 16 H kończąc na 4kach.Kij waży 108,5 g co nie jest jakimś super osiągnięciem ale za to jest fantastycznie wyważony i rzuty z nadgarstka nie stanowią problemu. Edytowane 11 Października 2016 przez mrWhite7 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Faktycznie cukiereczek Butt cup lakierowales lakierem do omotek czy jakims innym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Artur, bardzo wdzięczny i sympatyczny kijek Moim zdaniem walka o każdy gram jest trochę pozbawiona sensu. Czasy kiedy problemem był ciężar już raczej dawno minęły i mam czasem wrażenie, szukanie jak najniższego ciężaru to trochę sztuka dla sztuki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 11 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Innym lakierem. Jednoskładnikowym który dostaniesz w Tackle24 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Innym lakierem. Jednoskładnikowym który dostaniesz w Tackle24 Twardszy jest?Jak bedziesz mial chwile to wstaw linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi