Skocz do zawartości

Mnie też ta choroba dotknęła

mrWhite7

Rekomendowane odpowiedzi

Wędki z dodatkiem boronu, szczególnie w całej swojej długości, są bardzo specyficzne i na pewno nie dla wszystkich, odpadają miętcy w łokciach, miłośnicy wagi piórkowej i idealnego zbalansowania ale za to............. i tu łączę sie z powstalym klubem w 100% - legitymacji nie potrzebuję ale mocno sympatyzuję B)

Arek ale ty jesteś asekuracyjny , pewnie wystraszyłeś się tej nazwy "Snob Boron Club" w sktócie "SBC" otóż zapewniam Cię że ze snobami ma to tyle wspólnego co przymiotnik Best w logu pewnej firmy rodbuildunowej :) więc do klubu jesteś już przyjęty ,bezwarunkowo 

• Like 1

Arek ale ty jesteś asekuracyjny , pewnie wystraszyłeś się tej nazwy "Snob Boron Club" w sktócie "SBC" otóż zapewniam Cię że ze snobami ma to tyle wspólnego co przymiotnik Best w logu pewnej firmy rodbuildunowej :) więc do klubu jesteś już przyjęty ,bezwarunkowo 

Czym Ci ta pracownia tak podpadła, że tak się o niej wypowiadasz? 

Hersa też zamówiłem jako zapasowego lub ewentualnie komuś sprzedam , bo " korcił " mnie ten blank ,odbieram blank na początku Czerwca więc jak zrobię kij przetestuję dokładnie to  sprawę opiszę. 

mnie interesuje blank 7,6 -12lb pod jezioro do 3" gum na główkach 10-15gr , Ty zamawiasz mocniejszy i dłuższy ale opis będzie pomocny w poznaniu tej serii

pozdrawiam  

Oczywiście jak tylko zrobię Hersa to go dokładnie przetestuję pod kątem sandacza. Rozmawiałem z panem Krzysztofem i powiedział mi że są to megaszybkie blanki o ugięciu szczytowym z delikatnym szczytem oraz nieustępliwym dolnikiem który pod obciążeniem progresywnie się gnie. Trochę  sceptycznie do tego podchodzę ale zobaczymy jak się sprawy mają.

no to czekamy :) będzie to pewnie pierwszy "dziewiczy" test :D

Zapewniam Cię że test będzie bardzo dokładny  bardzo wymagający i rzetelny , zresztą test tego kija oprócz mnie będą robić moi dwaj koledzy ,bardzo dobrzy wędkarze, więc jak to mówi pewien celebryta "nie ma lipy "

Edytowane przez mrWhite7

Zapewniam Cię że test będzie bardzo dokładny  bardzo wymagający i rzetelny , zresztą test tego kija oprócz mnie będą robić moi dwaj koledzy ,bardzo dobrzy wędkarze, więc jak to mówi pewien celebryta "nie ma lipy "

że będzie rzetelny i nie będzie lipy to do tego nie mam wątpliwości  :) już się o tym przekonałem gdy poleciłeś mi system KR  :) kijek zyskał drugie życie i dożywocie u mnie

Jak pracownia ?

Ty dobrze wiesz jaka, i byś przynajmniej przygłupa nie udawał, że nie wiesz o co chodzi. Jeżeli masz jakiś problem, z tą pracownią to spór rozwiąż sobie poprzez prywatne wiadomości z właścicielem. Tak na przyszłość, te głupie i uszczypliwe komentarze zostaw dla siebie.

Ty dobrze wiesz jaka, i byś przynajmniej przygłupa nie udawał, że nie wiesz o co chodzi. Jeżeli masz jakiś problem, z tą pracownią to spór rozwiąż sobie poprzez prywatne wiadomości z właścicielem. Tak na przyszłość, te głupie i uszczypliwe komentarze zostaw dla siebie.

Pomyliłeś się ten wątek nie jest wątkiem o pracowniach  , to jest wątek prywatnej osoby ,wątki o pracowniach są gdzie indziej .Problemów z pracowniami nie mam bo nie korzystam ,prywatnych wiadomości pisać do właścicieli nie zamierzam bo po co ? nie korzystam więc nie mam takiej potrzeby . Jeżeli  zamawiam komponenty to z zaufanych źródeł i w tym celu wystarczy telefon ewentualnie e-miail. W spory z pracowniami nie wchodzę więc nie rozumiem dlaczego nakazujesz mi jakieś irracjonalne zachowania .Piszesz o jakiś problemach czy problemie ,doprawdy nie wiem skąd czerpiesz takie wiadomości  ?

Kolejny kij zrobiony na sandacza tym razem jednak  pod łowienie wertykalne oraz połowy z łódki kogutami . Blank Vegter Boron 15 lb 7' 5-25g 

Waga kija 124 g Uzbrojenie Fuji KR Alconite Top SiC Długość rękojeści 30 cm od końca dolnika do środka stopki , wyważenie pod Stellą 2500 FE (225 g) 6,5  cm od środka stopki w kierunku Fore

Gripy Rattan (produkcja Ark70) + Duplon 

Pierścienie Ark70

Omotka Gudebrod Dark green + Green metalic

Dzięki Artur bo wszystko świetnie spasowane i zagrało super

025dho.jpg

026smg.jpg027scm.jpg011azz.jpg001phn.jpg003mdr.jpg005mxo.jpg006fv.JPG007gkt.jpg009dorn.jpg

002mk.JPG

img1106rw.jpg

Komponenty rattanowe i pierścienie Ark70

Jakość fotek nie powala ale jak już pisałem fotograf ze mnie kiepski

Edytowane przez mrWhite7

Rafał to jest sandaczowa armata a nie jakieś tam wykałaczki okoniowe .Ten kij radzi sobie doskonale z kogutami 35 g i gumami na główkach 30 g + 4" guma ,jest niedoszacowany w górnym c.w .Jak będę sobie chciał finezyjnie połowić sandacze główkami 5-7,5  g to pewnie poszukam innego blanku . Elba co ciężka rzeka i łowi się też ciężko i te 124 g przy perfekcyjnym wyważeniu nic mi nie robi no i kogutowa armata na wszelkiego rodzaju zaporówki :) Polecam jakieś odżywki na tą twoją "wąłość"  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D