filser Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 omotki też tym samym malowałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 omotki też tym samym malowałeś Artur pisal ze butt cup innym Omotki zapewne dwu-skladnikowym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 A przy tym kijku Matagi Auriga Nuovo ta Stella to rozmiar 2500 czy 2000S? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 11 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Ok.Teraz jestem na spacerze z psem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 11 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 (edytowane) Aurigę robiłem pod Stellkę 1000 FE tak aby można było wygodnie rzucać główkami 2-6 g i małą gumką na pstrągowych "ciurkach" ale nic nie stoi na przeszkodzie aby podpiąć Stellę 2500 FE do łowienia np.na Martwej Wiśle sandacza z łodzi gumami na główkach 5 -10 g + 2-2,5" guma. Co do lakieru i lakierowania Butta to jest polakierowany moim ulubionym Roddancerem tym razem w wersji jednoskładnikowej http://tackle24.de/index.php?a=838 .Kładziemy pierwszą warstwę i już po półgodzinie można kłaść drugą warstwę i ewentualnie następne w zależności od otrzymanego efektu , po dwóch dniach lakier jest bardzo twardy .Producent dedykuje ten lakier do omotek na delikatnych kijach muchowych a także do lakierowania drewna właśnie ,więc jest to jak najbardziej jego właściwe zastosowanie . Omotki robiłem już dwukomponentowym Roddancerem ale w wersji Light build. To jest kij 10 lb , więc omotki są nylonowe ale 5 lb Aurigę zrobię już na jedwabiu a omotki (zaczep + napis na nylonie ) Do kija podpięta jest Stella 2500 FE ze szpulą od 3000 FI Edytowane 11 Października 2016 przez mrWhite7 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Dzieki! Moze bede niedlugo robil tam zakupy to i ten lakier doloze do listy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 11 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Lakier jest bardzo wygodny w użyciu ,jedyną zasadą którą należy stosować jest to że po każdym użyciu trzeba przemyć gwint spirytusem na buteleczce i postawić lakier "do góry nogami" a pędzel przemywamy spirytusem lub acetonem i wycieramy papierem .Czyszczenie pędzli po użyciu lakierów dwuskładnikowych jest bardziej wymagające . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 (edytowane) Kolejny nietuzinkowy projekt którym musi się podobać. Brawo Arturze, trzymasz właściwy kurs .Z przyjemnością lajkuję z wyłączeniem " dupki" - bo tego z wiadomych przyczyn lajknąć mi nie wypada Edytowane 12 Października 2016 przez ark70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 12 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Artur dupka twojej roboty ,więc masz duży wkład w projekt ,więc "lajki" też po połowie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek520 Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Artur czekam na rzeczowy opis możliwości z nad wody.Co może a może nie może, ile może itd.☺Projekt super 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 12 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Już w sobotę będzie testowany na okoniach ,niestety na pstrągi trzeba będzie sporo poczekać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Już w sobotę będzie testowany na okoniach ,niestety na pstrągi trzeba będzie sporo poczekać . I jak tam testy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 24 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Pytasz o testy no cóż ryby nie współpracowały ale już teraz mogę napisać że kij ma niezłe możliwości rzutowe i mała gumka 2" Keitecha na główce 6 g latała przy bez wysiłkowym wymachu na 40 metrów. Testowałem główki 4 g 6 g i 8 g + gumy 2"-2,5" i szczyt pięknie pokazywał opad ,myślę że zabawę można zacząć od 1,5 ,2 g i troszkę ponad 10 g + guma kończą się możliwości kija .Ogólnie jestem bardzo zadowolony z tego kija .Więcej napiszę po testach na rybniejszym łowisku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 8 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Pomału bo pomału ale w końcu realizuję projekt Matagi T-Russell TR 76 Super Shore M .Będzie to kij na łódkę do połowu na gumę takich ryb jak sandacz , okoń , szczupak na jeziorach połączonych z wodami Bałtyku na zalewach Barther Bodden czy też Bodstedter Bodden .Głębokość łowiska do 7 m ,używane główki do 20 g + guma no i okonie jak słonie częstym połowem są sztuki 40 + sandacz i szczupak .Myślę że kij 16 lb spełni moje oczekiwania bo dotychczasowy kij 12 lb który używałem wyzionął niestety ducha i powrócił w trzech częściach , zamiast w dwóch . Na razie wykonałem rękojeść i kij będzie wyglądał mniej więcej tak . Najpierw wykonałem szkic kija a potem stosowałem się do wstępnego projektu .Zawsze wykonuję szkic projektu i oczywiście wstępnie robię przymiarki z wyważeniem ,aby potem nie było niespodzianek Uchwyt Matagi Andrew's Fishing ładnie domyka podwieszony kołowrotek Shimano klasy 2500 Na razie jestem zadowolony i jutro przymierzę się do spacingu no i omotkowanie ,lakier i na ryby 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Artur a co masz za korek, czy fotka zbyt dokładna czy jego jakość nie powala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Fajna ta rękojeść, taka w Twoim stylu. Shimano nie lata ci w tym uchwycie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 9 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 (edytowane) Właśnie w tym konkretnie uchwycie kołowrotek ma lekko odczuwalny luz .Jakieś 0,5 mm i trzeba stopkę kołowrotka podkleić plastrem i trzyma bombowo .Kupiłem cztery uchwyty dwa do zabudowania i dwa otwarte i w trzech nie ma problemu a w tym jednym jest ten 0,5 mm problemik . Korek klasy Flor z portugalskiego źródełka eBayowego (corkrings).Ten jest trochę lepszy niż poprzedni ale rzeczywiście nie powala ten Flor . Tak to wygląda i plaster jest do zaakceptowania. Poniżej uchwyt dokręcony w miejscu łączenia obejmy i drewna bez kołowrotka ma małą około milimetrową "dziurę" , więc nie kołowrotek jest sprawcą owej dziury tylko oryginalna budowa. Edytowane 9 Listopada 2016 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Właśnie w tym konkretnie uchwycie kołowrotek ma lekko odczuwalny luz .Jakieś 0,5 mm i trzeba stopkę kołowrotka podkleić plastrem i trzyma bombowo .Kupiłem cztery uchwyty dwa do zabudowania i dwa otwarte i w trzech nie ma problemu a w tym jednym jest ten 0,5 mm problemik . Korek klasy Flor z portugalskiego źródełka eBayowego (corkrings).Ten jest trochę lepszy niż poprzedni ale rzeczywiście nie powala ten FlorE tam korek taki ma być... Jego urok... Jak kogoś razi może zamontować burnt lub piankę... A matagii super... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Pierwszą elitę, co mi ją dpd połamało, też miałem z tym uchwytem bo mi się cholernie podoba, ale shimaniak miał luz i latał trochę na boki. Plaster pomagał ale jakoś tak... klajstrować kołowrotek do kija za tyle kasy? Przy drugiej już nie zaryzykowałem i mam dps z insertem i nakręcanym fore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 9 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Ja też uważam że te uchwyty są niedopracowane,dobrze że z czterech trzy są ok. Szukam podobnych,zobaczymy co z tego wyniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Wcześniej robiłeś na uchwytach Restafinna, jak one trzymają Shimano? I najważniejsze jak jakościowo i cenowo wypadają w porównaniu do Andrew's Fishing? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 9 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Restaffine są droższe od A'F lepiej też trzymają kołowrotek ale różnią się średnica otworu i ta należy dopasować do blanku. Pakowanie taśmy czy innych wypelniaczy uważam za nieporozumienie i uchwyt powinien być wklejony bezpośrednio na blank.Restaffine są bardzo dobrej jakości jednak mają ograniczenia związane ze średnica otworu w insercie. Pan Zieliński pisze że dysponuje kilkoma średnicami jedna zawsze otrzymywalem w jednym rozmiarze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 (edytowane) Restaffine są droższe od A'F lepiej też trzymają kołowrotek ale różnią się średnica otworu i ta należy dopasować do blanku. Pakowanie taśmy czy innych wypelniaczy uważam za nieporozumienie i uchwyt powinien być wklejony bezpośrednio na blank.Restaffine są bardzo dobrej jakości jednak mają ograniczenia związane ze średnica otworu w insercie. Pan Zieliński pisze że dysponuje kilkoma średnicami jedna zawsze otrzymywalem w jednym rozmiarze Jak ostatnio kupowalem Rastki i chcialem kupic z wieksza srednica, to dostalem odpowiedz ze sa i byly tylko z jedna srednica. Tak czy siak fajne uchwyty Edit:Oczywiscie chodzi o srednice insertu. Bo plastykowe czesci sa rozne, przynajmniej ja mam dwa modele, ktore roznia sie plastykowymi czesciami (dlugosc i srednica) Edytowane 9 Listopada 2016 przez Del Toro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 21 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Stary nowy kij w starym nowym Designie Przez weekend machnąłem w końcu mojego starego dobrego St.Croix 25 lb i 8'6" ft .Kij mi się bardzo opatrzył oraz uchwyt kołowrotka okazywał odznaki zmęczenia .Wcześniej miałem PacBay GBS BLANK-EXPOSED RH SOFTTOUCH GBS16C-B który zbiegiem czasu ,holu ryb ,zaczepów itp trochę zaczął źle trzymać kołowrotek , ponadto w starym były przelotki Fuji KR Alconite + SiC top, więc kij postanowiłem całkowicie przerobić i ubrać w nowy uchwyt oraz założyć Fuji KR Torzitte . Starego przyjaciela obdarłem ze skóry , wyczyściłem do golaska i powędrował do pana Zielińskiego do polakierowania .Po powrocie założyłem mu komponenty i teraz wygląda tak jak na fotach . Zrobiłem go też w starym już wam znanym Designie 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 no i teraz jest duuużo lepiej niż na zielono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi